Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějčtí Old boys vybojovali bronzové medaile na turnaji v Bělorusku

Veteránská reprezentace České republiky hrála v prvním lednovém týdnu na turnaji o pohár běloruského prezidenta Lukašenka. V týmu bylo pět Jihočechů a další hráči, kteří hráli během své kariéry za Motor a nyní působí v Old boys HC Motor České Budějovice.

Do týmu se dostali z jihu Čech Radek Ťoupal, Miroslav Dvořák, Václav Král, Filip Turek a František Mrázek. V kádru byli například i František Ptáček nebo Marek Posmyk, kteří prošli Motorem. Tým táhl i olympijský vítěz z Nagana David Moravec.

Češi odehráli na turnaji čtyři zápasy s bilancí tří výher a jedné prohry. Ve skupině porazili Švédsko 19:3 a Výběr Balkánu 25:3. S Ruskem v posledním utkání prohráli 3:9 a postoupili do zápasu do bronzové medaile, ve kterém je čekal smíšený tým Spojených Arabských Emirátů.

Po jednoznačném průběhu vyhráli 11:3. Nejlepším střelcem turnaje se stal Václav Král (11 branek). Turnaj se odehrál v běloruském Minsku a vyhrála ho domácí reprezentace, za kterou nastupoval i prezident Alexandr Lukašenko. Bělorusové ve finále porazili Rusko 6:1.

Autoři | Foto FB Old boys HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, Lukašenko, prezident, Bělorusko, turnaj, Minsk, Old boys, Václav Král, Radek Ťoupal, Madeta Motor České Budějovice, Alexandr Grigorjevič Lukašenko, Česko, Rusko, David Moravec, Miroslav Dvořák, František Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí Old boys vybojovali bronzové medaile na turnaji v Bělorusku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.