Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor zakončil základní část porážkou v Přerově

Poslední 52. utkání základní části WSM ligy odehráli hráči Českých Budějovic v Přerově. Tam odjely tři kompletní lajny a jako desátý útočník byl připravený Jakub Káník. Naopak chyběli hráči jako Zdeněk Kutlák, Roman Vráblík, Václav Nedorost či Petr Vampola. Jihočeši se sice dostali do vedení 1:0, ale domácí tým otočil utkání čtyřmi brankami v řadě. Hosté sice ještě snížili, ovšem na body to nestačilo.

Ani do zápasu 52. kola nevkročili Zubři lépe, než soupeř. Ve čtvrté minutě totiž využil Motor protiútoku, kdy ex-přerovský Vlastimil Dostálek přebruslil domácí defenzívu a zasunul kotouč za Klimeše. Domácí se poté museli bránit a po vlastní chybě měli opravdu namále, dvouminutovku však přečkali bez újmy.

Hra v první třetině působila poměrně ospalým dojmem. Hanáci se u brány soupeře nacházeli spíše sporadicky, to Klimešovi musela v jednom případě pomoct spojnice brankové konstrukce. Vizuální stránka hry Přerova se s postupem času zlepšila, ke gólu ale Zubři neměli příliš blízko ani v první přesilové hře.

Z ní si do druhé periody přinesli ještě dvacet vteřin, leč srovnat se jim zdařilo až o minutu později. Budějčtí se nepohodli při rozehrávce, načež jejich chybu pohotově trestal Matouš Kratochvíl. Obrat Zubři dokonali o tři minuty později. Sevřenou obranu Motoru zmátl odražený puk zpoza brány, kterého se chopil Jakub Navrátil a zakončil podobný způsobem, jako jeho spoluhráč u první branky.

Představení na ledě už mělo své parametry. Nepřidala na nich sice přerovská přesilovka, ale o chvíli později brankář Klimeš, jenž famózně zlikvidoval brejk hostů. V této části byli aktivnější domácí bojovníci a zaslouženě přidali třetí branku. Plášek starší zkušeně obkroužil pásmo, předložil puk Novotnému, po jehož střele nejprve dorážel Gago a poté úspěšně Jakub Navrátil. Ve 35. minutě Přerov využil i přesilovou hru. Martin Novotný natáhl kotouč u kruhu pro vhazování a výstavně vymetl Bláhovu šibenici.

Poslední dějství začalo v nižších převodových rychlostech. Hostům se naskytla možnost přesilové hry, kterou později zužitkovali. Obránce Novák předložil kotouč Lubošovi Robovi na modrou a ten propálil přerovskou obranu. V padesáté minutě měli Přerovští k dispozici početní výhodu, která se navíc ještě znásobila. S gólovým úspěchem se však domácí minuli.

Pavouk play-off byl v těchto chvílích víceméně znám, hra se ale přesto v závěrečné pasáži zápasu ještě trochu vyostřila. Nedovolenými zákroky se o to postarali zejména hráči Motoru, ještě předtím ale stihl jeden z nich snížit na rozdíl jediné branky. V chaosu před Klimešem se nejlépe zorientoval Filip Vlček a dostal puk do sítě. V poslední minutě hráli hosté oslabení, i tak ovšem sáhli k vabanku bez gólmana. Vyrovnání díky němu ovšem nedocílili, naopak Přerov si po spolupráci Navrátila, Matouše Kratochvíla a Šimona Kratochvíla pojistil vítězství.

HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 22. M. Kratochvíl, 26. Navrátil (R. Černý), 33. Navrátil (Gago, Plášek), 35. M. Novotný (Plášek ml., Milan Procházka), 60. Š. Kratochvíl (M. Kratochvíl) – 4. Dostálek (Galamboš), 47. Rob (F. Novák), 56. Vlček (Nejezchleb, Mikyska). 
Rozhodčí: Obadal, Kašík – Rožánek, Konvička. 
Vyloučení: 4:8 + Jonák (CEB) 10 min.
Využití: 2:1. Diváci: 1567.
Střely na branku: 31:20.
Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Běhal, M. Novotný, Chmelíř, R. Černý, Pala, Malina, Rosandić – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Plášek ml. – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Navrátil – Plášek, Gago, Tomaník.

HC Motor: Gába (41. Bláha) – Pýcha, F. Novák, Kučný, Čáp, Kachyňa – M. Bárta, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Martin Novák – Vlček, J. Mikyska, Nejezchleb – Káník.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, HC Motor, HC Zubr Přerov, prohra, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Navrátil, Zdeněk Kutlák, Petr Vampola, Václav Nedorost, Roman Vráblík, Martin Novotný, Martin Novák, Vlastimil Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zakončil základní část porážkou v Přerově  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.