Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

David Servis zná posledního soupeře v cestě do II. ligy – Junior Mělník

Nevyzpytatelný soupeř se silnou podporou fanoušků. To je mělnický hokejový klub, který o skóre vyhrál kvalifikační skupinu B. Finále kvalifikace startuje v pátek.

Základní část Krajské ligy, play-off Krajské ligy a kvalifikační skupinu A úspěšně zvládli hráči českobudějovického David Servisu. Klub má za cíl postup do druhé ligy a k tomu jim nyní chybí už jen poslední krok – v dvojzápase přehrát HC Junior Mělník. I on má za sebou velkou porci zápasů.

V základní části skončil Junior Mělník v Krajské lize Středočeského kraje až na čtvrtém místě. Soutěž vyhrály Velké Popovice (48 bodů) před Černošicemi (43) a Rakovníkem (41). Mělník získal 39 bodů při skóre 79:67. V prvním kole play-off přehrál Mělník pátou Příbram. První zápas prohrál 1:4, druhý pak vyhrál 2:1 a o postupu rozhodly nájezdy. I v semifinále Mělník první zápas s Velkými Popovicemi prohrál (2:4). V odvetě na ledě soupeře pak díky drtivé třetí třetině (1:5) vyhrál 3:6 a o postupu rozhodl opět v nájezdech.

Ve finále Krajské ligy hrál mělnický Junior s Černošicemi, které porazil 2:1 a 3:1. Nejproduktivnějším hráčem Mělníku v základní části byl Martin Příhoda s 36 body (17+19). V play-off Krajské ligy zaznamenala pět kanadských bodů čtveřice hráčů – Tomáš Havel, Pavel Kašák, David Šubrt a Martin Příhoda. Převážnou část sezony odchytal Jan Vokurka. Ve 20 zápasech základní části inkasoval 52 branek a měl průměr 2,8 gólu na zápas. V play-off pak v šesti zápasech inkasoval 13krát a měl průměr 2,19.

V kvalifikační skupině B se o postup do finále s David Servisem Mělník utkal s HC Dvůr Králové nad Labem, HC Stadion Cheb a HC Lomnice nad Popelkou. Skupina byla až do posledního kola velmi vyrovnaná. Před šestými zápasy byla první Lomnice s 11 body. Druhý Dvůr Králové i třetí Mělník měl 9 bodů. Zápas Lomnice – Mělník skončil 1:4 a díky lepšímu skóre i vzájemným zápasům vůči Dvoru Králové postoupil Junior. Utkání Cheb – Dvůr Králové (7:8) s ohledem na výsledek zápasu z Lomnice na celkové pořadí neměl vliv.

Poslední soupeř David Servisu v cestě za splněním cíle se spoléhá i na své fanoušky, kteří chodí ve velkých počtech. Během play-off a kvalifikačních zápasů přišly na domácí zápasy Junioru vždy stovky diváků. Podle statistik nebyl problém, aby do arény přišlo 500 nebo 900 fanoušků. Stadion byl vyprodaný například při finálovém zápase s Černošicemi, kdy přišlo 1 600 diváků.

Mělník si během své historie zahrál jeden rok v první lize (1999/2000). V roce 2006 postoupil Mělník po obnovení klubu do druhé ligy, ale po finančních problémech A-tým mužů v roce 2009 zanikl. Krajskou soutěž začal Junior hrát opět v roce 2011 a až do letošní sezony hraje kraj.

Finále kvalifikace začne v pátek v českobudějovickém Hokejovém centru Pouzar. Odveta by se měla hrát v neděli. Podle nepotvrzených informací by o postupu měl rozhodnout fotbalový systém play-off, tedy v případě shodných výsledků skóre či prodloužení s nájezdy. Postupový klíč zveřejní Budějcká Drbna v den utkání spolu s dalšími informacemi.

Trenér Boháček: Informace o David Servisu zjišťovat nebudu. Tým má ale jistě kvalitní

Budějcká Drbna vyzpovídala před začátkem finále kvalifikace trenéra Junioru Mělník Jana Boháčka. Cíl klubu je uspět.

Byl postup do kvalifikace o II. ligu cíl pro letošní sezonu?
Postup do II. ligy není náš cíl. Jdeme do každého zápasu s cílem vyhrát, což se nám zatím daří. Odměnou je pro nás prodloužení sezóny a oslavy vítězství s našimi báječnými fanoušky. 

Příbram a Popovice jste v play-off Krajské ligy vyřadili až na nájezdy.
Soutěž Středočeského kraje je velmi vyrovnaná. Mohl ji vyhrát každý, ale my jsme ukázali charakter a sílu, která nás provází až doteď.

Která část sezony byla z vašeho pohledu doteď nejtěžší? Play-off Krajské ligy nebo první část kvalifikace o II. ligu?
V obou soutěžích jsme byli kousek od vyřazení, ale ve víru a sílu mužstva jsem věřil. V Popovicích jsme ještě 20 minut před koncem zápasu prohrávali o dvě branky a nakonec jsme vyhráli na nájezdy. To samé platilo minulý zápas, kdy jsme museli vyhrát v Lomnici nad Popelkou. Také jsme to zvládli. Nejde si vybrat mezi play-off a kvalifikací. Obojí bylo těžké.

Po základní části Krajské ligy jste byli na 4. místě. Jaké jsou hlavní faktory vašeho úspěchu?
Jak už jsem řekl, tak soutěž Středočeského kraje je velmi těžká. Prvních šest týmů mohlo klidně celou ligu vyhrát. My jsme ukázali sílu týmu podpořenou skvělým gólmanem. A byli jsme hnáni fantastickými fanoušky. 

Máte informace o David Servisu? Budete si je zjišťovat?
Nemám a ani si je zjišťovat nebudu. Jestli se už dostali do této fáze soutěže, musí mít kvalitní tým, a tudíž čekám vyrovnané zápasy a kvalitní hokej, který se bude divákům líbit.

S jakým cílem do finále kvalifikace jdete?
Náš cíl je jasný. Chceme každý zápas vyhrát a hrát atraktivní hokej pro naše fanoušky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky David Servis, hokej, kvalifikace, Junior Mělník, II. liga, HC Junior Mělník, finále, sportovní kvalifikace, Mělník, playoff, Dvůr Králové nad Labem, Lomnice nad Popelkou, Středočeský kraj, Černošice, Jan Boháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis zná posledního soupeře v cestě do II. ligy – Junior Mělník  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.