Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor nadělil ústeckému Slovanu na cestu domů osmičku

Tolikrát se fanoušci v Budvar aréně ze vstřeleného gólu v této sezoně ještě neradovali. Domácí ČEZ Motor nasázel jednomu z nejhorších týmů WSM ligy na hřištích soupeřů osm branek a zaslouženě urval všechny tři body. Ústí nad Labem totiž v nedobytné jihočeské tvrzi skórovalo pouze dvakrát.

Bez dvou klíčových beků Pýchy a Fillmana nastoupili motoráci do utkání bojácně a v úvodních minutách měl hostující celek několik příležitostí skórovat. Pak se ale Ústečtí nechali vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě, domácí začali úřadovat a během šestasedmdesáti sekund nasázeli Dlouhému tři branky.

Budějcká gólparáda odstartovala v čase 8:59. Kotouč se ze skrumáže těl po střele Zíba dostal k Miloslavu Čermákovi a ten pokusem do horního růžku nedal strážci svatyně Slovanu šanci. Jihočeši využili další přesilovku za necelou minutu, tentokrát díky záludnému projektilu švihem v podání Žigy Pavlina, který Dlouhý přes hráče stojící před ním zřejmě vůbec neviděl. Uplynulo pouhých 24 sekund, domácí jeli nájezd dva na jednoho, Chovan přihrál Luboši Robovi a ten z voleje vypálil mimo dosah brankáře Ústí.

Největší šanci otřesených Severočechů měl v 15. minutě Doležal, jenže napálil pouze pravou tyčku. Motor tedy vedl po zahajovací třetině přesvědčivě 3:0. Vyhráno ale proti houževnatému soupeři rozhodně neměl. I když českobudějovičtí hokejisté byli nadále aktivní, domácí obrana po přestávce neuhlídala úplně volného Jana Kloze, jenž střelou z mezikruží ve 25. minutě nedal Gábovi šanci. Naopak proti úniku Kasíka o tři minuty později byl domácí muž v masce úspěšný a udržel svému týmu dvougólový náskok.

Svěřenci kouče Stavjani neponechali nic náhodě a krátce poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, zvýšili na 4:1. A opět se jim to povedlo v početní výhodě. Bomba Pavlina od modré čáry byla Dlouhým vyražena pouze na hokejku Martina Heřmana, který sice nezakončil ideálně, ale odkrytou ústeckou klec trefil.

Průběžně sedmé mužstvo tabulky WSM ligy stihlo do druhé pauzy ještě jednou zahrozit, a bylo z toho snížení na 2:4. Suchánek ve 38. minutě neudržel puk na útočné modré, čehož využil Marek Loskot a své sólo po levém křídle proměnil.

Jak se ve třetí třetině naplno projevilo, Ústečtí v čele se svým gólmanem neměli den. Motor totiž dal Dlouhému další čtyři góly. Pátá branka Jihočechů padla po čtyřiceti sekundách hry, kdy Chovan vyvezl puk zpoza branky, nahrál ho Miloslavu Čermákovi a ten svým druhým přesným zásahem v utkání zvýšil na 5:2.

Z další změny skóre se fanoušci radovali ve 48. minutě ve dvojnásobném oslabení Českých Budějovic. Vráblík se dostal až před brankoviště a dotlačil kus gumy do sítě, sudí ale tento gól neuznal. Domácí to však nemuselo mrzet. V čase 49:31 vybojoval Babka puk pro Vladimíra Škodu, jenž místo nahrávky zvolil střelu a ústeckého brankáře překonal pošesté.

O třicet dva sekund později přišly další ovace a opět v nich mělo prsty agilní levé křídlo první formace Michal Chovan, když se po nahrávce od Pajiče trefil paradoxně z pravé části kluziště. Konečný stav určil v 56. minutě obránce Martin Mazanec, jenž se dostal do útočného pásma a přesně mířenou střelou mezi dva ústecké beky potupil Dlouhého poosmé.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Zápas rozhodly přesilovky, ze kterých se nám povedlo dát tři góly. Za stavu 4:2 ještě pořád bylo Ústí nepříjemným soupeřem, ale pátý gól na začátku třetí třetiny byl zlomový. Potom jsme měli lehké nohy, vycházelo nám snad všechno a třetí třetina dopadla tak, jak dopadla. Jsme rádi, že kluci udrželi celou dobu koncentraci a plnili naše pokyny. Musíme být spokojeni.“

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Zápas jsme začali celkem dobře, hráli jsme to, co jsme chtěli. Pak nás zabrzdila dvě vyloučení, což domácí potrestali. Ve druhé třetině jsme se dostali do zápasu a ještě jsme jeli sami na bránu, bohužel neúspěšně. Domácí opět využili naše fauly. V poslední třetině jsme to ještě chtěli zkusit, ale z prvního střídání jsme dostali gól. Budějovice nás pak totálně rozebraly a nedaly nám vůbec nárok. Vyhrály zaslouženě.“

Následující program hokejové WSM ligy zavede budějcké hokejisty tuto sobotu do Přerova. Příští domácí utkání bude výjimečné. Retro zápas při příležitosti oslav 70. výročí otevření zimního stadionu v Českých Budějovicích odehraje Motor v pondělí 7. listopadu před kamerami České televize s prostějovskými Jestřáby. Přijďte včas, aréna bude kvůli programu před úvodním buly uzavřena už v 16:45.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem 8:2 (3:0, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 9. Čermák (Suchánek, Zíb), 10. Pavlin (Pajič, Vráblík), 11. Rob (Chovan, Čermák), 31. Heřman (Pavlin, Vráblík), 41. Čermák (Chovan, Rob), 50. Škoda (Babka), 51. Chovan (Pajič, Žovinec), 56. Mazanec (Chovan) - 25. Kloz (Husák, Brož), 38. Loskot. Rozhodčí: Obadal - Reich, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 4756.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába - Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb - Chovan, Rob, Čermák - Nouza, Pajič, Heřman - Žálčík, Škoda, Babka - Doktor, Točík. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý - Vl. Brož, Kasík, Husák, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Zajíc - Vrdlovec, Roubík, J. Kloz - Z. Doležal, Melka, Poulíček - Dalecký, Loskot, Gengel - Markulinec, Moučka, Macek. Trenér Miroslav Mach.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 20. kole: 1. Kladno (41), 2. ČEZ MOTOR (38), 3. Prostějov (38), 4. Jihlava (37), 5. Přerov (35), 6. Slavia Praha (33), 7. Benátky nad Jizerou (31), 8. Ústí nad Labem (30), 9. Litoměřice (25), 10. Třebíč (24), 11. Frýdek-Místek (23), 12. Havířov (21), 13. Most (21), 14. Kadaň (20).

Štítky HC Slovan Ústí nad Labem, Madeta Motor České Budějovice, Michal Chovan, Miloslav Čermák, ČEZ, Budvar aréna, Luboš Rob, Martin Heřman, Martin Mazanec, Marek Loskot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nadělil ústeckému Slovanu na cestu domů osmičku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.