Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor před plnou Budvar arénou rozstřílel Ústí a prodloužil domácí vítěznou šňůru na deset utkání

Bez bodů, ale s tučným gólovým přídělem odjížděli hokejisté Ústí nad Labem z Českých Budějovic po utkání třiadvacátého kola WSM ligy. Motor před vyprodanou Budvar arénou sice po první třetině prohrával, ale ve druhé periodě skóre otočil a po zásluze si připsal deáté domácí vítězství v řadě. Dvěma góly se blýskl domácí benjamínek, šestnáctiletý Matěj Toman. Dva přesné zásahy si taktéž připsal Filip Vlček. Budějcký kouč Marian Jelínek tak nemohl dostat od svých svěřenců lepší dárek k narozeninám.

Nechybělo mnoho a zhruba minutu po začátku sobotního zápasu se mohli radovat domácí hokejisté. Pokusy Pavla Pýchy, Víta Jonáka a ani Luboše Roba v rychlém sledu za sebou ale v síti neskončily. První střelu za hosty si připsal Jaroslav Roubík. Proti ni ale Kváča včas zasáhl a zneškodnil ji. Po pěti odehraných minutách byla Motoru nabídnuta první přesilová hra, Jiří Kůrka totiž inkasoval menší trest za držení. V té střílel především Zdeněk Kutlák, jenže s jeho třemi pokusy si Růžička dokázal poradit. Na druhé straně se ukázal Jiří Kůrka, jehož střelu před brankou tečoval Jaroslav Roubík, nicméně domácí brankář byl pozorný. Následovala další přesilovka Českých Budějovic, ale stejně i ta zůstala nevyužita. Bezprostředně po vypršení trestu poslal Jaroslav Roubík přihrávku do středního pásma na Pavla Smolku, který ujel před branku Kváči, kde zamíchal s kotoučem a zametl jej až za brankovou čáru. Ústí nad Labem tedy překvapivě vedlo 1:0. Martin Husák se ještě před koncem úvodní periody dopustil faulu při bránění branky svého týmu a Motor tak měl početní výhodu, se kterou nastoupil do prostředního dějství zápasu.

Tu sice zužitkovat domácí nedokázali, nicméně fanoušci, kteří si našli na ochozy Budvar arény cestu v hojném počtu, se mohli radovat i tak. Pár sekund po uplynutí přesilovky domácích totiž Ústečtí nepředvedli nejlepší střídání, z čehož vyplynulo přečíslení. To na sebe vzal Radek Prokeš a trefil na centimetr přesně pod horní víko. Netrvalo dlouho a příznivci Motoru byli na nohou znovu. Matěj Toman sebral puk ve středním pásmu, přejel útočnou modrou a zamířil přesně k bližší tyči Růžičkovy branky. V šestnácti letech si tak připsal první branku za českobudějovický tým. Nejlepší možný nástup domácích do druhé třetiny potvrdil Filip Vlček. Útočník Motoru se dokázal před brankou soupeře zorientovat ze všech nejlépe a zamířil přesně nad vyrážečku Růžičky. Během pěti minut bylo skóre zápasu 3:1 ve prospěch domácích. Václav Nedorost taktéž dostál pověsti kanonýra a po krásné kombinaci a přihrávce od Luboše Roba se dokázal prosadit i on. Parádní třetina ze strany svěřenců Mariana Jelínka ale pokračovala. Rok Pajič se obtočil kolem branky, načež se kotouč odrazil na hůl Matěje Tomana, proti jehož střele se natahoval Jan Růžička marně. To ale ještě stále nebylo ve druhé třetině vše. Miloslav Čermák přejel útočnou modrou čáru a rychlou střelou nachytal tentokrát nepřipraveného Růžičku – 6:1.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupili podle očekávání Ústečtí s Jakubem Soukupem v brankovišti. Hosté se opět provinili nedovoleným zákrokem, nechybělo mnoho a po přihrávce Václava Nedorosta na najíždějícího Zdeňka Kutláka to mohla být sedmá branka v kleci ústeckých hráčů. K vidění byla pasáž hry, kdy se ani jeden z týmů nemohl dostat do výraznější šance. Byl to až Matěj Toman, který si mohl připsat hattrick. Sjel si k brance, ale svou následnou střelu mezi tři tyče neumístil. O něco lépe si za chvíli počínal Filip Vlček, který dostal pas od Václava Nedorosta a s následným usměrněním kotouče do odkryté poloviny branky nemohl mít výraznější problém. Možnost, jak alespoň esteticky upravit skóre, se naskytla i Ústeckým. Ti ale svou první přesilovou hru využít nedokázali. Na výsledku se tak již neměnilo, a tento fakt nepopřeli ani Jaroslav Roubík s Ladislavem Gengelem, když oba své pokusy v závěru minuli. Vysoké výhře Motoru přihlíželo v Budvar aréně 6 421 fanoušků.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem 7:1 (0:1, 6:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Prokeš (Pýcha), 24. Toman (L. Květoň, Pajič), 26. Vlček (Prokeš), 28. Nedorost (Rob, M. Bárta), 33. Toman (Pajič), 38. Čermák (Rob, Jonák), 50. Vlček (Nedorost) – 14. Smolka (M. Zdvořáček, Roubík). 

Rozhodčí: Kopeček, Kašík - Kotlík, O. Polák. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 46:13. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

České Budějovice: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, L. Květoň.

Ústí nad Labem: J. Růžička (41. Soukup) – Kurka, Hes, Husák, M. Vágner, M. Zdvořáček, Vaněk – Smolka, Roubík, Gengel – Vachovec, Vrdlovec, D. Merta – Sladkovský, L. Volf, Severa – Markulinec, Navarra.

Motor prodloužil vítěznou šňůru na deset utkání

Sobota, 18. listopadu 2017, 22:34

Šestnáctiletý Matěj Toman si užíval vlastní děkovačku. Jeho výkon ocenili fanoušci i spoluhráči
Žiga Pavlin obchází ústeckou klec, střeží ho Jiří Severa

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Ústí, WSM liga, Budvar aréna, Filip Vlček, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Roubík, Jan Růžička, Václav Nedorost, Marian Jelínek, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor před plnou Budvar arénou rozstřílel Ústí a prodloužil domácí vítěznou šňůru na deset utkání  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.