Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět minut ve druhé třetině rozhodlo o osudu zápasu. Motor odjíždí z Havířova bez bodů

Motor jel do Havířova se šňůrou pěti výher v řadě. Vstup do utkání mu ovšem nevyšel. Brzy prohrával 1:0 poté, co inkasoval ve vlastní přesilovce. Jestli se Jihočechům něco nepovedlo, bylo to prvních pět minut ve druhé třetině. Zde totiž inkasovali tři branky, které udaly ráz celého utkání.

Že Jihočechům nevychází vstupy do utkání na venkovních hřištích, ukázali i v Havířově. Domácí AZ se totiž radoval po minutě a půl hry, když navíc skóroval ve vlastním oslabení. Gřeš poslal do samostatného úniku Radka Pořízka, jenž poslal puk mezi betony Strmeně. České Budějovice sice byly aktivnější na puku, jenže mnohem víc šancí měli domácí. Radek Bambula chtěl překonat Strmeně bekhendovým blafákem, jenže ten předvedl dobrý zákrok betonem. Hokejisté Motoru nadále tlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale Šimánek, Dančišin, ani nikdo jiný nedokázal překonat Bláhu v bráně. Do kabin tak šli Havířovští ve vedení o jednu branku.

Doslova pětiminutovku hrůzy zažily Jihočeši na začátku druhé třetiny. Těsně po skončení početní nevýhody hostí se prosadil David Chroboček poté, co se kotouč od mantinelu odrazil naprosto proti fyzikálním zákonům. Uběhlo něco málo přes třicet vteřin a už to bylo u tři góly. Marek Haas byl naprosto osamocený mezi kruhy a jeho rána se zastavila až o síť v bráně. A do třetice všeho dobrého pro Havířov. Motor totiž v této pětiminutovce inkasoval ještě jednou. Gřeš vybídl do samostatného úniku Jana Bambulu, jenž se prosadil střelou na vzdálenější tyč. To bylo moc na hostujícího brankáře, kterého v bráně vystřídal Petr Kváča. I následnou brankovou příležitost měli domácí hráč. Tentokrát ujeli Seman s Veselým do přečíslení dva na jednoho, jenže Seman nemířil přesně. Na druhé straně měl dobrou možnost Babka, ovšem ani on se netrefil mezi tři tyče. Skvělou příležitost na snížení stavu měl Pýcha, který ovšem trefil tyč Bláhovy brány. Do konce třetiny viděli diváci ještě dvě vyložené šance, po jedné na každé straně. Nejprve jel Seman sám na Kváču, jenže toho dokázal hostující brankář vychytat betonem. Na budějovické straně střílel Heřman do růžku branky, avšak domácí brankář předvedl dobrý zákrok lapačkou.

Poslední perioda začala tlakem Českých Budějovic. Dobré šance měl Babka, který se nadvakrát dostal před Bláhu. Ten ovšem předvedl zákroky betonem a lapačkou. Nejblíže byl brance Mitch Fillman, jehož rána od modré skončila na horní tyčce. Motor nadále tlačil a měl dobrou příležitost na zkorigování skóre při přesilové hře. V té měl dvě vteřiny před koncem dobrou střeleckou pozici Miloslav Čermák, jenže jeho ránu vyrazil Bláha mimo tři tyče. Tlak Jihočechů byl navíc otupen zbytečným vyloučením Vydareného. Budějovice se přece jen dokázaly v zápase prosadit. Zdeněk Doležal napřáhl od mantinelu a jeho rána skončila v bráně. Bláha neměl proti této dělovce nárok. Hokejisté Motoru ještě zdramatizovali utkání. V signalizované výhodě se totiž prosadil Martin Novák. České Budějovice to ještě zkusily bez gólmana, jenže to už chyběla do konce utkání necelá minuta a půl. Jihočeši tak zapsali druhou porážku v sezóně, tentokrát 2:4.

AZ Residomo Havířov – ČEZ Motor České Budějovice 4:0 (1:0, 3:0, 0:2) 

Branky a nahrávky: 2. Pořízek (Gřeš, Houdek), 22. Chroboček (Gřeš, Cihlář), 22. Haas (Maruna), 25. Bambula (Gřeš, Bláha) – 56. Doležal (Bradley), 58. M. Novák (Pavlin, Gilbert). Rozhodčí: Dědek, Koziol – Konvička, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1635.

Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Matai, Houdek, Luža, Rutar, Mrowiec, Ševěček – R. Veselý, F. Seman (A), Rehuš – Maruna (C), Haas (A), Mastič – Gřeš, Pořízek, Bambula – Macuh, Cihlář, Pawliczek.

Motor: Strmeň (25. Kváča) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, Z. Doležal – Čermák (A), Heřman, Doktor – Beránek, Dančišin, Babka.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Havířov, prohra, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, Martin Novák, Petr Kváča, Miloslav Čermák, beton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět minut ve druhé třetině rozhodlo o osudu zápasu. Motor odjíždí z Havířova bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.