Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor přišel o domácí neporazitelnost s Litoměřicemi

Motoru se nepovedla první třetina, kdy inkasoval dvě branky, zatímco se mu nepodařilo překonat skvělého Dvořáka. Ve druhé části zlepšil Motor svou hru, dokázal bleskově otočit skóre. Přesto nedokázal zápas dovést do vítězného konce a musel skousnout porážku po nájezdech. David Gilbert si připsal po jednom gólu a jedné asistenci a stal se nejproduktivnějším hráčem Motoru.

Již druhá minuta utkání přinesla první velkou šanci a gól Motoru. Lukáš Endál střílel z mezikruží a následnou dorážkou překonal Dvořáka v brance Litoměřic. Jeho druhá střela však přišla až po odpískání rozhodčího, gól tedy nemohl být uznán. O minutu později jsme již byli svědky regulérní branky. Střelu hostujícího Gaspara, šikovně tečoval Otakar Šik, přesně mezi nohy domácího brankáře Kváči. Brzy na to mohlo být srovnáno, ale David Gilbert se z blízka trefil pouze do spojnice tyčí. V polovině první části se hosté radovali podruhé. Budějovický gólman nedokázal udržet nahození Matěje Zadražila, volného puku si nejrychleji všiml Lukáš Válek a dorazil ho do odkryté klece. Minutu poté mohlo být pro domácí ještě hůře, naštěstí pro ně však další střelu hostů zastavila tyč. Jihočeši se snažili odpovědět a čím dál více se tlačili do branky soupeře. Jejich šance však pochytal mladičký Daniel Dvořák, a tak se do šaten odcházelo za příznivějšího stavu pro hosty - 0:2.

Druhá třetina začala vyloučením hostujícího Kloze. V následné přesilovce to za Motor zkoušeli Kutlák s Pavlinem, jejich střely však brankář hostí dobře viděl a bez větších problémů si s nimi poradil. Na první gól si fanoušci Motoru museli počkat do poloviny utkání. Pavel Pýcha našel před brankou osamoceného Davida Gilberta a ten poslal puk přesně na vzdálenější tyč. Patnáct vteřin po prvním gólu se zaplněná Budvar aréna radovala znovu. Budějovický Jiří Šimánek s Doktorem se dostali do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný nic nevymýšlel, vystřelil přesně nad Dvořákovo lapačku a mohl se radovat z vyrovnání. A to nebylo v podání Českobudějovických vše. Za další půlminutu se Motor ujal vedení, když domácí Martin Novák přihrával z poza brány na Lukáše Endála, ten se střelou z první nemýlil a rozradostnil ochozy Budvar arény potřetí. České Budějovice tak dokázali otočit stav utkání během necelé minuty. V následujících minutách na ledě jasně dominovali domácí, ale další šance se jim proměnit nepodařilo. Před třetí třetinou tak Motor držel nejtěsnější náskok -3:2.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Šance Kutláka a Dančišina však zůstaly nevyužité. Poté si Motor zahrál krátkou přesilovou hru v pěti proti třem. V největší šanci se po střele Pavlina objevil Šimánek, ale z blízka přestřelil branku. Deset minut před koncem třetí periody navýšil vedení domácích Zdeněk Doležal, když se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před brankou a dokázal puk dorazit za dezorientovaného Dvořáka. Chvíli poté se z gólu radovali Litoměřice. Ocsar Flynn vyslal do samostatného nájezdu Jakuba Poura a ten se tváří v tvář Kváčovi nemýlil. Necelé dvě minuty před třetí sirénou se povedlo hostům vyrovnat v přesilové hře. Jan Kvasnička přebral puk od Jana Kloze, najel si mezi kruhy a střelou k tyči nedal Kváčovi šanci. Po základní hrací době tak bylo skóre zápasu 4:4.

V prodloužení mohli domácí rozhodnout z přesilové hry. Šimánkova teč ani nebezpečná střela Kutláka však v brance neskončily. Těsně před koncem nadstavbové části se do přečíslení dostal domácí Babka, ale nedokázal zamířit mezi tři tyče, a tak se muselo rozhodnout v samostatných nájezdech.

Z nájezdu se v druhé sérii šikovně prosadil hostující Marcus Korkiakovski. Ve třetí přidal další zásah Lukáš Rousek. Z domácích hokejistů se nikdo netrefil, a tak si Litoměřice jako první soupeř odváží body z budějovického ledu za vítězství - 5:4 po nájezdech.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice 4:5 (0:2, 3:0, 1:2 -0:0)

Branky a nahrávky: 32. Gilbert (Pýcha, Pavlin), 33. Šimánek (Kachyňa, Kváča), 33. Endál (M. Novák, Kutlák), 50. Z. Doležal (Gilbert) – 3. Šik (Gaspar, Flynn), 10. Válek (M. Zadražil), 52. Pour (Flynn), 58. Kvasnička (J. Kloz, Voženílek), rozh. náj. Korkiakoski Rozhodčí: Doležal, Valenta – Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 7:7 navíc Plášil (CEB) 10 min..Využití: .1:2 Diváci: 5016. Střely na branku: 42:18.Zblokované střely: 5:16.

Motor: Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Z. Doležal, Šimánek, R. Přikryl – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.

Litoměřice: Dvořák – Kvasnička, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, D. Málek, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, M. Zadražil – Šik, Flynn, Pour – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

Domácí neporazitelnost přerušili kališníci

Čtvrtek, 11. října 2018, 00:18

Další ohrožení klece střežené Danielem Dvořákem
Stadion Litoměřice slaví cenný sklap na českobudějovickém ledě

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Liroměřice, prohra, Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Daniel Dvořák, David Gilbert, Zdeněk Doležal, Jiří Šimánek, Lukáš Endál, Matěj Zadražil, Martin Novák, Pavel Pýcha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor přišel o domácí neporazitelnost s Litoměřicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.