Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině se nedařilo. Motor se v Jihlavě netrefil ani jednou

Nepovedené utkání má za sebou Motor ve druhém kole Chance ligy na ledě jihlavské Dukly. Hosté z jihu Čech se na Vysočině neprosadili ani jednou, naopak domácí celek se trefil hned sedmkrát a mohl oslavit první tři body v sezoně.

Již po 52 sekundách měl šanci Anděl, osamocen mezi kruhy ale nemířil přesně. Komplikace pro Duklu přišla na konci čtvrté minuty, když byl vyloučen Štindl za hákování. O 13 sekund později ale bylo všechno jinak. Skořepa prostrčil kotouč do jízdy na Lukáše Anděla, který si mazácky poradil střelou do levé šibenice. Oslabení funguje tak Dukle velice dobře. V polovině první třetiny přišel brejk 2 na 1, Osmík ho vzal na sebe zakončením, ale Strmeně nepřekonal. Na konci 14. minuty přišlo další přečíslení 2 na 1. Mladý Tomáš Chlubna už ve finální fázi vypadal, že vystřelí, nakonec ale vymíchal obránce a předložil Michalu Hlinkovi, který už pouze dorazil za Strmeňova záda. Od té doby přestali hrát hosté disciplinovaně a během pěti minut dostali tři tresty, z nichž ten poslední byl pro Martina Heřmana vyšší. Nejprve dostal za vražení na hrazení 2+10 minut, následně byl předčasně poslán do kabiny.

Dohrávaná přesilovka přinesla své ovoce hned po 58 sekundách, když se prosadil nenápadnou střelou od pravého mantinelu Matěj Pekr. Další možnost přišla při vyloučení Pavlina, Pohl od modré ale orazítkoval pouze levou tyčku. Téměř při vypršení trestu byl vyloučen Šimánek, šest sekund přesilovky 5 na 3 ale nebylo to hlavní. Hlavní byl Kajínkův námaz Babkovi, který jel sám na branku, Lundström však svůj tým parádně podržel. V čase 27:58 se naskytlo domácím přečíslení 4 na 2, které mohl zakončit Dostálek do prázdné branky, ve velké rychlosti však přestřelil. Motor nicméně neskládal zbraně, ke konci třetiny byl nebezpečnější a mohl snížit, Endál na začátku 37. minuty ale nechal vyniknout Lundströma v brance. Poslední slovo však mohli mít domácí, Chlubna ale na povedený druhý gól nenavázal a tak se šlo do kabin za stavu 3:0.

Ihned na začátku poslední periody sekl v přerušení Endál domácího gólmana a jeho touha po gólu byla odměněna dvěma minutami. Přesilovku domácí bezezbytku využili, Pekr protečoval kotouč na Lukáše Anděla, který skóroval podruhé a zřejmě zlomil zápas na stranu Dukly. Nováček v bráně Jihočechů, Daniel Svoboda, se ale musel činit hned po svém nástupu na led, neboť během dvou minut jeli domácí do dvou brejků. Ani Osmík, ani Dostálek ale konto hostí nezatěžkali. Krizová chvíle přišla v polovině třetí třetiny, kdy se během 41 sekund vyfaulovali Pekr s Čachotským a Motor šel do rizika 6 na 3. Domácí obrana byla sice pod ohromným tlakem, ale hostům nebylo souzeno vstřelit branku. Současně s koncem trestu Čachotského dopravil kotouč do prázdné branky Matěj Pekr a bylo už jasné, komu půjdou body - 5:0. Další přesilovku dostali Jihlavští po faulu Šimánka, který se za 13 sekund vracel zpět na led. Přihrávku od Anděla využil Matěj Pekr střelou mezi betony a zkompletoval ve svém druhém ostrém zápase hattrick. Zápas se za skvělé atmosféry už jenom dohrával, přesto ještě v čase 56:48 zavřel gólový účet Martin Osmík.

HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 5. Anděl (Skořepa, Kajínek), 14. M. Hlinka (Chlubna), 21. Pekr (Suchánek), 42. Anděl (Pekr, Suchánek), 52. Pekr (Anděl), 54. Pekr (Anděl), 58. Osmík (Pohl, Hrníčko). Rozhodčí: Doležal, Grech – Zídek, Šimán. Vyloučení: 7:7 navíc Heřman (CEB) do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3896. Střely na branku: 23:32. Zblokované střely: 4:9

Jihlava: Lundström – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, M. Hlinka, Hrníčko.

Motor: Strmeň (42. Svoboda) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

Autoři

Štítky hokej, Motor, zápas, prohra, Jihlava, HC Dukla Jihlava, Kraj Vysočina, Matěj Pekr, Madeta Motor České Budějovice, Martin Osmík, 1. česká hokejová liga, Česko, Tomáš Chlubna, Michal Hlinka, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se nedařilo. Motor se v Jihlavě netrefil ani jednou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.