Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slavii chybí jediný krok do baráže. Motor prohrál potřetí a je blízko konci sezony

Vypadá to, že sen o postupu do české nejvyšší soutěže se hodně rychle rozpadá. Do zdecimovaného kádru Motoru se sice před třetím semifinále WSM ligy vrátili útočníci Straka, Nouza, Chovan a brankář Gába, ani oni však nedokázali zabránit vítězství pražské Slavie před vlastním publikem. Ta po výhře 3:1 vede už 3:0 na zápasy a do baráže o extraligu může postoupit již v sobotu v nejkratším možném termínu.

Zaplněný Eden viděl od úvodních minut hru nervů. Oba týmy nechtěly udělat chybu, a tak byl začátek opatrný a také vyrovnaný. Až v páté minutě došlo na první vážnou akci třetího semifinále. David Hruška mířil na Bláhu osamocen, brilantní bekhendovou kličkou si položil budějckého gólmana, ale ten proti jeho zakončení do poloodkryté branky ještě dokázal zasáhnout lapačkou. Na konci deváté minuty zvonila tyč, to když Čermákův odražený pokus poslal na Bláhu slavistický Šafránek.

Začátek třinácté minuty patřil Motoru. Chybu Jiránka mohla potrestat v přečíslení budějcká dvojice, jenže vracející se útočník domácích, který svou minelou dal šanci ke skórování, pokusu na poslední chvíli zabránil. Přestože hosté byli vyrovnaným soupeřem a souboj zatím byl o defenzivní hře, závěr mohl patřit Slavii, která soupeře uzamkla na delší dobu v pásmu. Vstřelit branku se jí však nepovedlo.

Hororových jednadevadesát sekund si České Budějovice prožily ve druhé části. Nejprve se podařilo prosadit Davidu Šafránkovi, jehož nahození od modré čáry nějakým zvláštním způsobem propadlo přes lapačku do klece Motoru. Úspěšný byl o chvíli později i David Hruška, který protlačil v brankovišti do sítě další nahození Mikulíka. Kouč Radek Bělohlav nemohl jinak, než si vzít oddechový čas.

Jihočeši to ale nezabalili, dostali k dispozici přesilovou hru, a najednou to byli oni, kteří diktovali s velmi mladým kádrem hru. Jenže zeď jim vystavěl skvěle chytající Hylák. Neprosadil se ani aktivní Chovan, který poslední semifinále nedohrál. Zkracující se čas ve druhé třetině znamenal daleko větší nervozitu na holích hostů. Po vyloučeních Žovince a Mikysky přišla pro sešívané více jak minutová dvojnásobná početní výhoda, a tu nešlo nevyužít. Do prázdné klece dorazil střelu Robinsona maďarský forvard János Vas.

Partě okolo kapitána Josefa Straky tak nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do ofenzivy. Snížit mohl ve třiačtyřicáté minutě Točík, puk ale ztroskotal na betonu Alexandra Hyláka. Po přečkaném oslabení nakonec ke snížení přece jen došlo. Přesilovou hru využil navrátilec do sestavy Tomáš Nouza, když zužitkoval střelu Chovana. Snaha dotáhnout zápas do prodloužení byla znát.

Třetí celek základní části tak ještě bojoval o srovnání. Velkou příležitost ke kontaktnímu gólu dostal Žálčík, kterého našel na hranici brankoviště Mucha. Mladý útočník byl sice zády k Hylákovi, ale bleskově se dokázal otočit a vypálit. Černou kaňkou na akci však bylo, že přestřelil. Pražský muž s maskou se o chvíli později skvěle zaskvěl proti šanci matadora Josefa Straky a dal tak najevo, že nepřipustí kontaktní branku na 2:3. To dodržel i v poslední minutě třetí třetiny, kdy to Motor zkusil se šesti hráči v poli. 

Semifinálová série má tak zatím jasný průběh. HC Slavia Praha v ní vede už 3:0 na zápasy a v sobotu může být jistým prvoligovým účastníkem baráže o extraligu. Úvodní buly padne v Edenu už v 17 hodin. 

HC Slavia Praha - ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Šafránek (Jiránek, Knot), 25. D. Hruška (Mikulík), 37. Vas (Robinson, Pavlin) – 48. Nouza (Chovan, Straka). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Rozhodčí: Přikryl, Kubičík - Adamec, Poruba. Stav série: 3:0

HC Slavia Praha: Hylák (Král) - Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Kolařík - Micka, Mikulík, D. Hruška - Robinson, Vas, Markovič - Jiránek, Šafránek, Čermák - Bahenský, Kašpařík, Ondráček - Andres. Trenér Milan Razým.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Suchánek, Kolmann, Mucha, Zíb, Bohunický, Vráblík, Michal - Nouza, Straka, Švihálek - Žálčík, Babka, Žovinec - Marek, Chovan, Mikyska - Točík, Prokeš, Panáček - Sloboda. Trenér Radek Bělohlav.

Foto Bramberka Nová

Štítky HC Slavia Praha, baráž, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Tomáš Nouza, semifinále, David Hruška, David Šafránek, János Vas, Alexandr Hylák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii chybí jediný krok do baráže. Motor prohrál potřetí a je blízko konci sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.