Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Další tři body! Hokejisté Motoru doma přehráli houževnatý Prostějov

Dnešní utkání šestého kola Chance ligy v českobudějovické Budvar aréně dotáhl do vítězného konce domácí Motor, který byl v průběhu zápasu proti prostějovským Jestřábům jasně lepším týmem, o čemž svědčí i statistika střel: 43 – 20. Motor opět vstoupil dobře do utkání, když se již v páté minutě chopil vedení. Soupeře do vyrovnání pustil jen jednou, poté už si zápas po celou dobu hlídal.

Motor byl v úvodu utkání aktivnějším celkem, což dokázal potvrdit i gólově. Miloslav Čermák se v útočné třetině dostal do zajímavé střelecké pozice, z níž prověřil prostějovského gólmana Neužila. Právě hostující brankář střelu vyrazil jen před sebe, kde už byl pohotový Jakub Doktor, který z první rozvlnil síťku. První vyloučení přišlo na straně domácích. Na dvě minuty šel pykat Beránek. Prostějovští střelami a kombinací rozhodně nešetřili. Svou snahu i oni přetavili v gól. Těsně před brankou neomylně usměrnil kotouč Tomáš Nouza. Záhy ale bylo srovnáno. Výhody v podobě přesilovky se dostalo i domácím. Ve čtrnácté minutě udržel pásmo pro Motor Čermák, načež Žiga Pavlin adresoval přihrávku Zdeňku Doležalovi, a ten se z první trefil k bližší tyči. Před koncem třetiny bylo k vidění ještě jedno vyloučení z domácích řad. V oslabení předvedl dobrou práci David Gilbert, který se natlačil před branku a nebezpečně vystřelil. Neužil si proti němu však vyjel a jeho pokus zneškodnil. Prostějovský gólman už ale nedosáhl na Bradleyův pokus. Právě Cody Bradleyse prosadil nádhernou střelou do horního růžku. Navázat na něj mohl Zdeněk Doležal, jenž jel nařízený trestný nájezd. Domácí útočník si ale na Neužila nepřišel, do druhé periody se tak šlo za stavu 3:1 pro Motor.

Úvod druhého dějství poznamenaly šarvátky v hledišti, ty však, jak se zdálo, po nějaké době ustaly. Fanoušci tak mohli primárně sledovat dění na hřišti. A viděli obrovskou šanci Lukáše Endála, který nezakončil do prázdné branky. Kousíčkem betonu pak Neužil vytáhl pokus Codyho Bradleyho. V souboji Bradley - Neužil byl prostějovský hráč úspěšnější i nyní, když českobudějovického útočníka zblízka vychytal. Ladislav Havlík následně zalehl kotouč na brankovišti, což se z dalšího nařízeného nájezdu pokusil potrestat opět českobudějovický Bradley. Na Neužila si ale nepřišel ani nyní. A velký tlak Motoru jen sílil. Jenže tentokrát zvonila tyč, a to po Čermákově střele. Hanáci ale téměř z ničeho vydolovali svou druhou branku. Tomáš Nouza z úhlu trefil naprosto přesně, tudíž se šlo do poslední třetiny za stavu 3:2 pro domácí.

Tu začali svěřenci Václava Prospala tak, jak potřebovali. Miloslav Čermák vypálil přesně na vzdálenější tyč. Pátou branku na domácí straně mohl zaznamenat Milan Dančišin, avšak svůj brejk neproměnil. A bezúspěšně si počínal i Pavel Pýcha, tudíž přišlo potrestání z druhé strany. Tomáš Divíšek i s nechtěným přispěním Vydareného procedil kotouč do branky. Další branku v rychlém sledu mohli fanoušci vidět po Bradleyově akci, nicméně ta zůstala neproměněna. Šance střídala šanci, což se potvrdilo i o moment později, když Divíšek upláchl domácí obraně. Na pozorného Strmeně si ale nepřišel. Prostějovští to v závěru zkusili ještě bez brankáře, nicméně bez tíženého efektu. Motor se tak může radovat ze zisku dalších tří bodů do tabulky.

ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Doktor (Čermák, Babka), 14. Z. Doležal (Pavlin, Čermák), 17. Bradley (Plášil, Strmeň), 42. Čermák (Babka) – 13. Nouza (Divíšek), 40. Nouza (Žálčík), 47. Divíšek (Nouza). Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Kreuzer, Šimán. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 5504. Střely na branku: 43:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.
Prostějov: Neužil (Huf) – Rašner, D. Kolář, Havlík, Foltýn, Mikliš, J. Zdráhal – Karpov, Prokeš, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Divíšek, Nouza – V. Meidl, Krejčiřík, Matýs.

Budějcký Motor porazil Prostějov

Sobota, 22. září 2018, 23:49

Budějcký Motor porazil Prostějov
Budějcký Motor porazil Prostějov

Autoři | Foto Martin Kurfiřt | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Chance liga, Motor, Prostějov, výhra, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Miloslav Čermák, Tomáš Nouza, Tomáš Divíšek, 1. česká hokejová liga, Budvar aréna, Zdeněk Doležal, Žiga Pavlin, David Gilbert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Další tři body! Hokejisté Motoru doma přehráli houževnatý Prostějov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.