Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor nezvládl ani třetí duel a Kladno může rozhodnout

Jihočeši nedokázali dovést ani třetí utkání semifinále play-off do vítězného konce a jediný zápas je dělí od konce sezony. Do zápasu vstoupil Motor skvěle, když se trefil Vlastimil Dostálek. Jenže Kladno dokázalo otočit vývoj skóre a vedení už nepustilo do konce zápasu.

Pár změn udělal trenér Jelínek oproti druhému utkání. Po zranění v zápase s Havířovem poprvé nastoupil Roman Vráblík. Do útoku se vrátil Martin Novák. Kladenští udělali pouze jednu změnu, v obraně nastoupil Matula.

Jihočeši vstoupili do třetího zápasu stejně dobře jako do toho druhého. Tedy brankou v první minutě. Vít Jonák byl důrazný na brankovišti, přiklepl kotouč před prázdnou branku, kde uplatnil gólový instinkt Vlastimil Dostálek - 0:1. Od dalších minut začal platit přísný metr rozhodčích na hostující hráče a to se na výkonu Motoru projevovalo po celý zápas. Nebylo lehké chytit rytmus, jelikož častá sporná vyloučení dostávala Jihočechy pod tlak. Netrvalo dlouho a Rytířům se podařilo vyrovnat. Motor propadl ve středním pásmu, čehož využil David Tůmaa proměnil samostatný únik – 1:1. Necelé čtyři minuty před koncem Rytíři otočili vývoj skóre. Z levé strany vystřelil David Tůma a Žiga Pavlin tečoval lýtkem střelu přesně do horního růžku – 2:1.

V úvodu druhé třetině měl solidní šanci Petr Vampola, ale brankář Cikánek vyrazil jeho pokus mimo tři tyče. Poté dokázali Středočeši navýšit svůj hubený náskok. Od modré natáhl David Štich a jeho pokus před brankou šikovně tečoval Matěj Pekr - 3:1. A chybělo opravdu málo k tomu, aby domácí vedli o tři branky. Nahození Tůmy vyrazil Kváča pouze před sebe, kde ve velkém zmatku už klouzal kotouč do budějovické branky, ale na poslední chvíli zasáhl na brankové čáře Luboš Rob. Snížit se podařilo Miloslavu Čermákovi, když se ihned po buly trefil krásně do horního růžku – 3:2.

Na začátku třetí třetiny se podařilo Kladno vzít si dvoubrankový náskok zpět. Před brankou vznikla mela, ve které se nejlépe zorientoval Patrik Machača přesnou střelou rozjásal kladenský stadion – 4:2. Třetí třetina hostujícímu týmu hrubě nevyšla a šance měli především domácí. Dvakrát nevyužili přečíslení dva na jednoho, podařenou střelu Šticha vyrazil Kváča ramenem. Jihočechům se nepovedlo ani power play, tím pádem nevybojovali ani ve třetím utkání první bod do série.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Rytíři Kladno: Cikánek – Štich, Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Jágr.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák, F. Novák , Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – Dostálek, Rob, Jonák – Heřman, J. Mikyska, L. Květoň – M. Bárta, Galamboš, M. Novák.

Branky a nahrávky: 7. D. Tůma (J. Kloz), 17. D. Tůma (J. Kloz, Kubík), 24. Pekr (Štich, J. Strnad), 46. Machač (Štindl) – 1. Jonák (Rob, F. Novák), 31. Čermák (Nedorost, Kutlák). Rozhodčí: Kašík, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití:0:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Střely na branku:37:40.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Kladno, semifinále, SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Vlastimil Dostálek, SK Dynamo České Budějovice, David Tůma, Martin Novák, David Štich, Vít Jonák, Rytíři Kladno, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nezvládl ani třetí duel a Kladno může rozhodnout  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.