Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drama až do konce zvládl Motor. Vary udolal na nájezdy

Krásný zápas v retro stylu odehráli první hokejisté ČEZ Motor České Budějovice s druhou Energií Karlovy Vary. Jihočeši vyhráli 2:1 po nájezdech a zvýšili vedení v soutěži na tři body.

Utkání se neslo v retro stylu, týmy hrály ve speciálních dresech. Domácí design připomínal jednak 90 let existence klubu a také dobu, kdy Motor vyhrál historicky jediný extraligový titul.

Úvodních osm minut utkání se neslo ve znamení mírné převahy Karlovarských. Pomohly jim k tomu dva domácí fauly v první a šesté minutě. Obě oslabení dokázal Motor bez větších problémů ustát a po konci druhého trestu měl velkou šanci Čermák. Prošel přes dva soupeře, ale na brankáře již nevyzrál.

V další části si zahráli přesilovku i Budějce, ale taktéž bez golového efektu. Největší šanci v první dvacetiminutovce měl domácí Dostálek, který po rychlé kombinaci uháněl sám na Novotného. I při této šanci dokázal hostující gólman uhájit čisté konto.

Ve 25. minutě gestem fair-play odvolal domácí Vampola avizovaný karlovarský faul. Za další minutu už ale hosté šli do čtyř a nabídli domácím velkou šanci na otevření skóre. To se sice povedlo, ale na druhé straně, než si domácí tým a fanoušci představovali.

Jakub Flek projel hřištěm i přes tři hráče a parádní individuální akci zakončil střelou pod horní tyč – 0:1. Motor mohl srovnal v polovině zápasu. Střela z úniku Nedorosta s Vampolou na jediného obránce ale bohužel pro Jihočechy skončila na tyči. Domácí měli i v dalších minutách opticky více ze hry. Na Novotného však nevyzráli.

To samé platilo na začátku třetí třetiny, kdy se neprosadili Fillman ani Vampola. Až ve 45. minutě mohly tribuny slavit. Vampola při přesilovce zavezl puk k brance a vypálil. Touš se odrazil od gólmana a obránce před odkrytou branku, kde měl jednoduchou úlohu Luboš Rob – 1:1.

Motor vyrovnávající branka nakopla a v dalších minutách byl jasně lepší. Jenže všechny pokusy končily na připraveném gólmanovi. Na druhé straně mohl tři minuty před koncem vrátit Energii vedení Podlipnik. I v této akci byl úspěšnější brankář.

Zápas tak muselo rozhodnout prodloužení nebo nájezdy. Při hře 3 na 3 se hned po vyhraném buly Vlčka dostal ke střele Nedorost. Novotný i s trochou štěstí puk našel pod výstrojí. Další dvě minuty přinesly velké šance Karlovarských. Třikrát ale vytáhl bravurní zákrok Kváča.

Osm sekund před sirénou zalehl po velkém domácím tlaku puk v brankovišti jeden z obránců a sudí nařídili trestné střílení. Rob si při něm ale počínal lehkovážně a Novotnému to po pomalé forhendové kličce hodně usnadnil.

V nájezdech uspěli za Motor Nedorost a Petr Vampola, kdežto za hosty jen Flek – 2:1.

Motor má po 37 kolech 76 bodů, Vary jich mají 73 a třetí Kladno 72.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:1 po nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 45. Rob (Vampola), rozh. náj. Vampola – 26. Flek (Skuhravý). Rozhodčí: Wagner, Veselý – Podrazil, Springl ml. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 6 421.

České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, M. Novák.

Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, T. Kvapil, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Tuominen, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, M. Zadražil, A. Rulík.

Vítězný retro duel jako oslava 90 let klubu

Neděle, 7. ledna 2018, 15:05

Oslavy 90 let od založení českobudějovického hokejového klubu se zúčastnilo 30 hráčů, kteří odehráli v dresu jihočeského celku minimálně deset sezon (na snímku chybí Lukáš Květoň, který odešel do kabiny)
Nejdříve skvělým gestem fair-play u rozhodčích zrušil "faul", který na něj byl za stavu 0:0 odpískán, ve třetí třetině pak vytvořil gólovou situaci, z níž Luboš Rob vyrovnal a v nájezdech utkání sám rozhodl. Petr Vampola!

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, WSM liga, šlágr, Karlovy Vary, retro, oslava, 90 let, titul, Madeta Motor České Budějovice, Petr Vampola, HC Energie Karlovy Vary, Luboš Rob, Jakub Flek, Rytíři Kladno, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama až do konce zvládl Motor. Vary udolal na nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.