Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Češi podruhé na Finy nevyzráli. Ve Strakonicích prohráli po boji 4:5

Hokejová reprezentace do sedmnácti let se podruhé utkala s Finskem. Seveřané dokázali ustát závěrečný tlak a inkasovali čtvrtý gól pouhých sedm sekund před koncem třetí třetiny. O výsledku rozhodla druhá třetina.

Druhý přípravný zápas začali Finové daleko aktivněji a od prvních sekund se hrálo především před českou brankou. Brankář Kolář musel čelit několika střelám. Ve 4. minutě mu navíc pomohla tyč po střele Akermana. Další velkou šanci měli hosté za čtyři minuty, kdy Kolář čelil útoku dvou Finů a na brankové čáře zlikvidoval pokus Kilinena. Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě. Jesse Moilanen přetlačil obránce a rychlou kličkou poslal puk mezi betony Koláře – 0:1.

Druhá třetina začala pokračující přesilovkou Finska, které ji zužitkovalo. Stejně jako ve včerejším utkání v Budějcích se trefil po kombinaci aktivní Niklas Nordgren – 0:2. Výhodu jednoho hráče v poli následně dostali i Češi, ale snížit se jim nepovedlo. Naopak v polovině zápasu to bylo již o tři branky, když nahození Räsänena tečoval mimo dosah Koláře Jesse Moilanen – 0:3. A aby toho nebylo málo, zvýšili hosté ve 38. minutě na 0:4. Tobias Akerman prostřelil Koláře ranou od mantinelu.

Alespoň teoretickou šanci na zvrat v zápase vystřelil za dalších 40 sekund Jan Grim, který dorazil za Toivomäkiho tvrdou střelu Gajarského – 1:4. Na rozdíl dvou branek mohli Češi snížit před koncem druhé třetiny, ale zkrácenou přesilovku nevyužili. Šestý gól v zápase nakonec přeci jen dali Češi a divákům připravili drama. Ve 47. minutě se po individuální akci trefil pod horní tyč Karel Plášek – 2:4.

Jenže domácí reprezentace se o další příležitosti sama připravila, když po faulech Koblížka a Kropáčka šla na více než minutu do tří. A toho Fini využili - z mezikruží trefil Arttu Nevesari prostor mezi betony Koláře – 2:5. Sedm a půl minuty před koncem třetí třetiny mohl snížit v přesilovce Šír. Branku bohužel pro domácí z dobré pozice minul. Hosté pak znovu faulovali a i Češi dostali výhodu dvou mužů v poli, kterou využili. V 54. minutě dorazil vyražený puk za Toivomäkiho rychlý Matěj Pekař – 3:5.

Domácí v pokračující přesilovce ale už finského brankáře znovu pod tlak nedostali. Finové si v posledních čtyřech minutách drželi soupeře co nejdále od svého brankáře, což jim bohatě stačilo. V čase 58:17 byl za držení vyloučen Slamela a trenér Česka si vzal oddechový čas. Podle předpokladů pak zůstal brankář Kolář na střídačce a hrálo se 6 na 4. V přesilovce mohl snížit Zábranský, ale proti byl pozorný Toivomäki. Češi se trefili až v čase 59:53, kdy se tvrdou střelou pod horní tyč prosadil Adam Gajarský – 4:5. Na srovnání ale už zbývalo málo času…

Finové tedy oplatili českému týmu včerejší porážku 2:4. Zítra se hraje poslední příprava. Zápas v Táboře začne v 17:00.

Česká republika U17 – Finsko U17 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 38. Grim (Gajarský), 47. Plášek (Procházka), 54. Pekař (Zábranský), 60. Gajarský (Střondala) – 13. Moilanen (Seppälä), 21. Nordgren, 31. Moilanen (Räsänen), 38. Akreman (Nordgren), 51. Nevasaari. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:2.

Česko: Kolář – Dajčar, Procházka, Zich, Bernáth, Klejna, Dluhoš, Kowalczyk, Zábranský – Pekař, Střondala, Čajka, Svoboda, Grim, Arnošt, Koblížek, Šír, Jeník, Gajarský, Plášek, Kropáček

Finsko: Toivomäki – Salmela, Akerman, Rannisto, Ketola, Kokkonen, Seppälä, Räsänen, Kemppainen – Kupari, Kakko, Hirvonen, Nordgren, Mäki, Moilanen, Tanus, Karuvaara, Kivenmäki, Nevesaari, Killinen, Kapanen

Štítky Strakonice, Finsko, Niklas Nordgren, Karel Plášek, Matěj Pekař, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi podruhé na Finy nevyzráli. Ve Strakonicích prohráli po boji 4:5  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.