Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Milan Gulaš přijde o olympiádu. Do turnaje ho nepustí zraněné koleno

Hokejistovi Milanu Gulašovi zůstává nálepka smolaře velkých akcí. Dvaatřicetiletý útočník z Českých Budějovic, který nyní válí za extraligovou Plzeň, přišel z různých důvodů už pětkrát o možnost zahrát si na mistrovství světa. O to větší měl radost, když se před měsícem objevil v nominaci na olympijské hry. Kvůli zranění si však nezahraje ani pod pěti kruhy v Pchjongčchangu.

Plzeňský útočník Milan Gulaš vypadl kvůli zranění z týmu českých hokejistů na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V nominaci ho nahradí Martin Růžička z Třince.

Nejproduktivnější hráč extraligy Gulaš si v nedělní generálce proti Finsku v Soulu poranil koleno. „Šel jsem zbytečně do souboje, předpokládal jsem, že se otočí na druhou stranu, že bych ho mohl dohrát. Nechal jsem tam koleno, byla to moje chyba. Ale by to souboj, kterých je při zápase spousta," uvedl na svém Facebooku Milan Gulaš. 

Střet s Hartikainenem se českému hokejistovi nakonec stal osudovým. „Lékařské vyšetření prokázalo, že na olympijském turnaji Milan Gulaš nemůže startovat,“ řekl dnes mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

„Celý život makáte, abyste v hokeji mohli něco dokázat. Když se to stalo, a já mohl něco dokázat, tak jsem o to přišel. Strašně mě to mrzí, řekl novinářům nešťastný Milan Gulaš.

Trenér českého národního týmu Josef Jandač přišel o možnost využít spolupráci úderného plzeňského dua Milan Gulaš, Tomáš Mertl, které vládne produktivitě extraligy. Proti Finsku vytvořili útočnou formaci s nedávným plzeňským kanonýrem Dominikem Kubalíkem.

Čeští hokejisté vstoupí do olympijského turnaje čtvrtečním zápasem s Koreou. Ve skupině se utkají ještě s Kanadou a Švýcarskem.

„Těžko… Těžko se mi o tom hovoří, je to pořád čerstvé. Byl jsem na vyšetření, mám naprasklý vaz v koleni. Takže dva měsíce musím stát. Těžko se mi mluví," řekl novinářům se slzami v očích.

Co se vlastně při tom střetu s finským protihráčem přihodilo?
„Byla to moje chyba. Šel jsem zbytečně do souboje, předpokládal jsem, že se otočí na druhou stranu, že bych ho mohl dohrát. Nechal jsem tam koleno. A v ten moment to nejde rozpoznat, jestli je to vážná situace pro mě. Šel jsem do souboje, kterých jsou při zápase mraky. Zrovna teď… Že se mi to stalo. Nevím, mám to tady nějaké zakleté."

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky Milan Gulaš, hokej, olympiáda, zranění, olympijské hry, hokejista, Pchjongčchang, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Škoda Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, Finsko, HC Oceláři Třinec, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Gulaš přijde o olympiádu. Do turnaje ho nepustí zraněné koleno  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.