Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šlágr pro Budějce bez bodů. Motor v Karlových Varech prohrál o tři branky

V padesátém kole hokejové WSM ligy došlo na souboj prvního s druhým, když budějcký Motor zajížděl do Karlových Varů. Jihočeši sice šli do vedení zásluhou Luboše Roba, ale to bylo z jejich strany vše. Poté už se trefovali jen domácí, kteří vyhráli i díky dvěma brankám Jaromíra Kverky. Ve středu 21. února Motor hostí Kladno.

Ze sestavy Jihočechů vypadli hned tři útočníci, do Karlových Varů ani neodcestovali Lukáš Květoň, Rok Pajič a Richard Nejezchleb. Do branky se vrátil Petr Kváča, stejně tak do obrany Zdeněk Čáp. Karlovarští nastoupili v nejsilnějším možném složení, brankoviště střežil procentuálně nejlepší brankář celé soutěže Filip Novotný.

Úvod zápasu patřil více domácímu týmu, který do zápasu vlétl a Budějovičtí museli tahat za záchrannou brzdu. V úvodní přesilové hře Západočechů se měla obrana v čele s Petrem Kváčou co ohánět, jelikož domácí si na brankovišti vytvořili velký tlak a budějovický brankář předvedl několik bravurních zákroků. Na druhé straně měl přesilovku i Motor, ale paradoxně největší šanci měl Sičák, když v oslabení netrefil zařízení. Ve čtrnácté minutě viděli diváci v KV aréně první branku zápasu. Filip Novák výborně vystihl rozehrávku soupeře, předložil puk Luboši Robovi, který se zblízka nemýlil – 0:1. Radost hostů netrvala dlouho. V osmnácté minutě srovnal Jaromír Kverka, když dorazil střelu Šenkeříka do spojnice – 1:1. Za další minutu Motor špatně rozehrál a Vary vedly. Beránek před brankou našel Grígera a domácí vedli – 2:1.

Ani druhá třetina se Motoru nepovedla podle svých představ. Sužovala ho častá vyloučení, kvůli kterým se nemohl dostat do pořádného tempa. V 28. minutě šli domácí do brejku tří na jednoho, kterou řešil Stanislav Balán střelou, ale na Petra Kváču si nepřišel. Obrovskou šanci na srovnání měli v oslabení Václav Nedorost s Josefem Mikyskou. První jmenovaný šel do samostatného úniku, který však Novotný zlikvidoval. Touš se odrazil k Mikyskovi, který technickou dorážkou trefil tyč. Na druhé straně Vary dokázaly navýšit náskok. Daniel Krejčíposlal přes hradbu těl střelu k tyči, na kterou Kváča nedosáhl – 3:1.

Třetí třetinu začal Motor tlakem na soupeře, který však zůstal nevyužit. Plno střel pokryl výborně chytající Filip Novotný, ostatní střely letěly mimo. Všechny naděje hostů na body rázně utnul v 48. minutě Jaromír Kverka, když šikovně nastavil hokejku do střílený přihrávky od Kohouta – 4:1. Další branka už nepadla a domácí tak brali tři body a průběžné první místo v tabulce.

HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Kverka (Šenkeřík, Flek), 19. Gríger (O. Beránek), 35. Krejčí (Tuominen), 48. Kverka (Kohout) – 14. Rob (F. Novák). Rozhodčí: Veselý, Svoboda – Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:7. Diváci: 4481. Střely na branku: 27:27. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 47/74 - 27/74.

Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Plutnar, J. Tomeček, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Tuominen, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Vrdlovec, Gríger.
České Budějovice: Kváča – Kutlák, Čáp, Kučný, Vráblík, F. Novák, Fillman – J. Mikyska, Rob, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, WSM, Karlovy Vary, Motor, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Luboš Rob, Jaromír Kverka, SK Kladno, Petr Kváča, Filip Novotný, Filip Novák, Zdeněk Čáp, Václav Nedorost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlágr pro Budějce bez bodů. Motor v Karlových Varech prohrál o tři branky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.