Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lukáš Sedlák maká na další sezonu v NHL. Za cíl má vyšší lajnu i minutáž

Útočník a odchovanec ČEZ Motor České Budějovice je v zámoří od roku 2011 a letos načne třetí sezonu v NHL. Za Columbus Blue Jackets odehrál v uplynulé sezoně kvůli zranění 53 zápasů a letos by rád týmu více pomohl. Lukáš Sedlák vypráví o aktuální situaci i plánech.

Vraťte se ještě k uplynulé sezoně, kdy jste v NHL nastoupil do 53 zápasů…
Minulá sezona se mi nepovedla. Alespoň ne podle představ. Začátek sice nebyl špatný, ale asi po osmi zápasech jsem se zranil, a když jsem se pak vrátil, tak už to nebylo ono. Chyběla mi kondice a těžko jsem se do toho dostával. Navíc mi trenér trochu přestal důvěřovat a ztratil jsem i icetime (čas na ledě). Tím šlo dolů i postavení v týmu, takže to nebylo ideální. Když k nám pak přišli další hráči, tak jsem i vypadl ze sestavy. Když jsem se dokázal vrátit zpátky, znovu jsem se zranil a vlastně až do května už nehrál. Takže z tohoto pohledu se mi sezona kvůli zranění nepovedla.

V současnosti se cítíte dobře? Zdraví drží?
Zatím ano. Jsem rád, že mohu naplno trénovat a pořádně se připravit na novou sezonu.

V play-off jste vypadli se silným Washingtonem s hvězdným Ovečkinem. I když jste nehrál, můžete nastínit důvody vyřazení? První dva zápasy jste na ledě soupeře vyhráli a měli nakročeno postoupit do dalšího kola…
Nejen první dva zápasy, ale celá série byla obrovsky vyrovnaná. Teď nevím z hlavy, ale možná pět zápasů rozhodovalo až prodloužení. Oba týmy byly vyrovnané a šlo o detaily i štěstí. Po výhrách u nich jsme si možná malinko mysleli, že to doma dokončíme. Jenže soupeř vyhrál šťastným gólem v prodloužení třetí zápas a tím se celá série zlomila. Washington po druhém utkání vyměnil brankáře a i to mohl být určitý impulz pro zlom v sérii. Holtby šanci využil a chytal výborně. Možná nám také malinko došly síly.

V Česku budete trénovat do konce měsíce?
Zhruba ano. Minulý týden jsem začal trénovat s Motorem a ještě nějaké tři týdny budu. Někdy trénuji třeba v posilovně sám, ale na ledy chodím s klukama. Koncem měsíce se vracím na kemp do Columbusu.

Už máte osobní cíl pro novou sezonu?
Chtěl bych odehrát co nejvíc zápasů a být zdravý, abych mohl pomoci týmu. Rád bych se dostal do třetí lajny. Když bude čtvrtá a budu hrát 11 nebo 12 minut za zápas, tak budu také spokojený. Teď jsem měl průměrně devět minut a to je málo. Chci hrát více, ale je to závislé na tom, jak budu hrát. Když se mi bude dařit, prostor dostanu.

A týmový cíl?
Dostat se Columbusem přes první kolo play-off. Ještě se nám to nepovedlo, i když v minulé sezoně jsme k tomu měli blízko. Tým má sílu a doufám, že přes první kolo postoupíme. Pak se uvidí. Třeba se povede postoupit ještě dál.

Pomáhá vám, že Motor trénuje Václav Prospal, který Columbus velmi dobře zná? Bavili jste se o nové sezoně?
Takto podrobně ne. Obecně mi pomáhá to, že příprava pod ním je v Budějcích hodně kvalitní. Jak po fyzické stránce, tak i po té herní. Je to přínos nejen pro mě, ale pro celý budějcký hokej. Líbí se mi, jak to tady vzal za své a chce s týmem uspět.

Viděl jste Motor v minulé sezoně? Můžete porovnat týmy?
Přiznám se, že Motor jsem v minulé sezoně moc neviděl. Každý trenér má ale své tréninky a metody. Vašek Prospal má své pohledy a věřím, že tým bude připravený na to, aby vydržel makat celých 60 minut. Soupeři to pak mohou mít těžké vydržet hrát v takovém tempu.

Na co se nyní chcete zaměřit, abyste byl pro Columbus ještě více platným hráčem?
Snažím se pracovat na bruslení a kondici. Na tom je založený můj styl hokeje. Takže dělám různé cviky i co se týká rychlosti. Obecně se ale musím zaměřit na vše, abych byl připravený komplexně.

Po letošní sezoně vám končí smlouva. Máte to v hlavě, že bojujete i o další angažmá?
Zatím ne. Tohle neřeším a nestresuji se tím. Už jsem to zažil i v AHL, takže není to nic nového. Člověk na to nesmí myslet. Jsem v týmu kvůli hokeji a smlouvu si mohu vysloužit pouze svými výkony. Když budu mít ze sebe dobrý pocit, ale nabídka na prodloužení nepřijde, tak nebudu odcházet se sklopenou hlavou. Věřím, že se kvalitně připravím a budu pro tým platným členem mužstva. Co bude po sezoně, teď neřeším.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Lukáš Sedlák, sezona, NHL, lajna, minutáž, National Hockey League, Columbus Blue Jackets, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Washington Capitals, American Hockey League, Václav Prospal, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Sedlák maká na další sezonu v NHL. Za cíl má vyšší lajnu i minutáž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.