Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Těžká zkouška ve druhém kole Chance ligy čeká hokejisty Motoru. Jedou do Jihlavy

Po vítězné premiéře v novém ročníku Chance ligy čeká hokejisty českobudějovického Motoru těžká šichta. Ve druhém kole vyrazí svěřenci trenéra Prospala na led Jihlavy, která se po sezoně vrátila do druhé nejvyšší soutěže. Zápas na Horáckém zimním stadionu začíná dnes v 17:30 hodin.

„Čeká nás soupeř, který ještě loni hrál v nejvyšší soutěži. Domácí budou namotivovaní, představí se po prohře v Přerově poprvé před domácími fanoušky. Chceme se soustředit především na sebe, nerozlišujeme, jestli hrajeme doma nebo venku. Budeme se snažit prezentovat stylem, který jsme částečně předvedli proti Benátkám. Věříme, že na Vysočinu dorazí plno našich fanoušků a na zápase bude panovat dobrá atmosféra. Pokud budou všichni zdravotně připraveni, tak bychom měli nastoupit ve vítězné sestavě," uvedl asistent trenéra českobudějovického Motoru Aleš Totter.

Dukla Jihlava

Jihlavská Dukla má za sebou strastiplný ročník. Po více než deseti letech se sice probojovala mezi elitu, ovšem body sbírala pomálu a základní část zakončila na předposlední příčce. Stejné umístění jí patřilo i po play out, tím pádem musela do barážových bojů. V nich to dlouho vypadalo, že Dukla uhájí extraligovou příslušnost, jenže nakonec o pouhý bod sestoupila zpět do druhé nejvyšší soutěže.

V letní přestávce se kádr Jihlavy obměnil opravdu ve velkém. Novými posilami se stali například exbudějovický útočník Vlastimil Dostálek, Matěj Pekr, Miha Štebih, Petr Štindl nebo švédský brankář Lundström. Kádr naopak opustili Lukáš Žálčík, Jakub Škarek, Petr Straka, Jiří Rys nebo Radek Hubáček. Trenérem zůstal Petr Vlk.

Z tábora Jihočechů

I Jihočeši přes letní přestávku značně změnili kádr včetně trenérské dvojice. Už v přípravě předváděl Motor dobré výkony a přenesl si to i do startu sezony. Proti Benátkám vstoupil do nového ligového ročníku úspěšně, když na svém ledě vyhrál v poměru 5:1. Dvakrát se trefil obránce Pavlin, po jedné brance přidali Martin Novák, Endál a Bradley. Dobře se prezentoval i brankář Strmeň, který inkasoval pouze jednou.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, 1. česká hokejová liga, soutěž, hokejista, Benátky, HC Zubr Přerov, Miha Štebih, Petr Straka, Jakub Škarek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžká zkouška ve druhém kole Chance ligy čeká hokejisty Motoru. Jedou do Jihlavy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.