Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Taháky v přípravě? Přijede Kuchejda, Gulaš nebo pětice Čechů z Chabarovsku

Hokejisté Motoru v těchto dnech dřou na ledě i v posilovně, ale zároveň se jim rychlými kroky blíží začátek přípravných zápasů. Ještě před startem jsme si pro vás připravili, na jaké hvězdy se můžete v přátelských duelech těšit.

Prvním soupeřem českobudějovických hokejistů v letní přípravě bude plzeňská Škoda. Oba celky se během šesti dní utkají dvakrát. Nejprve 2. srpna na západě Čech, odveta v Budvar aréně je v plánu následující úterý 7. srpna. Z výběru nového trenéra Ladislava Čiháka dorazí zajímavá jména. Fanoušci budou zvědaví na návrat odchovanců Nedorosta a Vráblíka, kteří ještě v loňské sezoně oblékali dres Motoru. Lákadlem je i další rodák z Českých Budějovic Milan Gulaš, jenž v uplynulém ročníku vyhrál kanadské bodování základní části extraligy a byl vyhlášen Hokejistou sezony.

Na konci srpna čekají Motor dva domácí zápasy proti německému Lausitzer Füchse, ve kterém působí budějovickým fandům velmi dobře známý David Kuchejda. Oblíbený hokejista působil v Motoru od samotného znovuzrození a celkově na jihu Čech strávil deset sezon. V ročníku 2013/14 byl fanoušky vyhlášen nejlepším hráčem sezony, o rok později dotáhl tým až do baráže. Jeden z nejslavnějších momentů v budějovickém dresu zažil v play off proti Benátkám. V nervydrásajícím duelu na půdě Středočechů rozhodl vítěznou brankou pár vteřin před koncem a nastartoval tak obrat k postupu do semifinále.

Po třech letech do Čech znovu zavítá i účastník KHL a opět změří síly s Motorem. Ruský Chabarovsk v uplynulé sezoně vypadl ve čtvrtfinále konference a v přípravě na následující ročník znovu zvolil soustředění v jihočeské metropoli. Od nové sezony bude v Chabarovsku působit hned pět Čechů. Novými posilami se stali brankář Libor Kašík a útočník Tomáš Filippi, smlouvu prodloužil i zkušený obránce Jan Kolář a forvard Tomáš Zohorna.

Druhou sezonu v klubu načne i obránce se zkušenostmi z NHL Michal Jordán.Po třech letech do Čech znovu zavítá i účastník KHL a opět změří síly s Motorem. Ruský Chabarovsk v uplynulé sezoně vypadl ve čtvrtfinále konference a v přípravě na následující ročník znovu zvolil soustředění v jihočeské metropoli. Od nové sezony bude v Chabarovsku působit hned pět Čechů. Novými posilami se stali brankář Libor Kašík a útočník Tomáš Filippi, smlouvu prodloužil i zkušený obránce Jan Kolář a forvard Tomáš Zohorna. Druhou sezonu v klubu načne i obránce se zkušenostmi z NHL Michal Jordán.

Autoři | Foto

Štítky hokej, Motor, tahák, sezona, Amur Chabarovsk, Češi, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, David Kuchejda, hokejista, Česko, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Michal Jordán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Taháky v přípravě? Přijede Kuchejda, Gulaš nebo pětice Čechů z Chabarovsku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.