Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Divokou přestřelku urval Motor v prodloužení

Necelé čtyři tisícovky diváků sledovaly strhující podívanou s vítězným koncem pro domácí Motor. Jihočeši ve druhé třetině prohrávali už 1:3, ale podařil se jim povedený obrat a proti rakouskému soupeři brali výhru 6:5 po prodloužení. O branky se postupně postarali Šulek, Novák, Čermák, Endál, Plášil a vítězný gól vstřelil Pavel Pýcha. Už v neděli čeká Motor odveta.

Proti Linci trenér Prospal znovu protočil sestavu, v brance dostal příležitost Petr Kváča. Z Rakouska přijelo i pár desítek fanoušků, takže atmosféra na utkání panovala vynikající. První třetina byla v režii domácích a to i díky tomu, že si zahráli hned tři přesilové hry. První přišla už v první minutě, ale obrana v čele s dobře chytajícím Davidem Kickertem odolala. Úvodní gól nepadl ani po obrovské šanci Miloslava Čermáka, jehož pokus chytil natažený rakouský brankář. Několikrát střílel od modré Mitch Fillman, ale ani o s nerozhodným stavem nic neudělal.

Branky padaly až po přestávce. Po minutě a osmi vteřinách ve druhé třetině se trefil Ondřej Šulek. Dostal prostor při přesilovce, vypálil a jeden z hostů přivezl kotouč mimo dosah Kickerta – 1:0. Za méně než dvě minuty Linec otočil vývoj skóre. Keams při přesilovce našel úplně volného Schofielda, který neměl těžkou úlohu – 1:1. Rakušané záhy vyrazili do rychlého přečíslení. Da Silva podržel kotouč, našel Lockeho, který utěšenou ranou z první pokořil Kváču – 1:2. V 28. minutě bylo ještě hůře. Znovu přišel rychlý brejk a opět Corey Locke zavěsil – 1:3. Snížení se domácí dočkali v dvojnásobné přesilovce. Od modré vystřelil Lukáš Endál a Martin Novák trefil odkrytou klec – 2:3. Vyrovnat se podařilo Miloslavu Čermákovi, když nabral rychlost u střídaček a v samostatném úniku srovnal – 3:3.

I ve třetí třetině brankové hody pokračovaly. Zpět do vedení poslal domácí hokejisty Lukáš Endál. Od modré vystřelil Kanaďan Fillman a zkušený forvard ukázkově tečoval – 4:3. O dvojnásobné navýšení náskoku se postaral Karel Plášil. Ve středním pásmu se ocitl u kotouče, pronikl až před Kickerta a se štěstím skóroval – 5:3. Linec se ovšem ani trochu nevzdal. Zpět do hry poslal hosty Dan Da Silva. Po rychlé kombinaci zakončoval mezi betony Kváči – 5:4. Poslat zápas do prodloužení se podařilo Kapstadovi, když se prosadil náramnou ranou na zadní tyč – 5:5.

V prodloužení nejprve vychytal velkou šanci hostů Petr Kváča, ale nakonec rozhodl Pavel Pýcha, když se trefil krásnou ranou do růžku – 6:5.

ČEZ Motor Č. Budějovice – EHC Black Wings Linec 6:5 (0:0, 3:3, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Šulek (Pýcha, Heřman), 31. Novák (Endál, Fillman), 35. Čermák, 49. Endál (Fillman, Gilbert), 51. Plášil (Vydarený), 63. Pýcha (Přikryl, Doktor) – 22. Schofield (Keams, Locke), 24. Locke (Da Silva), 28. Locke (Umicevic), 52. Silva (Kristler, Locke), 54. Kapstad (Woger, Bruckner). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:9 navíc Heřman (CEB) a Lebrel (LIN) oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3785.

ČEZ Motor: Kváča – Kutlák, Fillman, Vydarený, Plášil, Kachyňa, Pýcha – M. Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Šulek – Čermák, Přikryl, Babka – Škoda, Čížek, Doktor.

EHC Black Wings Linec: Kickert – Brocklehurst, Kragl, D'Aversa, Kapstad, Rutkowski, Altmann, Korecky – Lebler, Schofield, Umicevic, Leiler, Hickmott, Kristler, Keams, Woger, Gaffal, Da Silva, Brucker, Locke.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Linec, zápas, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Endál, Miloslav Čermák, Pavel Pýcha, Karel Plášil, Martin Novák, Corey Locke, Da Silva, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divokou přestřelku urval Motor v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.