Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor na svém ledě rozstřílel nováčka soutěže

Jednostranná záležitost a osm branek v síti Poruby. Motor bez větších potíží doma rozstřílel ostravský celek, když o své výhře rozhodl především díky povedené druhé třetině. Dvakrát se trefili členové první formace Martin Novák a Lukáš Endál. Už ve středu hrají Jihočeši na ledě Vsetína.

Sestava Motoru oproti poslednímu zápasu ve Frýdku nedoznala velkých změn. Brankoviště znovu střežil Jan Strmeň, po reprezentačních povinnostech se do útoku vrátil Pavel Novák. Úvod utkání se Motoru nevydařil podle představ. Už v šesté minutě šla Poruba do vedení, když se do odkryté branky pohotově trefil Vojtěch Tomi - 0:1. Vyrovnání se domácí dočkali ve dvanácté minutě. V oslabení jeden z hostujících zlomil hokejku, čehož využil Lukáš Endál a trefil se krásně do růžku – 1:1. Do konce třetiny se Motoru ještě podařilo otočit stav zápasu. Ve vlastní třetině nabral kotouč David Gilbert, přebruslil dva hráče a přesně zakončil – 2:1.

Po vedoucí brance začal Motor nabírat na obrátkách a svému soupeři začal sázet jednu branku za druhou. Nejprve se po důrazu na brankovišti prosadil Martin Novák - 3:1. Za hosty mohli po samostatných únicích skórovat Zdeněk a Tomi, ale Strmeň byl v brance domácích spolehlivý. Čtvrtou branku přidal Zdeněk Doležal, když se trefil po rychlé stahovačce – 4:1. Následně mohl přidat i další gól, ale neproměnil samostatný nájezd. Pátou branku Budějovických přidal Lukáš Endál, když se trefil ihned po opuštění trestné lavice – 5:1. Další gól přidal Jiří Šimánek, když využil parádního pasu od Martina Heřmana – 6:1.

V poslední třetině přidal domácí celek ještě další dvě branky a soupeři tak uštědřil solidní várku branek. Podruhé v zápase se trefil i Martin Novák, když svižnou střelou pokořil náhradního brankáře Hynka Kůdelu – 7:1. Střelecký účet uzavřel Ondřej Kachyňa, když se prosadil dělovkou po buly – 8:1.

HC Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba 2011 (2:1,

Branky a nahrávky: 12. Endál (Fillman, M. Novák), 15. Gilbert (M. Novák, Endál), 24. M. Novák (Plášil, Pýcha), 27. Z. Doležal (Šimánek), 34. Endál (Gilbert, M. Novák), 37. Šimánek (Heřman), 43. M. Novák (Endál, Babka), 50. Kachyňa (P. Novák) – 6. Tomi (Kanko, Matějíček). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:8. Využití:2:0. Diváci: 5655. Střely na branku: 45:19.Zblokované střely: 15:9. Vhazování: 36/73 - 37/43.

Motor: Strmeň – Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Heřman, Šimánek, Z. Doležal – Hrubec, Doktor, P. Novák.

Poruba: T. Dvořák (27. Kůdela) – Adam, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Slavík – J. Káňa, Hudeček, Illéš – Vymazal, Zdeněk, Pytlík – Toman, Ollender, Jankovský – Kanko, Tomi, Häring.

Motoráci smetli Porubu osmigólovým debaklem

Pondělí, 15. října 2018, 23:35

Plášil, Pýcha a Doležal střeží Ollendera s Balážem (vpravo)
Písečtí Five Fellas předvedli úžasné akrobatické kousky

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Poruba, zápas, Martin Novák, Lukáš Endál, Madeta Motor České Budějovice, HC RT Torax Poruba, Zdeněk Doležal, VHK Vsetín, Vojtěch Tomi, David Gilbert, Jiří Šimánek, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor na svém ledě rozstřílel nováčka soutěže  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.