Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejisté VŠTE na medaili nedosáhli. Na akademickém šampionátu byli čtvrtí

Smolné poslední dva zápasy play-off připravily hokejisty českobudějovické VŠTE o medaile z Akademického mistrovství České republiky, kde skončili čtvrtí. V semifinále prohráli s UK Praha 0:1 a v zápase o bronz s Univerzitou Hradec Králové 3:4 gólem v poslední vteřině. „Měli jsme převahu, ale soupeř nás trestal z brejků. Škoda, chtěli jsme medaili. Ale byl to skvělý turnaj i reprezentace školy,“ říkal trenér David Oulík, jehož studentský tým hraje pod názvem Black Dogs.

V akademickém šampionátu startovalo dvacet týmů z Čech, Moravy a Slezska. V základní skupině Black Dogs porazili ZČU Plzeň 3:1 a v derby Jihočeskou univerzitu 4:1, S Univerzitou Hradec Králové sice prohráli 2:4, ale to jim stačilo na druhé místo, zajišťující postup ze skupiny. V play-off šokovali výhrou nad mistrovskou Univerzitou Karlovou 3:0 a remizovali s ČVUT Praha 1:1. Ve čtvrtfinále pak zdolali Univerzitu Ostrava 3:2.

„Sice jsme Černí psi, ale na turnaji jsme byli spíš černým koněm. Vždyť třeba UK Praha je čtyřnásobným šampionem Evropské univerzitní hokejové ligy, a my ji porazili. Náš výkon stál na týmové práci. Kluci dřeli, semkli se a měli super partu. Bojovali za školu a ta jim v nové sezoně zase umožní start v Evropské univerzitní hokejové lize. To je pro ně obrovské lákadlo a motivace,“ uvedl trenér hokjeového týmu VŠTE České Budějovice David Oulík.

Black Dogs budou hrát Evopskou univerzitní hokejovou ligu

Ten se také zúčastnil jako zástupce VŠTE jednání nově vznikající České asociace univerzitního hokeje, v níž je osm týmů z Česka, které budou v nové sezoně hrát Evropskou univerzitní hokejovou ligu (EUHL). Nový spolek má zastřešit marketing a do univerzitního hokeje přinést více peněz potřebných na pronájem hal, tréninky, cestování či ubytování. „Evropská liga není levná, ale do hokejových Českých Budějovic zase přinese novou soutěž,“ dodal.

Tým Vysoké školy technické a ekonomické České Budějovice na akademickém šampionátu pod trenérským vedením Davida Oulíka reprezentovali: Richard Kříž, Ondřej Terber, Roman Dedek, Martin Vlach, Matěj Dvořák, Martin Šesták, Jakub Jiřinec, Radek Sitter, Jan Fiala, Jan Škoda, Jakub Volf, Martin Kadlec, Jakub Šuhaj, Martin Koupal, Jan Kříž, Vladimír Hanus, Tomáš Křenek, Jan Benda, Michal Švagr, Ivan Radosta, Petr Škopek, Lukáš Moudrý a Radek Prokeš.

Akademické mistrovství je hokejový turnaj reprezentačních mužstev vysokých škol z celé České republiky. Hraje se během jednoho týdne a svou organizací imituje skutečný mezinárodní šampionát. Hraje se ve skupinách s navazujícím play-off. Letošní finále Masarykova univerzita Brno – UK Praha 4:2 rozhodl Karel Vejmelka, brankář extraligové Komety, na jehož skvělý výkon Pražané marně hledali recept.

Konečné pořadí: 1. Masarykova univerzita Brno, 2. Univerzita Karlova Praha, 3. Univerzita Hradec Králové, 4. Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice.

Tisková zpráva

Štítky hokej, sport, akademik, mistrovství, Black Dogs, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Univerzita Karlova, Česko, Univerzita Hradec Králové, playoff, HC Škoda Plzeň, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, Evropská univerzitní hoke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté VŠTE na medaili nedosáhli. Na akademickém šampionátu byli čtvrtí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.