Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

První výhra v přípravě. Motor jasně přehrál kazašský Pavlodar

Diváci dnes, ve čtvrtek 9. srpna, mohli hokejisty českobudějovického Motoru v Budvar aréně sledovat podruhé během tří dnů. A tentokrát odcházeli o něco spokojenější, než tomu bylo v převčírem. Českobudějovičtí byli v dnešním utkání s Pavlodarem jasně lepší a po zásluze zvítězili 4:0. Premiérový gól v dresu Motoru zaznamenal David Gilbert.

Více práce měl na začátku utkání českobudějovický Jan Strmeň. S úvodními pokusy soupeře si ale dokázal poradit. Nápor kazašského celku vzrostl v přesilové hře, během které si vysloužil aplaus fanoušků hlavně Martin Heřman, který obětavě padl do střely. V dobré pozici se po vypršení trestu domácích na druhé straně objevil David Gilbert, vzdálenější horní růžek ale minul. V polovině úvodní třetiny to vypadalo, že se hra začíná vyrovnávat. Ruský brankář Gelašvili dlouho odolával, necelých pět minut před koncem periody ale Bradley přihrál Jiřímu Šimánkovi, jemuž sice střela nesedla, přesto kotouč zaplul až za brankovou čáru. Domácí mohli být po odchodu do kabin ještě spokojenější, soupeřův brankář si s několika dalekonosnými pokusy ovšem poradil.

Pavlodar byl, stejně jako na začátku utkání, také na startu druhých dvaceti minut o něco aktivnějším týmem. Srovnat skóre mohl Volgin, k němuž šel puk před brankoviště, jenže přihrávka nebyla z těch nejpřesnějších, a tak se ohrožení domácí svatyně nekonalo. Strmeň už ale musel dávat pozor na střelu z levého křídla. Tu vyslal Nikita Titov a po dorážce se navíc nebezpečně natahoval Filonov. Pak přišla chvíle pro Davida Gilberta. Kanadský útočník si najížděl před branku. V tom dostal přesný pas od Pavla Pýchy a střelou k pravé tyčce z pohledu gólmana zaznamenal svou první branku v dresu Motoru. A podobně na tom mohl být i Milan Dančišin. Zakončení se mu ale nepodařilo, jak by si představoval, a Gelašvili navíc předvedl solidní zákrok. Na opačné straně ledové plochy pak podržel svůj tým zase Jan Strmeň, který vychytal Borovkovova. Netrvalo to dlouho a krásnou akcí se prezentoval Zdeněk Doležal. Motorácký útočník se ocitl zcela sám před Gelašvilim, kterému krásnou kličkou do forhendu nedal příliš šancí. Snížit stav na 1:3 mohl Pavel Kopytin, po rychlé souhře v útočném pásmu ovšem z výborné pozice v mezikruží neuspěl.

Jestliže Pavlodaru patřily předchozí dva vstupy do třetin, ten poslední připadl na stranu Motoru. Kazašská obrana v čele s Gelašvilim ale odolávala. Soupeřův brankář musel vytasit dobrý zákrok především proti Doležalově střele, která směřovala do horních pater branky. Tam plachtil také kotouč poté, co jej Martin Novák zvedl bekhendem. Na tuto střelu už Gelašvili nezareagoval. O malý moment později pavlodarský gólman předvedl fantastický zákrok. Aktivní Zdeněk Doležal mířil velmi přesně, ovšem Gelašvili vymrštil lapačku včas a puk v ní bravůrně schoval. Pár minut před koncem utkání ještě Jan Strmeň potvrdil dnešní skvělý výkon. Sošnikov ujel do nájezdu, domácí strážce svatyně ale opět nezklamal. Motor tak má po dobrém výkonu první výhru v přípravě.

ČEZ Motor České Budějovice – HK Irtyš Pavlodar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Bradley), , 29. Gilbert (Pýcha), 35. Doležal (Heřman), 49. Novák (Kutlák, Endál). Rozhodčí: Souček – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2204. Průběh utkání: 4:0.

České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Vydarený, Čáp, Pýcha, Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Doležal – Šimánek, Dančišin, Babka – Škoda, Doktor, Šulek.
Pavlodar: Gelašvili (Nečvijenko) – Išmametěv, Putilov, Volgin, Nestěrov, Gorožaninov, Moškarjov, Mašiněc, Atachanov, Chanzin – Kopytin, Tverdochlebov, Gurjev – Žiljakov, Titov, Filonov – Kačulin, Samojlov, Borovkov – Ignatěnko, Šetle, Sošnikov.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, utkání, příprava, Motor, Pavlodar, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, David Gilbert, Zdeněk Doležal, Budvar aréna, Martin Heřman, Jiří Šimánek, Martin Novák, Pavel Kopytin, Pavel Pýcha, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První výhra v přípravě. Motor jasně přehrál kazašský Pavlodar  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.