Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tábor i David Servis rozehraje play-off venku. Písek má po sezoně

Druhá hokejová liga má po základní části. Ze tří jihočeských zástupců postoupili do vyřazovacích bojů hráči Tábora a budějckého David Servisu. Písek skončil poslední. Play-off začíná zítra a hraje se na tři vítězné zápasy.

Již zítra startuje play-off třetí nejvyšší soutěže v Česku. Ze skupiny Střed, do které zasáhlo 10 týmů, postoupili do vyřazovací části hokejisté HC Tábor a HC David Servis. IHC Písek skončil poslední a stejně jako devátý Pelhřimov má po sezoně.

David Servis se v play-off utká s vítězem základní části

Hokejisté David Servisu uhráli po porážce v posledním kole základní části osmou příčku. Jihočeši průběžně atakovali i šesté místo, které jim nakonec těsně uniklo. V play-off tak na David Servis čeká vítěz základní části a velký favorit na postup do WSM ligy Havlíčkův Brod.

Během 36 zápasů základní části uhrál David Servis 47 bodů za 12 výher, čtyři výhry v prodloužení či na nájezdy a tři prohry za jeden bod. To vše při záporném skóre 127:139. Po ČEZ Motoru druhý budějcký klub může ale těšit bilance ze závěru základní části. Z pěti zápasů prohrál David Servis jen avizovaný poslední duel.

Nicméně jasným favoritem na postup do další fáze play-off je Brod, který se netají ambicemi na postup do WSM ligy.

Rozpis zápasů:
3. březen: BK Havlíčkův Brod – HC David Servis 17:00
5. březen: HC David Servis – BK Havlíčkův Brod 18:00
7. březen: BK Havlíčkův Brod – HC David Servis 18:00
9. březen: HC David Servis – BK Havlíčkův Brod (případný 4. zápas) 18:00
11. březen: BK Havlíčkův Brod – HC David Servis (případný 5. zápas) 17:00

Tábor ztratil výhodu domácího stadionu. V tabulce skončil pátý

Táborští hráči dlouhodobě patří k lepším týmům ve II. lize a i v průběhu sezony se drželi na horních příčkách soutěže. I kvůli častým zraněním se nakonec Táborští propadli na páté místo a v play-off se utkají s Moravskými Budějovicemi. Tábor nasbíral o 10 bodů více než David Servis a na čtvrté místo ztratil sedm bodů. O dva góly měl po základní části záporné skóre – 113:115.

Žihadla, jak se Moravským Budějovicím říká, mají s Táborem vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou proher. V prvním zápase tým z Vysočiny porazil Jihočechy 7:0, ve druhém pak 5:4. Další dvě odvety ale už zvládl Tábor – 4:3 a 6:3.

Informace o kádru Moravských Budějovic nejsou známé, nicméně Tábor má stále s marodkou hráčů problémy. Pokud se Jihočechům uzdraví pár hráčů, dá se očekávat vyrovnaná série, ve které není daný favorit.

Rozpis zápasů:
3. březen: Moravské Budějovice – HC Tábor 17:00
5. březen: HC Tábor – Moravské Budějovice 18:00
7. březen: Moravské Budějovice – HC Tábor 18:00
9. březen: HC Tábor – Moravské Budějovice (případný 4. zápas) 18:00
11. březen: Moravské Budějovice – HC Tábor (případný 5. zápas) 17:00

Písek měl hrát o udržení. Na dálku mu pomohl Most

Třetí jihočeský zástupce prožil nepovedenou sezonu. Po základní části skončil IHC Písek na posledním 10. místě. Nasbíral pouhých 21 bodů a na devátý Pelhřimov ztratil 12 bodů. Skóre Píseckých je nejhorší z celé soutěže – 84:163. Pokud budeme hledat důvody neúspěchu, najdeme je hlavně v úzkém kádru bez zkušených hráčů.

Podle regulí soutěže měl Písek hrát nadstavbu o udržení ve II. lize spolu s nejhoršími týmy ze skupiny Východ a Západ. Hájit druholigovou příslušnost ale nakonec Jihočeši nemusí, protože Český svaz ledního hokeje po odstoupení mosteckého týmu určil jako sestupujícího právě Severočechy.

Štítky David Servis, Tábor, Písek, II. liga, play-off, o udržení, playoff, Moravské Budějovice, HC Tábor, Havlíčkův Brod, soutěž, IHC KOMTERM Písek, HC Rebel Havlíčkův Brod, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor i David Servis rozehraje play-off venku. Písek má po sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.