Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina trápí v zimě nejen řidiče. Hokejisté Motoru podlehli Třebíči

ČEZ Motor České Budějovice zažívá v posledních dnech krizi. Víkendový scénář z utkání proti Dukle Jihlava se opakoval během středečního duelu s Horáckou Slavií Třebíč, když Jihočeši padli před zraky vlastních fanoušků znovu v prodloužení. Svěřenci trenérů Stavjani a Štrby nevyhráli v roce 2017 tři z pěti dosud odehraných utkání.

Bez šestice útočníků základní sestavy - Čermáka, Walkera, Pajiče, Chovana, Roba a Šulka - ofenzivní činnost budějckého mančaftu od počátku zápasu vázla. Domácí opět měli v první třetině výhodu dvojnásobné přesilovky, kromě několika nepřesných střel v ní ale vůbec nic nepředvedli.

Až v jedenácté minutě, kdy rozehrávku hostů pohotově zachytil Babka, nahrál Tomáši Gumanovi a ten střelou z vrcholku pravého kruhu překvapil Čiliaka, šli motoráci do vedení. Jenže potom začali kupit chyby. V 17. minutě neproměnil svůj únik dostal Huňa, toho ale podle hlavního sudího sekl navrátilec Marek, a tak hostující útočník vzápětí dostal šanci na reparát. Trestné střílení naštěstí Kváča perfektně chytil.

Horácká Slavia zanedlouho přece jen vyrovnala. Suchánkova ledabylá přihrávka se odrazila Matěji Psotovi od brusle, dosud velmi aktivní třebíčský hráč se ujal kotouče a střelou do horní části branky dal na 1:1.

Přehmaty domácích hokejistů nebraly konce ani po přestávce. Ve 25. minutě zůstali v početní výhodě před Kváčou úplně sami Psota s Milfaitem, bohužel pro ně situaci řešili moc složitě a skórovat nedokázali. Dojíždějící Pícha kromě toho úmyslně posunul branku a Motor šel do třech.

Velmi dobrým výkonem se při své premiéře v Budvar aréně prezentoval písecký Vlček, ve 31. minutě jeho průnik skoro přes celé hřiště vyrazil Čiliak vyrážečkou. Za tři minuty byl stejný hráč u akce, kterou neúspěšně zakončoval Marek, dorážka Hřebejka v síti také neskončila. Třebíčský gólman se vytáhl rovněž proti bombě Květoně, tentokrát převedl povedený zákrok pravým betonem. Těsně před sirénou měl velkou šanci tým z Vysočiny, když Wasserbauer pálil mimo.

Motoráky trápila koncovka i v průběhu třetí třetiny. Jihočeši sice měli navrch a snažili se být aktivní, Třebíč v čele se skvělým Čiliakem však úspěšně vzdorovala. Největší šanci měl v 56. minutě Škoda, jenž se protáhl mezi beky až před bránu, a také necelé dvě minuty před koncem Heřman, kterému namazal zpoza branky Nouza. Pokaždé se třebíčský gólman zaskvěl.

Na řadu tedy přišlo, stejně jako v Jihlavě, prodloužení. A naneštěstí pro domácí to dopadlo stejně jako o víkendu s Duklou. Uplynulo dvaašedesát sekund, Niko se rozjel v přečíslení dva na jednoho s Richardem Kristlem a druhý jmenovaný blízka překonal bezmocného Kváču. Horácká Slavia tak zvítězila v prodloužení 2:1 a připsala si bonusový bod. Motor naopak dva ztratil a dovolil Jihlavě snížit její ztrátu na vedoucí příčku na rozdíl pouhých čtyř bodů.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Několikátý zápas nás provází střelecké trápení. Nemáme kapacity, které by dokázaly proměnit aspoň těch pár šancí. Dnes jsme měli jednu dobrou přesilovku z osmi. Tam se momentálně trápíme, což určuje výsledkový obrázek mužstva.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Na zápas jsme přijeli s pozměněnou sestavou a Čiliakem vypůjčeným z Komety. A právě on předvedl perfektní výkon, když nás několikrát při důležitých momentech podržel. S nejlepším mužstvem soutěže jsme se snažili vycházet z dobré defenzivy, měli jsme trochu i štěstí. Je to pro nás důležité vítězství, v našem boji o play-off nám to neskutečně pomůže. Musím celému mančaftu poděkovat za obětavý týmový výkon.“

Tuto sobotu odehrají českobudějovičtí hokejisté zápas s nejhorším týmem soutěže z Mostu a hned v pondělí budou doma hostit trápící se Kadaň. Utkání začne v Budvar aréně úderem 17:30.

ČEZ Motor Č. Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 1:2p (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Guman (Doktor) - 18. Psota (Huňa, Čejka), 62. Kristl (Niko, Wasserbauer). Rozhodčí: Sýkora - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 5028.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec, Mucha - Květoň, Škoda, Hřebejk - Fronk, Nouza, Heřman - Marek, Vlček, Babka - Guman, Doktor, Žovinec. Trenér Antonín Stavjaňa.

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (Svoboda) - Niko, Zdráhal, Král, Čejka, Lojek, Mikyska, Hort - Wasserbauer, Dolníček, Pekr - Huňa, Milfait, Psota - M. Novák, Havránek, Kristl - Přibyl, Juráň, Paták. Trenér Martin Sobotka.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 42. kole: 1. ČEZ MOTOR (88), 2. Jihlava (84), 3. Kladno (78), 4. Slavia Praha (72), 5. Ústí nad Labem (67), 6. Třebíč (64), 7. Přerov (60), 8. Benátky nad Jizerou (57), 9. Prostějov (56), 10. Frýdek-Místek (56), 11. Litoměřice (55), 12. Havířov (51), 13. Kadaň (45), 14. Most (37).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Kraj Vysočina, hokejista, HC Dukla Jihlava, Antonín Stavjaňa, Štrba, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina trápí v zimě nejen řidiče. Hokejisté Motoru podlehli Třebíči  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.