Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fanoušci budějckého Motoru jsou zase mezi nejlepšími v Evropě

Opět po roce vyšla statistika návštěvnosti jednotlivých hokejových lig a klubů nejen v Evropě. A českobudějovičtí fandové se zase ukázali jako nejlepší v Evropě ve druhých nejvyšších soutěžích. Letošní průměr návštěvnosti na domácí zápasy Motoru v základní části činil 5869 diváků.

Jihočeši zvítězili stejně jako v loňském roce, jen s tím rozdílem, že průměrná návštěvnost ještě narostla. Motoru patří mezi nejnavštěvovanějšími kluby celé Evropy 36. místo a posunul se tak o šest míst dopředu oproti loňsku.

V České republice obsadily České Budějovice šestou příčku. Z důvodu kapacity haly Motor v Česku ani výš jít nemůže. Nejnavštěvovanějším českým klubem byla Sparta s průměrem 8708, což ji zařadilo na konec první desítky Evropy.

Zajímavostí je, že například ve Finsku by klub z jihočeské metropole obsadil celkovou druhou příčku.

Vůbec nejvíce lidí chodilo již posedmnácté v řadě na švýcarský Bern. V průměru 16371 a tamější NLA je také nejnavštěvovanější ligou Evropy s 6833. WSM liga skončila na šestnáctém místě s 1892 diváky na zápas. Extralize pak patří páté místo s 5455.

Vůbec nejvíce lidí chodí v průměru na NHL – 17414. Celé pořadí dle IIHF najdete tady.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, sport, Motor, fanoušek, návštěvnost, Evropa, Madeta Motor České Budějovice, Česko, HC Sparta Praha, Finsko, National Hockey League, Mezinárodní federace ledního hokeje, Bern

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci budějckého Motoru jsou zase mezi nejlepšími v Evropě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.