Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Talentovaný hokejový útočník budějckého Motoru Matěj Toman odchází do zámoří

Šikovný sedmnáctiletý hokejový talent Matěj Toman v uplynulé sezoně získal s českobudějovickým starším dorostem extraligový titul a nahlédl už i do sestavy prvoligového A týmu Motoru. Nakonec letos nebude působit v Motoru a rozhodl se odejít do kanadské juniorské soutěže. V Českých Budějovicích tedy přerušil smlouvu a vydá se do zámoří.

Ve svém klubu ČEZ Motor České Budějovice útočník Matěj Toman v minulé sezoně oblékal dres extraligového staršího dorostu, extraligové juniorky a prvoligového A týmu. Pravidelně se zapojuje do akcí reprezentační sedmnáctky, s níž byl nedávno v Kanadě. 

ČTĚTE TAKÉ: Matěj Toman drží rekord. Upozornil ho kamarád

Hokejista Matěj Toman se v minulém ročníku stal nejmladším hráčem historie českobudějovického klubu, který vstřelil v mistrovském zápase dvě branky. Zvládl to ve svých šestnácti letech, deseti měsících a čtyřech dnů v utkání proti Ústí nad Labem.

Že je opravdu velkým talentem českého hokeje prokazoval i v mládežnických kategoriích, kde byl jedním z hlavních tahounů českobudějovického dorostu v cestě za titulem.

Když si ho v juniorském draftu nedávno vybral hned na pátém místě celek z Western Hockey League Prince George Cougars, bylo už téměř jasné, že vyzkouší zámořskou cestu do NHL. S Motorem ještě bude nějaký čas trénovat, následně by měl s reprezentací do osmnácti let odjet na prestižní turnaj Hlinka Gretzky Cup. A po něm už ho čeká cesta do nového působiště.

Tisková zpráva | Foto Ján Honza | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, sport, odchod, talent, útočník, Matěj Toman, zámoří, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Kanada, HC Slovan Ústí nad Labem, National Hockey League, Prince George Cougars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talentovaný hokejový útočník budějckého Motoru Matěj Toman odchází do zámoří  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.