Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor předvedl velký obrat a porazil Benátky o tři góly

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice potvrdili, že kvalitní týmy neprohrají třikrát za sebou. Po dvou porážkách na ledě soupeřů to s Jihočechy nevypadalo dobře ani doma s Benátkami, ještě v polovině zápasu hosté vedli 2:0. Pak ale svěřenci Mariána Jelínka ukázali charakter a utkání se jim podařilo otočit na konečných 5:2. Hattrickem se na obratu podílel Václav Nedorost.

Domácí premiéru si na lavičce Motoru odbyl trenér Marian Jelínek, po svém návratu se divákům v Budvar aréně představili i Luboš Rob mladší s Radkem Prokešem. Po opatrném úvodu se domácí začali dostávat do převahy, jenže góly dávali Benátečtí. Na konci deváté minuty Pavlin tvrdě vypálil, jeho rána byla sražena vysoko ke stropu Budvar arény. Domácí reklamovali, že se kotouč dotkl stropu, rozhodčí však měli jiný názor, a tak hra pokračovala. Středočeši ujížděli do přečíslení dva na jednoho, které Ladislav Bittner zakončil střelou pod Gábovu ruku a puk doklouzal až do sítě.

Zaskočení Jihočeši museli za minutu a půl vstřebat další ránu. Wiencek vypálil z levého kruhu, Gába vyrazil kotouč za branku, odkud se však od mantinelu puk rychle vrátil do jízdy Lukáši Vantuchovi, jenž propálil domácího gólmana. Motor si vyžádal time out a po důrazné domluvě měl ideální šanci dostat se zpět do zápasu. Ve více než minutu dlouhé dvojnásobné přesilovce však domácí kromě několika střel od obránců nevymysleli nic. Gólu se českobudějovičtí příznivci dočkali až v době, kdy většina z nich vstala a mířila pro přestávkové občerstvení. V posledních vteřinách ujel obraně Luboš Rob, ale úspěšné zakončení provedl až po klaksonu.

Druhá část se odehrála prakticky celá ve stejném duchu. Benátky poctivě bránily, nikam se nehrnuly a spoléhaly na rychlé protiútoky. Naopak Jihočeši bezúspěšně bušili na zavřená benátecká vrata. Kořenář v hostující brance byl v neustálé permanenci a za třetinu si zapsal takřka dvacet zásahů. Gába na druhé straně však musel být také na pozoru. Rychlé brejky nebezpečně zakončovali Bittner či Vantuch, v obou případech byl muž s maskou v domácí brance připravený. Až ve 35. minutě Motor prolomil kouzlo Benátek ze vzájemných zápasů. Pavlin vyslal do útoku Václava Nedorosta, který střelou z levého kruhu možná i trošku překvapil Kořenáře v hostující brance. Ještě v závěru druhé periody si Jihočeši vypracovali solidní tlak, hlavně navrátilec Rob pálil šance, avšak do kabin si těsný náskok nesli hosté ze středních Čech.

Jednoznačně nejnebezpečnější formací domácích byla ta úvodní. I ve třetí části si Rob či Čermák mohli připsat vyrovnání, ale buď netrefili branku, nebo byl proti pozorný Kořenář. Před půlkou závěrečné periody se hosté dostali do chvilkové převahy, Král mohl zvýšit vedení Středočechů. Ale opak byl pravdou. Ve 48. minutě dorazil Filip Vlček střelu Crowdera a začínalo se od nuly. Vyrovnaný stav však platil jen 74 vteřin. To se totiž jako rozdílový hráč ukázal Václav Nedorost, který se na pětníku zbavil obránce a z mezikruží dokonal obrat Motoru.

Nechybělo moc a Nedorost dokonal hattrick, jeho nájezd ze strany však benátecký brankář zlikvidoval. Hostům došly síly a nestíhali bránit. I proto domácí přidali ještě čtvrtý gól. Hned po vhazování se do branky natlačil důrazný Timothy Crowder a kanadský forvard dotlačil kotouč do sítě. Žádný odpor Benátek už se nekonal. Naopak závěr se dohrával podle českobudějovických not. Šance střídala šanci a devět vteřin před koncem ještě z dorážky dokonal hattrick Václav Nedorost. Sotva českobudějovický lídr posbíral čepice, strhla se po závěrečném hvizdu šarvátka, ve které Patrik Marcel s Patrikem Maierem předvedli divákům slušnou boxerskou vložku. Motor tak utnul sérii dvou porážek, Benátky naopak zapsaly třetí neúspěch za sebou.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 5:2 (0:2, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 35. Nedorost (Pavlin), 48. Vlček (Crowder, Pavlin), 49. Nedorost (Rob, Čermák), 54. Crowder (Vlček), 60. Nedorost (Čermák) – 9. Bittner (Psota, Vantuch), 11. Vantuch (Wiencek). Rozhodčí: Čech, Jechoutek – Kotlík, Polák. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváků: 5 458.

České Budějovice: Gába (Březina) – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Pajič, Šulek – Toman, Vlček, Prokeš

Benátky: Kořenář (Žajdlík) – Plutnar, Husa, Kunst, Pyrochta, Maier, Jan Bednář – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Vantuch, Bittner, Psota – R. Veselý, Z. Král, Hrabík – Bělohorský, Kuťák, Wiencek

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Benátky nad Jizerou, hattrick, Václav Nedorost, Benátky, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, Marian Jelínek, Filip Vlček, Budvar aréna, Patrik Maier, Patrik Marcel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor předvedl velký obrat a porazil Benátky o tři góly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.