Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Smutná zpráva pro český hokej. Zemřel Milan Černý, který zanechal výraznou trenérskou stopu i v Budějcích

Po dlouhé těžké nemoci v nedožitých pětapadesáti letech zemřel včera, ve středu 21. února, Milan Černý. Smutná zpráva zasáhla také hokejový klub Motor České Budějovice. Milan Černý totiž zanechal výraznou trenérskou stopu na jihu Čech. Byl koučem českobudějovické mládeže a také asistentem trenéra Josefa Jandače v bronzové budějcké sezoně 2007/2008.

Milan Černý byl úspěšným hokejistou – juniorským reprezentantem a hráčem například Plzně nebo Sparty Praha. Milan Černý hrál i na juniorském mistrovství světa 1982, odkud s českým výběrem přivezl stříbro. Jeho tehdejšími spoluhráči byli například Vladimír Růžička, Dominik Hašek, Petr Klíma, František Musil nebo Petr Rosol.

Po skončení aktivní a úspěšné hráčské hokejové kariéry se Milan Černý přestěhoval na jih Čech, kde působil jako trenér českobudějovického týmu. V sezoně 2007/2008 vedl Jihočechy společně s Josefem Jandačem v extralize. 

Úspěšný hokejista a později i uznávaný trenér Milan Černý od roku 2011 trénoval v Benátkách, se kterými dosáhl největších úspěchů. Tři roky působil jako asistent u hlavního týmu Bílých Tygrů, kde skončil v lednu roku 2015. S Benátkami je spjatý jako trenér, který dosáhl největšího úspěchu klubu, když ho dovedl až do semifinále první ligy, kde potrápil favorizované České Budějovice. Poté s trénováním skončil a z hokejového života se stáhl. 

„Odešel nejen výjimečný hokejista a poctivý trenér, ale především vzácný člověk a kamarád. Milan Černý byl pevnou součástí naší organizace téměř šest let a odvedl tu velký kus práce,“ řekl generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Milan Černý, hokej, trenér, nemoc, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Josef Jandač, Česko, hokejista, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná zpráva pro český hokej. Zemřel Milan Černý, který zanechal výraznou trenérskou stopu i v Budějcích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.