Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté VŠTE porazili v derby Jihočeskou univerzitu těsně 5:4

Dva a půl tisíce diváků přišlo na druhé derby budějckých vysokých škol. Duel mezi Vysokou školou technickou a ekonomickou a Jihočeskou univerzitou nabídlo devět gólů i emoce. Hráči VŠTE v závěru museli ubránit výhru 5:4.

Od první minuty dokázali hráči VŠTE v derby budějckých vysokých škol hokejisty Jihočeské univerzity zatlačit a hrálo se před brankářem Černým. Početná skupina fanoušků viděla první branku již po 61 sekundách hry, kdy se prosadil z dorážky Jan Bárta 1:0. Na rozdíl dvou branek zvýšila VŠTE v 5. minutě, kdy střelu Břečky tečoval šikovně Matěj Dvořák – 2:0. První velkou šanci měla Jihočeská univerzita až v 8. minutě. Matoušek ale proti Spáčilovi neuspěl.

Po 27 sekundách přesilové hry zvýšil na 3:0 ve 12. minutě Lukáš Klimeš, který parádně tečoval chytrou nabídku Kotašky. VŠTE v první třetině přestřílela soupeře 19:9 a aktivně vstoupila i do druhé části, kde dala gól po 60 sekundách hry. Vyražený pokus Bárty dorazil Jakub Jiřinec – 4:0. Až před polovinou zápasu se prosadili i hráči Jihočeské univerzity. Přesilové hry zužitkovali Lukáš Mareš, který využil výbornou přihrávku Vitery a Filip Čížek – 4:2. Ve 36. minutě vrátil VŠTE tříbrankové vedení Jakub Jiřinec – 5:2.

Ve třetí třetině se dlouho čekalo na šanci. Až ve 47. minutě pálil nebezpečně Kadilák. Proti jeho pokusu se naštěstí pro VŠTE stihl přesunout Spáčil a střelu vykopl. Až sedm a půl minuty před sirénou snížil při přesilovce Miloslav Klíma, který se nadvakrát prosadil u pravé tyče – 5:3. VŠTE dala gól ihned z další akce, ale pro brzké odpískání rozhodčího branka Bárty nebyla uznána.

Z další akce snížil na rozdíl jedné branky znovu Miloslav Klíma a na ledě začaly stoupat emoce – 5:4. V čase 55:09 zbytečně fauloval Heřmánek pronikajícího Bártu a strhla se mela. Po vzájemných trestech se pokračovalo 5 na 5 a hráči Jihočeské univerzity mohli i nadále pomýšlet na vyrovnání. VŠTE si ale závěr zápasu pohlídala a vyhrála 5:4.

Vysoká škola technická a ekonomická – Jihočeská univerzita 5:4 (3:0, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Bárta (Dvořák), 5. Dvořák (Břečka, Bárta), 12. Klimeš (Kotaška, Moudrý), 21. Jiřinec (Bárta), 36. Jiřinec (Bárta) – 28. Mareš (Vitera), 30. Čížek (Jahoda, Brabec), 53. Klíma (Břečka), 55. Klíma (Radoš). Rozhodčí: Trnka, Mareš – Bělohlav, Šesták. Vyloučení: 8:4. Využití: 3:1. Diváků: 2 500.

VŠTE: Spáčil (Terber) – Pessr, Šimek, Kotaška, Břečka, Suda, Sitter, Hanus, Mikš – Volf, Bárta, Jiřinec, Moudrý (C), Šuhaj, Vondráček, Radosta, Dvořák, Mikulášek, Vlach, Klimeš, Čanda, Koupal

Jihočeská univerzita: Černý – Čížek, Cifreund, Matoušek, Radoš, Mayer, Koňařík – Brabec, Nehoda, Stodolovský – Kadilák, Koutský, Klíma – Mareš, Slavíček, Heřmánek (C) – Vitera, Štefan, Čermák – Skalický

Hokejové derby vysokých škol

Středa, 15. března 2017, 20:17

Hokejové derby vysokých škol
Hokejové derby vysokých škol

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, vysoká škola, Jan Bárta, Miloslav Klíma, Lukáš Mareš, Lukáš Klimeš, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté VŠTE porazili v derby Jihočeskou univerzitu těsně 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.