Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Jihočeská univerzita ovládla další souboj vysokých škol. VŠTE zdolala o tři branky

Historicky třetí ročník hokejového souboje mezi „domácí“ Jihočeskou univerzitou a Vysokou školou technickou a ekonomickou (VŠTE) skončil 4:1. Zápas sledovalo přes dva tisíce fanoušků.

Ve středu 2. března 2016, kdy se začala psát historie souboje budějckých vysokých škol, vyhrála Jihočeská univerzita nad VŠTE 6:3. O rok později se z výhry radovali naopak studenti VŠTE, kteří udolali svého soka o gól 5:4. A letos se opakoval rozdíl skóre z prvního duelu. Jihočeská univerzita (JU) vyhrála znovu o tři branky – 4:1.

Nutno podotknout, že Jihočeská univerzita měla utkání po většinu času pod kontrolou a nebýt výborného brankáře Petra Spáčila, skončil by zápas pravděpodobně debaklem. VŠTE měla v první třetině největší možnost otevřít skóre v samém úvodu při početní výhodě. Brankáře Daniela Černého ale moc neprověřila.

Naopak hráči Jihočeské univerzity si vypracovali čtyři velké šance. Pokaždé je ale zlikvidoval Spáčil, na kterého mimo jiné nevyzráli Filip Čížek, Jan Koňařík ani Miroslav Čermák. Spáčil musel lovit puk ze své branky až ve 27. minutě. Po dalším tlaku se prosadil střelou přes obránce Jan Radoš – 1:0.

O necelé dvě minuty později se hráči JU radovali z gólu podruhé. Odražený puk si navezl do třetiny David Svoboda a propálil Spáčila mezi betony – 2:0. VŠTE měla velkou šanci snížit na začátku třetí třetiny, kdy hrála čtyřminutovou přesilovku. Brankář Černý ale moc práce neměl.

A toho domácí využili. Po konci trestu se vrhli do útoku a na 3:0 zvýšil z dorážky Miroslav Čermák. Jihočeská univerzita pak mohla několikrát výrazně navýšit rozdíl ve skóre. Své šance ale neproměnili Josef Matoušek, David Svoboda a ani David Nehoda.

Na konci 57. minuty došlo ke snížení a zdramatizování zápasu. Nahození Aleše Sudy od modré čáry skončilo za Černým, který měl zakrytý výhled – 3:1. VŠTE pak odvolala brankáře a šla do rizika. A málem se jí to vyplatilo. Blízko kontaktnímu gólu byl Jakub Šuhaj, kterého dokázal vychytat Černý.

O další možnost snížení se VŠTE sama připravila po špatném střídání a dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Při následné přesilovce upravil skóre bekhendovým blafákem David Ciboch na konečných 4:1. Utkání bylo znovu velkým lákadlem pro fanoušky, kterých dorazilo dva a půl tisíce.

Jihočeská univerzita – Vysoká škola technická a ekonomická 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 27. Radoš, 29. Svoboda, 46. Čermák (Žáček), 60. Ciboch (Čermák) – 57. Suda. Rozhodčí: Macák, Urban – Deim, Lang. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváků: 2 500.

JU: Černý (Hermann) – Štefan, Čížek, Heřmánek, Koňařík, Fučík, Koutský, Matoušek, Radoš, Michal, Nehoda, Svoboda, Kubeš, Ciboch, Žáček, Bárta, Slavíček, Čermák

VŠTE: Spáčil (Terber) – Dědek, Vlach, Břečka, Dvořák, Šesták, Jiřinec, Sitter, Fiala, Škoda, Kříž, Skalický, Volf, Kadlec, Šuhaj, Koupal, Suda, Hanus, Křenek, Benda, Doktor, Bárta, Radosta, Hřebíček, Škopek

3. hokejový souboj vysokých škol: JU - VŠTE 4:1

Středa, 21. března 2018, 20:30

3. hokejový souboj vysokých škol: JČU - VŠTE 4:1
3. hokejový souboj vysokých škol: JČU - VŠTE 4:1

Štítky souboj, vysoké školy, hokej, JČU, VŠTE, Jihočeská univerzita, Vysoká škola technická a ekonomická, derby, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, vysoká škola, Daniel Černý, David Svoboda, J

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihočeská univerzita ovládla další souboj vysokých škol. VŠTE zdolala o tři branky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.