Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

HC Trendy hrál ve Finsku a stihl i stávku taxikářů. Na konci měsíce přijedou Finové na jih Čech

Amatérští hobby hokejisté z budějckého HC Trendy byli na přelomu března a dubna na turnaji ve Finsku. Během pobytu stihli absolvovat pět zápasů a poznat místní krásy.

Nápad na cestu vznikl před rokem, když jsem se o turnaji dozvěděl. Až letos v lednu jsme ale začali s kolegy vše podrobně plánovat,“ řekl Jan Mojžíš z HC Trendy. Spolu s ním se o organizaci akce starali spoluhráči a další členové vedení HC Trendy Pavel Lískovec, Jiří Nartovský a Pavel Picka.

Pobyt ve Finsku byl čtyřdenní a po příletu do Helsinek jsme se ubytovali v hotelu Hilton. Zašli jsme i do restaurace Zetor, kde mají český jídelní lístek,“ řekl zajímavosti z cesty hlavní vedoucí výpravy Pavel Lískovec. „Půjčili jsme si také multivan a druhý den se přesunuli do města Salo, kde se turnaj hrál.

První utkání HC Trendy odehrál formou přípravy s místním FD-01. „Vyhráli jsme 6:3 a krátce to i oslavili,“ doplnil s úsměvem Jiří Nartovský. „Nicméně pak se nám už nedařilo, asi i tím, že protihráči měli téměř juniorský věkový průměr. Na začátku turnaje jsme 3:6 prohráli s týmem NHC, následně remizovali s výběrem Relax 3:3 a prohráli 0:10 s Jätskit.

HC Trendy tak ve skupině B skončil na čtvrtém místě a hrál s týmem Sexriverhockey o celkové 7. místo. „Ani tento zápas se nám ale nepovedl a prohráli jsme 3:7,“ řekl dále Pavel Picka v nadsázce a s úsměvem s tím, že Jihočeši skončili sice poslední, ale mezi zahraničními kluby vyhráli.

Akce byla určena pro hobby hráče Rybníkářské hokejové ligy v rámci programu Bohemia Hockey, který realizujeme přes HC Trendy. Kromě nás do Finska jeli i Luboš Kukla, Josef Kutlák, Zděněk Jindra, Lukáš Zajíček, Tomáš Franěk, Oldřich Hornát, který plnil v 63 letech roli brankáře a kapitána a Jan Kindlmann. Trenéra, lékaře a psychologa perfektně zvládl Láďa Petr,“ dodal Mojžíš.

Máme plno úsměvných zážitků. Například při příchodu do hotelu Rikala v Salu nám recepční na náš český pozdrav odpověděla nečekaně také česky. Byla to velká náhoda, ale byla z Moravy. V Helsinkách jsme asi pomohli stávce taxikářů, protože jsme jezdili jen tramvají. Ke stávce jsme se samozřejmě také přidali,“ řekl dále Lískovec s tím, že do Finska jeli i vybaveni základními finskými slogany.

Uměli jsme říct dobrý den, děkuji, finský hokej stojí za houby a Jágr je lepší než Selänne,“ doplnil s úsměvem Nartovský. Protože se akce povedla, bude se v podobném duchu konat na konci dubna i v Česku. „Do Hokejového centra Pouzar dorazí rovnou tři finské kluby, které se zúčastní turnaje v termínu 27. až 30 dubna. Přijďte se podívat,“ zve fanoušky Pavel Picka.

Akce se uskutečnila za podpory Hokejového centra Pouzar, Beta 1 Development, Carya Shoes, Bauer, TV Jéčko a Hoch reklama 1899. Informace o hokejových zájezdech a tréninkových jednotkách pro hobby hokejisty jsou na www.bohemiahockey.cz.

Autoři | Foto archiv HC Trendy

Štítky Finsko, stávka, Česko, hokej, Lískovec, Jokerit Helsinky, Jaromír Jágr, Salo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HC Trendy hrál ve Finsku a stihl i stávku taxikářů. Na konci měsíce přijedou Finové na jih Čech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.