Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor ukázal sílu a jasně přehrál Ústí 5:1. V poměru střel vyhrál 53:14

Hokejisté budějckého Motoru porazili ve 46. kole WSM ligy Ústí nad Labem 5:1. V zápase Jihočeši dominovali. V domácím dresu se dobře uvedl i navrátilec Tomáš Vak.

Místy až drtivá převaha budějckého Motoru bavila diváky v první třetině zápasu se Slovanem Ústí nad Labem. Jihočeši měli od začátku zápasu jasně navrch. Ve druhé minutě měli domácí první velkou šanci. Babka dokázal po střele Vráblíka propasírovat puk pod Volkem, ale ten šel vedle branky.

Dobrým napadáním získal Motor ihned znovu puk a za pár sekund se již radoval z vedoucí branky. V rohu kluziště dojel touš Vlček a parádní zadovkou vybídl ke skórování najíždějícího Jiřího Fronka, kterého nedokázali uhlídat ani dva hráči Ústí – 1:0.

Za dalších 37 sekund to mohlo být o dvě branky, ale Filmann dělovkou od modré orazítkoval horní tyč. Tlak Motoru pokračoval a po deseti minutách hry byl stav střel 13:0. Druhý gól domácí dali v 15. minutě. Akce začala u novice v sestavě Vaka, přes kterého se puk dostal k Pavlinovi. Ten šikovnou rychlou přihrávkou vybídl k tyči Miloslava Čermáka, který puk usměrnil pod horní tyč – 2:0. Až v 17. minutě se musel ukázat i domácí gólman Kváča.

Při vyloučení Fronka musel betonem likvidovat nebezpečnou střelu Roubíka. Na 3:0 zvýšil v 18. minutě Michal Chovan. Akce začala u Nouzy, který vybojoval puk a po odrazu se obloučkem dostal před branku. Tam si ho Chovan stáhl, popotáhl si ho kolem brankáře a zakončil do prázdné branky. Po první třetině byla statistika střel 22:3.

Druhá třetina byla vyrovnanější, ale Motor měl i nadále daleko více příležitostí. Při vyloučení Markulince prověřil brankáře Vráblík střelou od modré. Volke si pak poradil i se střelami Škody, Nováka nebo Fronka. Na druhé straně pálil Doležal po přečíslení 4 na 2 do brankového oblouku vedle pravé tyče.

V závěru třetiny měli domácí výhodu přesilovky, ale čtvrtý gól se jim dát nepodařilo. Střely Nováka a Filmanna skončily na připraveném brankáři. Dvě sekundy před koncem třetiny se před brankáře dostal Fronk a bekhendovým blafákem minul o kousek pravou tyč. I ve druhé třetině byl Motor střelecky aktivní a přestřílel soupeře 15:4.

Po 93 sekundách třetí třetiny nachytal Michal Chovan nepřipraveného gólmana u pravé tyče a zvýšil na 4:0. A zanedlouho to bylo již 5:0, když k velké radosti domácího publika dal gól navrátilec Tomáš Vak. Ten nejprve vyhrál buly, což je jedna z jeho „specialit“ a následně dorazil střelu Pavlina, kterou gólman jen vyrazil před sebe.

Při vyloučení Škody se z gólu zaradovali i hosté. Ve 46. minutě tečoval před brankářem střelu Kasíka od modré Marek Macek a puk propadl pod Kváčou do branky – 5:1. Motor přestřílel Ústí v poměru střel 53:14.

Bylo vidět, že ta symbolická facka z Frýdku-Místku naše mužstvo nakopla. Vypadá to, že sestava by se mohla už zkonsolidovat a formace budou stabilnější. Věřím, že se to projeví i na herním projevu, kde bude daleko lepší spolupráce,“ řekl trenér Jihočechů Antonín Stavjaňa. 

Domácí byli dnes od začátku jasně lepší. Máme hráče zraněné a přijeli jsme s torzem. Nedařilo se nám hrát zodpovědně a o zápasu rozhodla již první třetina,“ řekl trenér Ústí Miroslav Mach.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Fronk (Vlček, Fillman), 15. Čermák (Pavlin, Vak), 18. Chovan (Nouza), 42. Chovan (Mucha), 44. Vak (Pavlin, Pýcha) – 46. Macek (Kasík, Z. Doležal). Rozhodčí: Grech – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváků: 5 707.

České Budějovice: Kváča (Bláha) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Mucha, Vráblík – Dostálek, Vak, Čermák – Chovan, Nouza, Heřman – Fronk, Vlček, Žovinec – Hřebejk, Škoda, Babka

Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Husák, M. Vágner, Kasík, Macek, M. Zdvořáček, D. Málek – Dalecký, Roubík, Gengel – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Moučka, Kusý, Navarra – Markulinec, Komárek

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Vak, FK Ústí nad Labem, Michal Chovan, HC Škoda Plzeň, Miloslav Čermák, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Frýdek-Místek, Antonín Stavjaňa, Miroslav Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ukázal sílu a jasně přehrál Ústí 5:1. V poměru střel vyhrál 53:14  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.