Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor otočil stav utkání a má čtvrtou výhru v řadě

S cílem prodloužení tří výher v řadě jeli jihočeští hokejisté na led Kadaně. Vstup do zápasu se jim ovšem ani trochu nepovedl, jelikož po jednadvaceti vteřinách prohrávali o jeden gól. Poté už se však trefovaly jen České Budějovice, které nakonec vyhrály 4:1. Do prvního utkání po svém návratu nastoupil Petr Kváča, jenž vychytal výhru svého týmu.

Doslova raketový vstup měli domácí do dnešního zápasu. Běžela totiž dvacátá první vteřina, když se Trhači poprvé radovali z gólu. Wágner našel křižným pasem Lukáše Klímu, který v pohodě poslal puk do odryté části brány. Dobrou šanci na srovnání měl Jakub Babka, jenž pálil z prostoru mezi kruhy, ale domácí gólman předvedl skvělý zákrok proti jeho střele. Krátce nato se ovšem České Budějovice radovaly, když využily přesilovou hru. Pavlin poslal chytrou přihrávku přes šíři hřiště na Lukáše Endála, jenž ranou z první nedal Kuchařovi šanci. Jihočeši mohli navýšit své skóre během přesilové hru, tu však nevyužili. Přesto se prosadili ještě do konce periody. Jakub Babka našel přihrávkou z otočky volného Jakuba Doktora, který byl úplně sám před bránou a který nadvakrát dostal kotouč za brankovou čáru. Do kabin tak šel hostující tým ve vedení o jednu branku.

Ihned zkraje druhé třetiny měli hokejisté Motoru k dispozici hned dvě přesilové hry, a tu druhou se jim podařilo využít. Domácí gólman se nezorientoval vůbec dobře a poslal puk přesně na hůl Milana Dančišina. Ten měl jednoduchou pozici, když dával do prázdné brány. Pro mladého útočníka Českých Budějovic to byla první branka za áčko. Velmi dobrou příležitost na srovnání skóre měl Klíma, ovšem proti tomu předvedl skvělý zákrok Petr Kváča. Naopak k navýšení náskoku Českých Budějovic byl velmi blízko Jakub Doktor, jenže jeho střela skončila jen na horní tyči. Posléze měli Jihočeši velký tlak, ve kterém domácí Kadaň jen několikrát vyhodila na zakázané uvolnění, kvůli čemuž si musel vzít domácí trenér oddechový čas. Nakonec Trhači další branku ve druhé periodě neinkasovali, a tak šel Motor do kabin se vedením o dvě branky.

Na začátku poslední třetiny se v zajímavé šanci ocitl Gilbert, avšak Kuchař se stihl proti jeho střele přemístit a vyrazit ji. Poté bylo k vidění vyloučení na straně Budějovických, posléze i na domácí straně. Největší šanci měli Trhači, kterým se podařilo ujet do přečíslení tři na dva, ovšem Kůsova střela se nevešla mezi tři tyče. Ani další početní výhoda hostí nebyla využita, jenže čtvrtá branka v síti Trhačů byla k vidění zanedlouho. Pasu Pavla Nováka využil Jakub Babka, který skóroval povedenou střelou na zadní tyč. Pro budějovickou čtrnáctku to byl první gól od návratu. Dobrou příležitost na zdramatizování zápasu měli Trhači při přesilové hře pět na tři. Tuto šanci ale nevyužili. Do konce utkání žádná branka nepadla, a tak Motor vyhrál 4:1 a připsal si tři body do tabulky.

SK Trhači Kadaň – HC Motor České Budějovice 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Klíma (Wágner, Kadeřávek) – 13. Endál (Pavlin, Bradley), 18. Doktor (Babka, Čermák), 26. Dančišin, 51. Babka (P. Novák). Rozhodčí: Wágner, Zubzanda – Kokrment, Bosák.Vyloučení: 11:7 + Grebeňuk (KAD) - 10 min.Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:46. 

Kadaň: Kuchař (Hamalčík) – Szathmáry, Kadeřávek, Strejček, Kachyňa, Grebeňuk, Popela – Wágner, Kůs, Klíma – Jánský, J. Müller, Říha – Helt, Tupý, Řehoř – J. Svoboda, Rezek, Šulek.

Motor: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pavlin, Pýcha, Plášil, Čáp – Babka, Doktor, Čermák – P. Novák, Gilbert, M. Novák – Endál, Dančišin, Beránek – Z. Doležal, Bradley, Heřman.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Kadaň, zápas, výhra, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, Petr Kváča, Lukáš Klíma, Pavel Novák, přesilová hra, Johannes Peter Müller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor otočil stav utkání a má čtvrtou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.