Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Motoru Novák a Heřman mají stopku. Potrestala je disciplinární komise

Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje posuzovala na mimořádném jednání zákroky budějckých hokejistů Filipa Nováka a Martina Heřmana z posledního zápasu proti Rytířům Kladno. Heřman dostal stopku na jeden zápas, Novák si nezahraje do konce semifinálové série.

Komise posuzovala Novákův zákrok na Tomáše Redlicha, za který mu byl v nedělním zápase uložen trest ve hře za Zásah do hlavy nebo krku. Na základě videozáznamu komise shledala, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který se pokoušel protečovat kotouč, k němuž měli oba soupeři krátce před střetem stejně daleko. Takový zákrok může mít podle členů disciplinární komise vážné zdravotní následky.

Redlich při střetu utrpěl zlomeninu nosu a otřes mozku. Filipa Nováka byl potrestán nepodmíněným zastavením činnosti od 19. do 25. března.

Na základě podnětu klubu Rytíři Kladno se na mimořádném setkání komise zabývala také zákrokem Martina Heřmana na Martina Lenďáka. Po prostudování videozáznamu shledala, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, mimo jeho zorný úhel, a že při něm došlo k zásahu hlavy.

Vzhledem k povaze zákroku potrestala komise hráče Martina Heřmana nepodmíněným zastavením činnosti v jednom soutěžním zápase WSM ligy.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Filip Novák, Martin Heřman, hokej, Motor, trest, disciplinární komise, Rytíři Kladno, Český svaz ledního hokeje, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Motoru Novák a Heřman mají stopku. Potrestala je disciplinární komise  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.