Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Servis si zastřílel a vyhlíží posledního soupeře. Ve skupině B je situace zamotaná

Hokejisté budějckého David Servisu přehráli ve svém závěrečném utkání kvalifikační skupiny A o postup do vyšší soutěže mužstvo Slovanu Louny 8:4. Skupinu bez ztráty bodu vyhráli a nyní čekají na posledního soupeře. Ve hře jsou tři týmy.

Zápas s Louny nic neřešil. Bez ohledu na výsledek bylo již po minulém kole jisté, že HC David Servis svou skupinu vyhraje a postoupí do závěrečné části kvalifikace o účast ve II. lize. Nicméně ale Jihočeši nic nepodcenili a vyhráli i poslední utkání. „K takovému utkání se ale špatně přistupuje. Louny nevěděly, co vlastně chtějí. Jednou se hrálo, pak se nehrálo, pak se zase hrálo…,“ uvedl trenér David Servisu Jiří Fedur, který poukázal na nerozhodnost soupeře ohledně sehrání zápasu.

Českobudějovický tým udával ráz duelu hned od první třetiny. Po ní odcházel do šaten s vedením 2:1. Ve druhé části domácí jasně dominovali, dali další čtyři góly a ve třetí třetině pak daly oba týmy po dvou gólech – 8:4.

Podle mě to bylo špatné tréninkové utkání. I když je výsledek jednoznačný, nelíbilo se mi to a je potřeba na zápas rychle zapomenout. Co se týče hokeje, tak pro diváky nešlo o zajímavý zápas,“ dodal dále Fedur. Na David Servis nyní čeká týdenní pauza a pak nejtěžší krok – dvojzápas s vítězem kvalifikační skupiny B. „Alespoň doléčíme Nedorosta a další hráče. Na utkání se poctivě připravíme.

Ve skupině B hrají Lomnice nad Popelkou, Dvůr Králové nad Labem, Junior Mělník a Stadion Cheb. Situace po pátém kole ze šesti je taková, že s 11 body vede tabulku Lomnice. Dvůr Králové i Mělník mají 9 a Cheb je s bodem beznadějně poslední. O soupeři David Servisu se rozhodne v neděli 27. března. V přímém souboji si postup může zajistit Lomnice, která hostí Mělník. Na shodu okolností pak bude doufat Dvůr Králové, který hraje v Chebu.

Dvůr Králové má lepší vzájemný zápas s Lomnicí (5:2 a 4:6) i Mělníkem (výhra venku 4:2 a prohra doma 1:3). Lomnice v prvním utkání vyhrála v Mělníku po boji 5:4. David Servis má zkušenosti s Lomnicí, se kterou hrál již před dvěma roky (4:6 a 6:1). „Byly to vyrovnané zápasy. O něco jsme byli lepší. Nevím, jak se změnil kádr, ale jak jsem již mnohokrát řekl, pokud chceme postoupit, je jedno koho máme. Musíme porazit každého.

První zápas se bude hrát v pátek 1. dubna v Českých Budějovicích (čas bude upřesněn). Odveta na ledě soupeře bude v neděli 3. dubna. „Nehraje se na sérii, ale na skóre. Pokud vyhrajeme doma větším rozdílem, věřím, že to venku udržíme. Ale nechci předbíhat,“ dodal Fedur.

HC David Servis – HC Slovan Louny 8:4 (2:1, 4:1, 2:2)

Statistiky budou doplněny.

David Servis: Vojta (30. Kavka) - Vomela, Chaloupka, Zich, Jindra, Cikán, Macháček, Zíka - Šulčík, Suchánek, Dalibor Mikeš - Trummer, Šperger, Daniel Mikeš - Fleischman, Hanzal, Janda – Summerauer.

Program první části kvalifikace o II. ligu - skupina A:

11. březen (19:45): HC David Servis – HC Letci Letňany 5:1
13. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC David Servis 1:6
18. březen (17:00): HC Letci Letňany – HC Slovan Louny 7:6
20. březen (13:30): HC Letci Letňany – HC David Servis 4:6
25. březen (19:45): HC David Servis – HC Slovan Louny 8:4
27. březen (17:00): HC Slovan Louny – HC Letci Letňany

Tabulka kvalifikační skupiny B:

1. HC Lomnice nad Popelkou 5 zápasů/11 bodů
2. HC Dvůr Králové nad Labem 5/9
3. HC Junior Mělník 5/9
4. HC Stadion Cheb 5/1

Poslední kolo (27. březen):
Lomnice – Mělník 18:00
HC Stadion Cheb – HC Dvůr Králové nad Labem 16:30

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky David Servis, hokej, kvalifikace, Lomnice, Dvůr Králové, Mělník, Louny, Lomnice nad Popelkou, Dvůr Králové nad Labem, HC Letci Letňany, Madeta Motor České Budějovice, Cheb, HC Junior Mělník, HC Slovan Louny, HC Stadion Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis si zastřílel a vyhlíží posledního soupeře. Ve skupině B je situace zamotaná  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.