Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opět vyprodaná Budvar aréna viděla další vítězství Motoru

Ve dvacátém pátém kole WSM ligy hostili hokejisté ČEZ Motor České Budějovice na svém ledě kladenské Rytíře. Cílem Jihočechů bylo prodloužení vítězné série v Budvar aréně na jedenáct utkání. To se Motoru nakonec povedlo, jelikož porazil Kladno 3:0, díky čemuž mu odskočil v tabulce na rozdíl čtyř bodů.

Začátek utkání patřil jednoznačně Kladnu. To obstřelovalo budějovického brankáře, který však žádný puk za svá záda nepustil. Jihočeši měli zpočátku problém s rozehrávkou. Dobrou šanci si připsal Machač, když krásně obešel Vráblíka, ale jeho střelu bekhendem vyrazil Kváča do rohu kluziště. A přišel trest, jelikož první větší šance Motoru skončila brankou. Pajič vystihl rozehrávku soupeře a uviděl Petera Galamboše, kterému poslal skvělý pas do samostatného úniku. Slovenský útočník sice trefil spojnici tyčí, jenže od té se puk odrazil do Cikánkových zad, a poté do branky. Domácí tato branka nakopla a začínali se vyrovnávat hostujícímu týmu. Rytíři si připsali zajímavé střelecké pokusy v přesilové hře, ale ani jeden z dvojice Svendlund – Štich nedokázal překonat jihočeského brankáře. Do konce třetiny si ještě připravily zajímavou šanci České Budějovice, nicméně Heřman nepřekonal kladenského gólmana.

Úvod druhé části se nesl ve znamení vyrovnané hry. První stoprocentní šanci si připsali Rytíři. Kubík našel z rohu kluziště Zikmunda, jenž byl osamocený před Kváčou. Jeho střelu skvěle chytil domácí brankář. Poté předvedlo Kladno další zbytečnou chybu a Budějovice opět trestaly. Nedorost zachytil pas na útočné modré, díky čemuž vzniklo přečíslení dva na jednoho. Jihočeský útočník s číslem třináct poslal pas na Michala Bártu, který neměl problémy s překonáním Cikánka v bráně. Jihočeši dostali možnost první přesilové hry právě ve druhé třetině a bylo na co se dívat. Budějovice zmáčkly Kladno v obranném pásmu. Nejprve Bártovu střelu tečoval Rob těsně nad, poté se ke střele dostal opět Bárta, jehož prudká rána trefila horní tyč. Ke konci třetiny si Kladno vytvořilo tlak na branku, kterou střeží Kváča, přesto jim v kolonce vstřelených branek stále svítila nula.

Ihned na začátku třetí periody vyrobil velkou chybu ve svém obranném pásmu Filip Novák, jehož přihrávku zachytil Machač. ten pelášil sám na Kváču, který včas vytrčil svůj beton a zabránil inkasované brance. Nedáš, dostaneš. Filip Vlček se bil jako lev v útočném pásmu o puk, který se k němu nakonec odrazil. Českobudějovický hráč se nerozpakoval, vypálil a trefil se přesně pod víko. Kladenští se ale stále nevzdávali a dále byli v utkání lepší. Další gólovou šanci měl Zikmund. Ani tentokrát si na budějovického brankáře nepřišel. Tlak Středočechů otupil Štindl, který se nechal celkem nesmyslně vyloučit. Zbytek utkání už si Motor pohlídal a před vyprodanou Budvar arénou mohl oslavit tři body.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček. Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Hejl, Kreuzer. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváků: 6 421 (vyprodáno).

České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, F. Novák, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – L. Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš

Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Repe – J. Strnad, R. Přikryl, Lorraine – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, Svedlund, Kubík – Zikmund, T. Kaut, Bláha

Vyprodaná Budvar aréna viděla další vítězství Motoru

Čtvrtek, 23. listopadu 2017, 01:00

Trenérské trio Motoru. Zprava Luboš Rob, Marian Jelínek a Aleš Kotalík
"Dohodli jsme se s Martinem Novákem a Vlastimilem Dostálkem, kteří seděli na novinářské tribuně, že když se trefím, tak pro ně udělám nějakou oslavu. Vyšlo to."

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, šlágr, Kladno, WSM liga, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Rytíři Kladno, Michal Bárta, Filip Vlček, Filip Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět vyprodaná Budvar aréna viděla další vítězství Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.