Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtvrtá prohra s Kladnem znamená pro Motor konec sezony

Sezona 2017/2018 je pro hokejisty ČEZ Motor České Budějovice u konce. Stopku Jihočechům vystavilo v semifinále WSM ligy Kladno, které v pátém utkání vyhrálo na jihu Čech 5:2. Sérii ovládlo 4:1.

Důležitost zápasu byla v prvních minutách vidět na obou týmech. Nikdo nechtěl udělat chybu a k vidění tak nebyly ani žádné velké šance. Paradoxně ale domácí doslova darovali po obrovské chybě Kladnu první gól. V sedmé minutě si neporozuměl Kváča s Čápem a puk se domácímu brankáři zamotal pod nohama, odkud ho pohotově doklepl za čáru Adam Kubík - 0:1.

Jihočechy to pochopitelně zasáhlo a v dalších minutách to byl z jejich strany spíše boj s přechodem do útoku než hledání střeleckých pozic. Po pasáži bez šancí přišlo další domácí zaváhání, po kterém dalo Kladno druhou branku. Motor nezachytil přechod ve středním pásmu, po kterém šli do útoku na jednoho obránce Kloze a Kubík. Po přesné přihrávce přes obránce pálil Jan Kloz přesně do horního rohu – 0:2.

V závěru třetiny mohlo Kladno přidat třetí gól, ale vysokou hůl Čermáka naštěstí pro domácí nepotrestalo. Středočechy to ale až tak mrzet nemuselo. Již ve třetí minutě druhé třetiny se po špatné rozehrávce dua Čermák – Nedorost dostal ke střele Matěj Pekr a přízemním pokusem vyhnal Kváču na střídačku – 0:3. A hned z další akce mohlo být definitivně rozhodnuto. Další přečíslení Kladna vyřešil Bláha, který vyrazil puk do ochranné sítě.

V polovině zápasu měl velkou šanci na snížení Čermák. Jeho dorážka při přesilovce mířila naštěstí pro hosty vedle tyče. Českobudějovičtí měli do konce prostřední části dvě početní výhody, které ke snížení nevedly. Třetí třetinu sice začal Motor aktivně a vypálil na Cikánka několik střel, skóre se však počtvrté měnilo na druhé straně.

Ve 48. minutě zvýšil na 0:4 po dalším přečíslení dva na jednoho Daniel Kružík. Jihočeši se trefili za další minutu a poprvé prostřelili výborného Cikánka. Ve vlastním oslabení se dokázal prosadit Václav Nedorost, který zužitkoval pas od Vampoly – 1:4. Další jiskru naděje vypálil v 52. minutě po dorážce střely Pavlina od modré Michal Bárta – 2:4. Jihočeši se pak hnali za kontaktní brankou a ze zápasu se stalo drama.

Vampola ve slibné šanci promáchl a v následné přesilovce Kladno domácí tlak ustálo. 202 sekund před třetí sirénou si vzali trenéři Motoru oddechový čas a odvolali brankáře Bláhu. A toho Kladno využilo po půlminutě hry. Do prázdné branky vstřelil definitivum Petr Štindl - 2:5. Kladno tak postupuje do baráže o extraligu, pro České Budějovice to je konec sezóny.

ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

HC České Budějovice: Kváča (23. Bláha) – Kutlák, Pýcha, Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp, Kachyňa – Čermák, Vampola, Nedorost – Dostálek, Rob, Jonák – Květoň, Galamboš, M. Novák – Bárta, Mikyska, Nejezchleb

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Matula, Štich, Štindl, Repe, Kehar, Lenďák – Zikmund, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Hořava, Machač, Svedlund – Strnad, Přikryl, Pekr – Jágr

Branky a nahrávky: 49. Nedorost (Vampola), 52. M. Bárta (Pavlin, Martin Novák) – 7. Kubík, 12. J. Kloz (Kubík, D. Tůma), 23. Pekr, 48. Kružík (Zikmund), 58. Štindl (Zikmund). Rozhodčí: Čech, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 421. Konečný stav série: 1:4.

Sezona hokejistů ČEZ Motoru je u konce

Úterý, 20. března 2018, 23:50

Tři inkasované puky stály Petra Kváču místo v brance. Na snímku zasahuje před Pekrem proti jedné z kladenských střel
Motoráci si letošní baráž nezahrají

Štítky hokej, Motor, Kladno, semifinále, SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Adam Kubík, Česko, Václav Nedorost, Michal Bárta, Martin Novák, Matěj Pekr, Petr Štindl, Daniel Kružík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtá prohra s Kladnem znamená pro Motor konec sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.