Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Těžce vybojované body proti Benátkám mají cenu zlata

Náročný zápas druhé nejvyšší hokejové soutěže odehráli motoráci na vlastním ledě proti Benátkám nad Jizerou. Průběžně čtvrtý celek tabulky WSM ligy byl pro domácí tvrdým oříškem a do posledních minut visely body ve vzduchu. Vypjatý závěr ale ukončila pár sekund před koncem trefa kapitána Květoně.

První třetina nenabídla nijak zvlášť atraktivní podívanou, na tyčky to ale bylo po šesti minutách hry nerozhodně 1:1. Nejdříve rozezvučel Bláhovu konstrukci střelou do břevna benátecký útočník Bělohorský, nedlouho po něm v přesilové hře orazítkoval tyč nový Budějčák Esposito. Jedinou gólovou trefu v čase 9:17 zaznamenal Martin Heřman, když se domácím otevřelo střední pásmo, přesnou přihrávkou ho vyslal dopředu Žálčík a hráč s číslem 96 se bombou z levého kruhu nezmýlil.

Další velkou šanci Benátek měl v 16. minutě v minulé sezoně ještě hráč Motoru Kolmann, jeho nepříjemný projektil ale Bláha vychytal efektním semaforem. Závěrečné minuty poznamenala zbytečná „desítka“ pro Heřmana, jenž se po čistém souboji klubových parťáků Vráblíka a Prokeše (ten před sezonou odešel do středočeského klubu na hostování), po kterém zůstal domácí obránce ležet u mantinelu na ledě, hodně zlobil na hlavního rozhodčího Jílka.

Prostření část zápasu nabídla mnohem větší počet brankových příležitostí. Skóre se ve 27. minutě vyrovnalo, když se po vhazování v útočném pásmu Jihočechů hosté rozjeli do útoku, Hrníčko našel pokrytého Jana Havla a ten se nadvakrát prosadil - 1:1. Motorácký tlak zákonitě musel vyústit v další branku, pod níž se čtyři minuty před druhou sirénou v signalizované výhodě po jedné z mnoha ofenzivních akcí Českých Budějovic podepsal Luboš Rob. K němu se kotouč dostal od gólmana Tarkkiho, jehož těsně před klíčovým momentem prověřil z mezikruží Nouza.

Kdyby se v závěrečné třetině hodnotilo, jaký tým je střelecky bezmocnější, porota by to měla hodně těžké. Obrovské šance zahodili domácí útočníci Květoň s Chovanem, chaos na druhé straně nezužitkoval Volf ani žádný z jeho spoluhráčů. Rozhodnutí a pojistka bodového zisku tak přišla pouhých šestačtyřicet sekund před koncem, kdy se Pavlinova střela lehce tečovaná Tarkkim odrazila od zadního mantinelu zpátky před brankoviště, kde stál připravený Lukáš Květoň a do poloprázdné klece zvýšil na konečných 3:1. Důležitou výhrou prodloužili Budějčáci vítěznou domácí šňůru na čtyři utkání.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Benátky se skvělým gólmanem vzadu velice dobře bránily. Pro nás to byl velice těžký zápas, když hosté vyráželi do nebezpečných brejků. Jsme rádi, že jsme to zvládli.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Jeli jsme sem s jasnou taktikou hrát dobře dozadu, to se nám dařilo. Před zápasem se nám rozpadla obrana, ale mladí kluci, kteří s námi byli poprvé, se toho zhostili slušně. Prohráli jsme se ctí.“

Pokusit se navázat na minulou venkovní výhru z Litoměřic pojedou motoráci ve středu do Havířova, šlágr 13. kola WSM ligy je čeká tuto sobotu od 17 hodin. Na ledě Budvar arény se představí kladenský lídr tabulky.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Heřman (Žálčík, Vráblík), 37. Rob (Nouza, Suchánek), 60. Květoň (Pavlin, Pajič) - 27. Havel (Hrníčko, Plodek). Rozhodčí: Jílek - Šmika, Štětina. Vyloučení: 2:6, navíc Heřman (CEB) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4702.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Mucha, Mazanec - Nouza, Rob, Čermák - Chovan, Pajič, Květoň - Žálčík, Esposito, Heřman - Šulek, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Benátky nad Jizerou: Tarkki (Kváča) - Husa, Kočí, Mikliš, Tržický, Kolmann, Havlín, Starosta - J. Havel, Plodek, Hrníčko - Víšek, Prokeš, A. Dlouhý - Bittner, Volf, Ďurač - Hrabík, Janele, Bělohorský. Trenér Jiří Čelanský.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 11. kole: 1. Kladno (24), 2. Slavia Praha (21), 3. Prostějov (21), 4. ČEZ MOTOR (18), 5. Jihlava (17), 6. Ústí nad Labem (16), 7. Benátky nad Jizerou (17), 8. Třebíč (17), 9. Přerov (15), 10. Frýdek-Místek (15), 11. Litoměřice (13), 12. Havířov (13), 13. Kadaň (10), 14. Most (10).

Štítky Benátky, HC Benátky nad Jizerou, Lukáš Květoň, Martin Heřman, Madeta Motor České Budějovice, Jan Havel, Luboš Rob, HC AZ Havířov 2010, HC Stadion Litoměřice, Jiří Čelanský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžce vybojované body proti Benátkám mají cenu zlata  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.