Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejovým krajským mistrem jsou Strakonice. Krumlov porazily na nájezdy

Rozhodující třetí zápas finále hokejové Krajské ligy mezi HC Strakonice a HC Slavoj Český Krumlov nabídl před plnou halou gólovou přetahovanou, kterou musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich uspěli v šesté sérii domácí a vyhráli 4:3. O druhou ligu hrát Strakonice nebudou.

Lákavý zápas před naplněnou strakonickou halou, do které si našlo cestu 2 000 diváků, nabídl první dvě branky po chybách obou týmů. Nejprve se již ve 2. minutě trefil po úniku v oslabení Kamil Šťastný, který si pohrál s brankářem a otevřel skóre – 0:1. Z vedení se Krumlovští ale dlouho neradovali. Za další dvě minuty se situace téměř opakovala. Při hostující přesilovce využil chyby v rozehře soupeře David Ruda a srovnal na 1:1.

Šťastný měl velkou šanci vrátit Slavoji vedení v 8. minutě. Nařízené trestné střílení ale neproměnil. Na branku se tak čekalo až do poloviny zápasu. A svou druhou trefou poslal poprvé do vedení Strakonice David Ruda – 2:1. Ani domácí se z vedení dlouho neradovali. Český Krumlov srovnal ve 34. minutě, kdy jim k dorážce pomohl šťastný odraz nahozeného puku od mantinelu. Snadný gól zaznamenal Jan Kadlec – 2:2.

Koncem druhé části měli domácí velký tlak při přesilovce a hostům dvakrát pomohla horní tyč. Svou přesilovku naopak ve 46. minutě využili hosté. Podruhé se v utkání prosadil Kamil Šťastný – 2:3. Ani toto vedení netrvalo dlouho. Po třech minutách hry vyrovnal Martin Všetečka – 3:3. Do konce základní části už brankáři ani jednou neinkasovali a zápas tak pokračoval.

Během prodloužení měli hosté velkou šanci rozhodnout a získat titul při přesilovce 4 na 3, kterou jim domácí darovali svým špatným střídáním. Strakonice se ale dokázaly ubránit a o vítězi tak musely rozhodnout až nájezdy. A v nich bylo drama až do šesté série. V ní nejprve uspěl domácí brankář a poté pálil přesně k pravé tyči Martin Všetečka, který rozpoutal bouři radosti ve strakonické hale – 4:3.

Domácí tým udolal Český Krumlov na zápasy 2:1 a získal titul jihočeského hokejového šampiona pro sezonu 2017/2018. O postup do II. ligy ale Strakoničtí hrát nebudou, protože kvalifikace se hrála zároveň s play-off Krajské ligy. Jihočeši do ní mohli zasáhnout jako vítěz základní části, ale po domluvě vedení od účasti ustoupili.

HC Strakonice – HC Slavoj Český Krumlov 4:3 po nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Ruda (Dlouhý), 31. Ruda (Hrubý, Růžička), 49. Všetečka (Dlouhý), rozhodující nájezd Všetečka – 2. Šťastný (Čížek), 34. Kadlec (Fučík), 46. Šťastný (Čížek, Malovec). Rozhodčí: Horáček, Valenta – Němec, Šimánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváků: 2 000. Konečný stav série: 2:1.  

Strakonice: Myslivec – Samohejl, Dlouhý, Müller, Kovář, Hřebíček, Všetečka, Topinka, L. Papež, D. Papež, Hrubý, Šebesta, Mikeš, Řehoř, Ruda, Růžička, Švec, Škoda

Český Krumlov: Pícha – Čížek, Malovec, Řepa, Andrýsek, Gallistl – Ungr, Šťastný, Vondřich, Kadlec, Krcho, Klíma, Fučík, Svěchota, Berný, Hakl

Štítky HC Strakonice, Slavoj Český Krumlov, finále, Krajská liga, Český Krumlov, Strakonice, hokej, Jan Kadlec, HC Škoda Plzeň, HC Slavoj Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovým krajským mistrem jsou Strakonice. Krumlov porazily na nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.