Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor znovu zaútočí na postup. Podle vedení má silnější tým

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice odtajnili na tiskové konferenci cíle a plány pro sezonu 2017/2018. Vydáno je zatím 4150 permanentních vstupenek. Prezident klubu má za cíl hrát od sezony 2018/2019 extraligu.

Tisková konference se konala v prostorách bývalého podzemního vodojemu a zúčastnili se jí generální manažer klubu Stanislav Bednařík, prezident klubu Roman Turek, hlavní trenér Antonín Stavjaňa a nový kapitán týmu Zdeněk Kutlák. Letošní sezona je devadesátá v historii ČEZ Motoru České Budějovice a v rámci toho budou během sezony i různé akce. Retro zápas je v plánu s Karlovými Vary.

U A-týmu se nic zásadního oproti uplynulé sezoně nemění. Menší novinkou je, že hlavní trenér má více zodpovědnosti za výsledky a rovněž má více pravomocí při tvorbě kádru,“ řekl Stanislav Bednařík. „U mládeže máme od 1. května statut akademie, což nám umožňuje kvalitnější práci s mládeží.

Rozpočet u A-týmu skončil v uplynulém ročníku na nule, u mládeže klub hospodařil se ziskem 1,6 milionu korun. Pro novou sezonu je rozpočet Motoru podobný. „Počítáme s rozpočtem 48 milionů korun. Nějaké peníze nám ještě chybí. Počítáme ale s podporou města a v jednání jsme i s krajem, kde je vypsán dotační program na podporu seniorského sportu,“ dodal Bednařík s tím, že rozpočet pro mládež je 21 milionů korun.

K dnešnímu dni bylo vydáno 4150 permanentních vstupenek, z toho je 500 vstupenek pro klub a 800 pro partnery. Kromě zajímavostí z klubu byl představen i dres pro novou sezonu, který pomáhali vybrat fanoušci.

„V kádru došlo ke změnám a nyní je užší, než je tomu vloni v tomto čase. Do utkání můžeme postavit 17 hráčů plus jednoho juniora. Loni to bylo 18 plus 2. Dává nám to možnost, abychom mohli kádr podle okolností v průběhu sezony doplnit. Tvorba kádru je živý proces, musíme reagovat na výpadky nebo zranění. Cílíme na závěr sezony, abychom v něm měli síly a zabojovali o splnění cílů,“ řekl trenér Antonín Stavjaňa.

„Chceme hrát hlavně doma atraktivní hokej. Dobrý hokej ale chceme hrát i venku, kam za námi fanoušci ve velkém množství jezdí. Hlavní cíl je postup do extraligy. Loni nám chyběl kousek, ale nepovedlo se to. Proto se odehrály velké změny v kádru. Věřím, že kluci, co přišli, budou patřit mezi opory,“ doplnil prezident klubu Roman Turek. „Chceme vyhrát také základní část a jít do play-off z prvního místa.“

ČTĚTE TAKÉ: Občerstvení na zápasech Motoru dozná změn, rozšíří se sortiment a zlepší donáška

Novinkou pro sezonu 2017/2018 je online služba v rámci vstupenek či objednávání občerstvení. 

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, tisková konference, cíle, postup, extraliga, WSM Liga, Madeta Motor České Budějovice, vstupenka, trenér, Roman Turek, Antonín Stavjaňa, rozpočet, HC Energie Karlovy Vary, Zdeněk Kutlák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor znovu zaútočí na postup. Podle vedení má silnější tým  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.