Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovičtí hokejisté podle trenéra nezvládli zlomové momenty

Selhání ve zlomových momentech stálo podle trenéra hokejistů Českých Budějovic Mariana Jelínka za tím, že pro Jihočechy skončila sezona. Motor včera, v úterý 20. března, večer podlehl v semifinále play-off WSM ligy Kladnu 2:5 a celkově prohrál sérii 1:4 na zápasy.

České Budějovice nepostoupily do baráže o extraligu a čekání na návrat do nejvyšší české hokejové soutěže od roku 2013 pokračuje. „Hodně jsme si to komplikovali sami a porazili jsme se i sami. I když mám úctu k soupeři, který hrál dobře,“ řekl trenér hokejistů ČEZ Motor České Budějovice Marian Jelínek.

Budějcký kouč připomněl například úterní chybu brankáře Kváči, po níž se Kladno dostalo snadno do vedení 1:0. Dále ho mrzelo, že v prvním duelu série Jihočeši vyrovnali na 1:1, ale vzápětí zase inkasovali. Ve druhém zápase zase prohráli brankou v prodloužení, poté co se nechali vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě.

„Nezvládali jsme krizové situace. Mohli jsme ty první dva domácí zápasy vyhrát, ale místo toho jsme je oba prohráli," uvedl Jelínek. Dodal, že více sérii nechce bezprostředně po jejím konci rozebírat. „Jsem teď plný emocí," vysvětlil.

Podle kladenského trenéra Pavla Patery na sebe narazili dva vyrovnaní soupeři. I když celkový výsledek tomu opticky tolik neodpovídá. „Ale všechny zápasy byly stejné, pokaždé to byly těsné výhry o jeden dva góly," řekl Patera. „Čekalo se, že ta série bude dlouhá, což se nepotvrdilo, a mám radost, že jsme ji zvládli," uvedl kladenský trenér.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky sport, hokej, Motor, Marian Jelínek, trenér, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, Pavel Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí hokejisté podle trenéra nezvládli zlomové momenty  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.