Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kolín nastřílel David Servisu šest gólů a poslal ho domů s prázdnou

Dva góly v každé třetině dostali druholigoví hokejisté budějckého David Servisu na ledě SC Kolín. Se soupeřem, na který letos David Servis uměl zahrát, Jihočeši prohráli 1:6.

Kolínští měli v první třetině o trochu více ze hry. Více se tlačili do zakončení a několikrát musel David Servis zachránit pozorný Kůdela. Hosté dostali šanci otevřít skóre při přesilovce, ale Kolín se dokázal ubránit. Pak hráli v početní výhodě i domácí, ale i David Servis dokázal udržet nerozhodný stav. Až na začátku 14. minuty se měnilo skóre. Jakub Semirád se po střele Malého dostal k odraženému puku pohotově ho poslal do odkryté části branky – 1:0.

Na 2:0 zvýšil v závěru první třetiny mladý Tomáš Pipek, který překonal Kůdelu rychlým blafákem. Tlak domácích pokračoval i po přestávce. Po vyloučení Ferebauera musel Kůdela zachraňovat svůj tým proti střelám Havlíka a Malého. Ve 24. minutě byl vyloučen domácí Zumr. Jenže místo kontaktního gólu David Servis inkasoval. Ladislav Havlík ujel hostujícím obráncům a prostřelil potřetí Kůdelu, který přenechal své místo v brance Spáčilovi.

Ten udržel čistý štít jen 123 sekund. Na 4:0 zvýšil rychlou střelou po Malého přihrávce Martin Černý.­ ­Hosté pak měli šanci na gól při vyloučení Zumra, ale do zakončení se dostali prakticky až v samém závěru přesilovky, kdy Chaloupkovu střelu zlikvidoval pozorný Sejpal. Až po konci přesilovky se David Servis dokázal prosadit. A byla to krásná akce Jiřího Bárty, který prošel přes Hanzla i Semiráda a vypálil. Jeho pokus ještě dokázal Sejpal zlikvidovat, ale na dorážku Milana Šestáka byl už krátký – 4:1.

V závěru druhé třetiny mohli domácí přidat pátou branku, ale Spáčil odolal střele Semiráda i dorážkám Malého a Hanzla. Pokud chtěl David Servis pomýšlet na body, potřeboval co nejrychleji snížit na rozdíl dvou gólů. Jenže místo toho inkasoval. A navíc opět při vlastní přesilovce. Ve 43. minutě ujel Dominik Zubr a bekhendovou kličkou dal pátý kolínský gól. Na konečných 6:1 zvýšil v závěru zápasu při přesilovce Jakub Semirád.

David Servis zůstal v tabulce na devátém místě a díky zaváhání Písku má jeho osmé místo stále v dohledu – ztrácí tři body. Na sedmý Kolín a šestý Pelhřimov pak Budějovičtí ztrácí již 11 bodů.

SC Kolín – HC David Servis České Budějovice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Semirád (Malý, Hanzl), 19. Pipek (Horyna), 26. Havlík, 28. Černý (Malý), 43. Zumr, 57. Semirád (Černý) – 32. Šesták (Bárta). Rozhodčí: Jechoutek – Marek, Ovsík. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváků: 584.

Kolín: Sejpal – Hanzl, Havlík, Voženílek, Horyna, Barták, Skokan – Malý, Semirád, Černý – Pipek, Zumr, Kozák – Kadlec ml., Krajňák, Netušil.

David Servis: Kůdela (24. Spáčil) - Cikán, Chaloupka, Škopek, Břečka, Ferebauer, Bárta, Bílek, Šesták, Suchánek, Marek, Volf, Zayml, Pesser.

Štítky TJ SC Kolín, SK Dynamo České Budějovice, Martin Černý, Jiří Bárta, HC David Servis České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolín nastřílel David Servisu šest gólů a poslal ho domů s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.