Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po Kanadě navštívili hokejisté z RHL také Dubaj

Není to tak dávno, co se hokejisté z největší amatérské ligy na jihu Čech vydali do Kanady, aby poměřili síly s tamními hobby hokejisty. A na začátku května odletěli na třídenní turnaj do exotické Dubaje. Celkem odcestovalo 11 hráčů, 2 funkcionáři a tentokrát i dámský doprovod jednotlivých hráčů. Letenka, ubytování se snídaní a podíl na startovném vyšel hráče na dvacet a půl tisíce.

Na turnaji Inkas Cup odehrál tým HC Trendy ČB čtyři utkání, ve kterých slavil dvě vítězství a dvakrát odešel poražen. Nakonec to stačilo na skvělé druhé místo ve sloučené skupině B a C. K dobrým výkonům jim pomáhala také pravidelná ranní jóga a večerní pilování taktiky.

Turnaje se zúčastnilo 12 družstev z několika zemí světa. Kromě domácích se proháněli po ledě Rusové, Kanaďani, Finové, ale třeba také reprezentace Bahrajnu. A jak celý nápad vlastně vznikl? „Stejně jako každý dobrý nápad, tak také tento vzešel v hospodě. Jeden ze známých pracuje v Dubaji a hraje tam hokej. Ten dal tip na turnaj a pak několik měsíců vyjednávali podmínky naší účasti,“ vysvětlil Jan Mojžíš, manažer Hokejového Centra Pouzar, který spolu s Pavlem Lískovcem tvořil vedení hokejové zájezdu.

Všechny zápasy se odehrály v jedné hale, která byla stará 40 let a 20 let v ní dokonce nebyla vypuštěna voda. „Ten stadion byl podobný jako v Českém Krumlově před rekonstrukcí,“ dodal Lukáš Zajíček, který byl jedním z hráčů.

Celá akce ale nebyla pouze hokejová. Jeden den byl pojat jako turistický výlet po nejznámějších místech Dubaje. „Po všechny dny jsme se dopravovali taxíky, které byly levnější než v Čechách,“ sdělil předseda RHL Pavel Lískovec.

Co účastníky překvapilo, tak to byla nulová kriminalita. Po celou dobu byly všechny týmy v jedné šatně a nic se neztratilo. Navíc do šatny, která byla udělána z divadelního sálu, měl přístup kdokoliv. „Je to takový policejní stát. Kriminalita tady opravdu žádná není. Mají tu hodně tvrdé tresty,“ doplnil Mojžíš.

Ne všechno na turnaji ale bylo tak růžové. Při jednom utkání dostal jeden hráč RHL odraženým pukem do čela a musel jet na šití dvou tržných ran. A to nebyla zrovna levná záležitost. Cena činila 730 amerických dolarů.

Zajímavou historku mají také z hotelu. Hned vedle totiž byla jedna z mešit. „Ve tři ráno bylo modlení a my, když jsme to poprvé slyšeli, tak jsme chtěli volat policii, protože jsme si mysleli, že je tam nějaká extrémně hlasitá parta opilců. Mešita byla hned přes ulici, takže jsme to schytali na první dobrou,“ smál se Mojžíš.

Akce se konala pod patronátem RHL a Hokejového Centra Pouzar, bez kterého by se zájezd nemohl uskutečnit. „Chtěli bychom opět moc poděkovat Jaroslavu Pouzarovi, jehož slavné jméno nám usnadnilo registraci našeho týmu na tomto exotickém turnaji. Dále sponzorům, kteří se podíleli na úhradě požadovaného startovného 2500 amerických dolarů za tým. V neposlední řadě děkujeme všem ‚účastníkům zájezdu‘, byla to výborná parta nejen na ledě, ale i na suchu, ve vodě i ve vzduchu,“ uzavřeli vedoucí hokejového zájezdu.

A jaké jsou další plány? Členové RHL pořádají na podzim opět expedici do Kanady. Zároveň mají v hledáčku hokejový výlet do Austrálie, kde už by mělo být vše dojednané. Do Českých Budějovic by ale měla mezitím dorazit reprezentace Bahrajnu, která přijala pozvání Pavla Lískovce. Asijští hokejisté by měli dorazit v září. Termíny plánovaných akcí hobby hokejistů můžete sledovat na www.bohemiahockey.cz.

RHL v Dubaji

Středa, 25. května 2016, 10:51

RHL v Dubaji
RHL v Dubaji

Autoři

Štítky hokejista, Kanada, Dubaj, hokej, Česko, Jaroslav Pouzar, zájezd, Lískovec, Bahrajn, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Kanadě navštívili hokejisté z RHL také Dubaj  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.