Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Potvrzeno. České hokejové hry definitivně míří do Českých Budějovic!

Turnaj série Euro Hockey Tour se po dvou letech vrací do České republiky. Generálka před květnovým mistrovstvím světa – České hokejové hry – směřovala do Budějc a čekala jen na finální potvrzení. Teď už je to jisté. Budvar aréna uvidí nejlepší evropské hráče!

Jako první se na ledě Motoru představí Češi proti Finům ve čtvrtek 27. dubna, ve stejný den budou Švédové hostit Rusy. Jejich duel se ale uskuteční ve Švédsku. Zbývající čtyři utkání se odehrají v sobotu a neděli, kdy turnaj zakončí atraktivní souboj České republiky a Ruska. Všechna utkání bude tradičně vysílat Česká televize.

„Reprezentační utkání v Českých Budějovicích se vždy těšila diváckému zájmu, pevně věřím, že tomu nebude letos v dubnu jinak. Navíc když panuje v městě dobrá hokejová nálada díky výkonům Motoru ve WSM lize. Z jednání se zástupci města i klubu cítíme, že všichni chtějí udělat maximum pro vytvoření optimálních podmínek národnímu týmu, jeho partnerům i samotné organizaci turnaje, za což jim velmi děkuji. Věříme opět v plné tribuny skvělých fanoušků, kteří pomohou nastartovat tým k výborným výkonům na mistrovství světa. Všechny příznivce hokeje nejen z Českých Budějovic a okolí tímto srdečně na turnaj zveme,“ říká Jana Obermajerová, ředitelka pořadatelské agentury BPA sport marketing.

Náměstek primátora Jaromír Talíř je rád, že budou Budějce hostit takovou akci. „Pro město má přínos hned v několika oblastech. Na prvním místě je nutné zmínit, že turnaj je pro město obrovskou reklamou, která zvýší počet jeho návštěvníků, čímž podpoří i podnikatelskou sféru a zároveň nabídne světový hokej místním fanouškům,“ doplňuje.

„My jako klub si umístění turnaje do Českých Budějovic velice vážíme, máme radost za všechny českobudějovické a jihočeské fanoušky, kteří uvidí hokej světové třídy na vlastní oči. Je to hlavně jejich zásluha, chodí na naše zápasy v takovém počtu, že to na úrovni druhých nejvyšších soutěží v Evropě nemá obdoby. Velký dík patří i městu a pivovaru Budvar, díky jejich velkorysosti byl zimní stadion uvolněn pro potřeby reprezentace,“ neskrývá radost generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

V nejbližší době oznámí pořadatelé termín zahájení prodeje vstupenek i jejich cenové rozpětí. Prodávat se budou, stejně jako v předchozích letech, pouze denní vstupenky na obě utkání.

Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Madeta Motor České Budějovice, Mistrovství světa v ledním hokeji, Česko, České Budějovice, Euro Hockey Tour, Budvar aréna, Česká televize, Rusko, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. České hokejové hry definitivně míří do Českých Budějovic!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.