Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová sezona startuje! Do Budvar arény přijedou Benátky. Fanoušci Motoru půjdou na utkání tradičně v průvodu

Po dlouhé pauze bez hokeje se fanoušci dočkali. Už dnes startuje nová sezona hokejové Chance ligy. Českobudějovický Motor odehraje první utkání na domácím ledě, jeho soupeřem budou Benátky nad Jizerou. Před utkáním, které začíná v 17:00 hodin půjde Budějcemi tradiční pochod na první utkání. Ten vyrazí v 15:00 hodin od konce Lannovy třídy směrem k Budvar aréně.

V Budvar aréně se dá očekávat hned na úvod Chance ligy velká bitva. „Na začátku soutěže mají všechny týmy spoustu sil a elánu. Každý chce vkročit do sezony co nejlépe,. Benátky jsou farmou Liberce, který začíná soutěž až o něco později, takže přijedou v nejsilnějším možném složení. Hrají agresivní, bruslařský hokej. Mají v týmu mladé hráče, kteří mají blízko do extraligy. Nebudou mít u nás co ztratit. Musíme nastoupit od začátku plně koncentrováni a věříme, že budeme mít úspěšný vstup do ligy," řekl asistent trenéra Motoru Aleš Totter.

HC Benátky nad Jizerou

Středočechům se v loňské sezoně nedařilo. Skončili až na třináctém místě ze čtrnácti, když získali jen třicet devět bodů ve dvaapadesáti utkáních. Benátky vyhrály pouze jedenáctkrát za celou sezonu v základní hrací době. Nejdelší šňůra proher činila taktéž jedenáct utkání. Navíc měli Středočeši nejhorší obranu v celé lize, inkasovali hned 227 branek. Co se týče týmových statistik, patřili benátečtí hráči mezi nejhorší.

Přestože se loňská sezóna týmu ze středních Čech nepovedla, nepřišly velké změny v kádru oproti jiným týmům. Českobudějovickým fanouškům se v dresu Benátek nad Jizerou dnes představí také několik hokejistů, kteří odehráli nějaké zápasy za Motor. V obraně to bude Petr Kolmann, jenž odehrál v jižních Čechách jednu sezónu. Kromě něj hraje v obranných řadách také Semjon Miročnikov, který hrával v Budějovicích za juniorku a starší dorost. V útoku nastoupí Josef Mikyska, jehož mohli fanoušci Motoru vidět v loňské sezoně v dresu Jihočechů.

ČEZ Motor České Budějovice

Loňská sezona se nevydařila ani Motoru podle představ. Dal se očekávat konec několika hráčů, ale to, co přišlo, očekával málokdo. V týmu nezůstal kámen na kameni. Novým trenérem se stal Václav Prospal a jeho asistentem Aleš Totter.

V kádru skončilo rovnou šestnáct hráčů, mezi které například patřili Peter Galamboš, Luboš Rob, Filip Novák či Vlastimil Dostálek. Poté proběhlo několik neúspěšných jednání, díky kterým skončili v týmu Václav Nedorost, David Gába nebo Vít Jonák.

Do Českých Budějovic přišlo několik zajímavých jmen. Mezi ně patří Jan Strmeň, René Vydarený, Karel Plášil, Lukáš Endál, Jiří Šimánek, Roman Přikryl, Zdeněk Doležal nebo Bradley Cody. V přípravě se objevilo několik hráčů z mistrovského staršího dorostu. V bráně si připsal první start Daniel Svoboda, jenž bude krýt Strmeňovi záda v prvních třech utkáních. V útoku by se měli představit Pavel Novák a Martin Beránek.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, utkání, sezona, začátek, Chance liga, Benátky nad Jizerou, Motor, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Benátky, HC Benátky nad Jizerou, 1. česká hokejová liga, Bílí Tygři Liberec, Václav Prospal, Filip Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sezona startuje! Do Budvar arény přijedou Benátky. Fanoušci Motoru půjdou na utkání tradičně v průvodu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.