Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor proti rivalovi ze Vsetína otočil skóre a připsal si další domácí výhru. Už devátou v řadě

Dlouho se českobudějovičtí hokejisté v utkání 47. kola WSM ligy před domácím publikem trápili. Ale hned dvakrát dokázali stav zápasu srovnat a následně sami odskočili do vedení. To si pak už pohlídali a připsali si tak domácí devátou výhru v řadě. Po dvou gólech vstřelili útočníci Luboš Rob a Vít Jonák. Budějcký Motor si v čele tabulky udržel dvoubodový náskok na Karlovy Vary.

První lepší šanci měli domácí. Luboš Rob vybojoval kotouč v souboji u mantinelu a poslal ho na Josefa Mikysku, který to zkusil hned z první. Střelu z nápřahu se ale Šurému podařilo na poslední chvíli vyrazit. Ve třetí minutě chtěl rozhodčí vylučovat jednoho z domácích hráčů, avšak Tomáš Frolo předvedl hezké gesto a nepřesný verdikt sudích odvolal. V polovině první třetiny dostával přihrávku před branku kapitán Vsetína Jaroslav Markovič, těsně před Kváčou se ale do zakončení nedostal. Po dvou minutách už mohli být vsetínští fanoušci o něco spokojenější. Ondřej Slováček dostal nabito na vrchol kruhu a odtud prostřelil až do horní části Kváčovy svatyně. Na půdě favorita tedy hostující celek vedl 1:0. Mohlo být vyrovnáno pár minut před koncem třetiny, nicméně Michal Šurý proti Nejezchlebovi, jenž stál zády ke vsetínské brance, zasáhl svou hokejkou parádně a kotouč vypíchl. Naopak na druhé straně mohl navýšit vedení Tomáš Vávra. Šikovně se vyhnul obránci a zamířil do pravé části Kváčovy branky. Domácí brankář si ale nebezpečnou střelu za pomoci vyrážečky pohlídal. Zbývalo pár sekund do konce třetiny a krásnou individuální akcí se prezentoval Miloslav Čermák, který obešel obránce a dostal se až do zakončení, jenže z bekhendu trefil jen připraveného Michala Šurého. Po první třetině tedy stále trvalo vedení svěřenců Jiřího Dopity.

Smůlu měli Vsetínští hned na začátku třetiny. David Březina poslal puk z úhlu na brankoviště a kotouč nabral směr jen do tyče po odrazu od bruslí jednoho z hráčů Vsetína. Aktivní vsetínský nástup do třetiny potvrdil ještě René Kajaba s Dominikem Pokorným. Oba hostující útočníci si ale vylámali zuby na Kváčovi, který byl tím, kdo držel domácí tým na začátku druhé dvacetiminutovky. Poté už Motor vyslyšel přání českobudějovických fanoušků a srovnal skóre. Josef Mikyska vedl celou akci. Najížděl si k brance po křídle, aby kotouč následně poslal přímo na hůl Luboše Roba, pro kterého už zakončení mezi betony Šurého nebylo problém. Po srovnání stavu to byli naopak svěřenci Mariana Jelínka, kteří byli aktivnějším celkem. Vzápětí se puk z nepřehledné situace dostal na hůl Roka Pajiče, jenže slovinský útočník v českobudějovickém dresu trefil jen rameno Šurého. Po třicáté minutě zasáhl Šurý proti Čermákovo teči přesně. Po druhé periodě byl tak stav 1:1.

Čtyřicátá šestá minuta nabídla dobrou šanci pro Václava Nedorosta, který se ujal kotouče za brankou Vsetínských, vyjel zpoza ní a vystřelil. Michal Šurý si proti domácímu kanonýrovi povyjel a jeho pokus uschoval ve výstroji. Následovala přesilovka Motoru, v níž Kutlák nahazoval před branku a jeho tečovaný pokus skončil jen těsně mimo branku. Českobudějovičtí své šance nevyužili, což Vsetín potrestal. Dominik Pokorný vydoloval kotouč u hrazení ve vlastním obranném pásmu, přejel hřiště a vystřelil. Jeho pokus zpoza obránce zaplul až nad Kváčovu lapačku – 1:2. V padesáté minutě, tedy o chvíli později, přihrál před branku Vsetínských Lukáš Květoň, čehož dokonale využil Luboš Rob. Rob si sjel pro kotouč a z první nekompromisně napálil puk až do sítě. Pět minut před koncem třetí třetiny vyzval ke skórování Nedorost Vampolu, ten však trestuhodně netrefil odkrytou klec. Mrzet ho to ale nemuselo tolik, neboť necelé čtyři minuty do konce posledního dějství zápasu se prosadil Vít Jonák. Navýšit a definitivně pojistit vedení Motoru mohl Luboš Rob, který se ocitl tváří v tvář Šurému. Chvíli to vypadalo, jako by nevěděl, co s pukem, a nakonec se dostal do velkého úhlu, ze kterého už vsetínského brankáře nepřekonal. Třetí branku v zápasu si tedy Luboš Rob nepřipsal. Vsetín to ještě zkusil s odkrytými zády, čehož trefou do prázdné využil Vít Jonák a připsal si tak druhou branku. Více toho k vidění nebylo. Motor tedy nakonec před 6029 diváky zvítězil 4:2 a připsal si další domácí výhru.

ČEZ Motor České Budějovice – VHK Robe Vsetín 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Rob (J. Mikyska, Fillman), 50. Rob (L. Květoň), 57. Jonák (Vampola, Kutlák) – 13. Slováček (Frolo, Kopta), 49. Pokorný (Kajaba). Rozhodčí: Jechoutek, Wagner – Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6029. Střely na branku: 33:23. Zblokované střely: 15:6. Vhazování: 38/66:28:66. Průběh utkání: 0:1, 1:0, 3:1.

České Budějovice: Kváča – Kutlák, Pýcha, Vráblík, Čáp, F. Novák, Fillman – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, Vampola, Čermák – J. Mikyska, Rob, Jonák – Heřman, Galamboš, Vlček.
Vsetín: Šurý – Frolo, Teper, Janáček, Dundáček, Ostrčil, Holomek – Pokorný, Šilhavý, Illéš – Vávra, Březina, Slováček – Kajaba, Markovič, Kopta – Karafiát, P. Beránek, Hořanský – Kucharczyk.

Obrat skóre zajistil Motoru další domácí triumf

Čtvrtek, 8. února 2018, 00:55

Ocenění se dočkaly klubové legendy, které chyběly při oslavách 90 let hokeje v Českých Budějovicích. Mezi Stanislavem Bednaříkem a Romanem Turkem zleva Radek Bělohlav, Filip Turek, Radek Ťoupal, Karel Soudek, Ladislav Kolda a Vladimír Caldr
Který z hráčů na snímku je spokojený se svým výkonem? :-)

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, WSM liga, Vsetín, VHK Vsetín, Luboš Rob, Vít Jonák, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Frolo, Ondřej Slováček, Lukáš Květoň, Miloslav Čermák, Jaroslav Markovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor proti rivalovi ze Vsetína otočil skóre a připsal si další domácí výhru. Už devátou v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.