Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druholigový Tábor postoupil do semifinále

Západní skupina třetí nejvyšší hokejové soutěže prožívá vrchol sezony a z jihočeských klubů se ho účastní už jen HC Tábor, který ve čtvrtfinálové sérii potvrdil roli favorita a vyřadil bruslaře z Havlíčkova Brodu 3:1 na zápasy.

Už první zápas čtvrtfinálové série napovídal, že Tábor rozhodně nečeká nic jednoduchého. Šancí bylo na obou stranách dost, ale Jihočeši prakticky celý zápas byli za bruslaři o krok pozadu. Skóre otevřel Endál, ale v zápětí za kohouty vyrovnal Vaniš. Brzy na to šli opět do vedení hosté, když Kirill Vlasov překonal z malé vzdálenosti Klestila. Tábor ale opět dokázal vyrovnat, když se ve druhé části trefil Michal Klíma.

Ve druhé třetině byla na táborském ledě k vidění opravdová rarita. Domácí měli výhodu a drželi puk na svých hokejkách. Klestil odjel na střídačku, aby přepustil své místo hráči v poli, ale mezitím si Táborští sami nešťastně dopravili puk do vlastní, v té chvíli prázdné, branky. Chyba, která se mohla hodně vymstít. Naštěstí pro kohouty ale ve třetí třetině vyrovnal Jakub Matušík a stejný hráč poté, co se utkání nerozhodlo ani v prodloužení, proměnil i rozhodující nájezd.

Na druhý zápas série jistě nevzpomínají táborští hokejisté v dobrém. V Kotlině totiž prohráli vysoko 1:8, když se za bruslaře dvakrát prosadil Lukáš Endál a po jednom gólu přidali Vala, Kozlík, Kuchta, Kořínek, Přidal a Lacina. Čestný táborský úspěch zaznamenal Radek Seidl, který tak Novákovi překazil myšlenky na čisté konto. Nic to ale neměnilo na tom, že Brod dokázal srovnat stav série na 1:1.

Třetí měření sil nabídlo přesně opačný obrázek než druhý zápas. Tábor od začátku dominoval a v polovině zápasu vedl už 4:0 po trefách Havrana, Kellera, Seidla a Hlaveše. Poté však domácí lehce sundali nohu z plynu a pustili k puku také hosty, za které snížil Endál. Brzy ale Heršálek navrátil kohoutům čtyřbrankové vedení. Poté znovu snížil Přidal, ale opět přišla táborská odplata v podobě pěkné kombinace Kellera a zakončujícího Matušíka. Na samý závěr ještě hostující Patrik Přidal korigoval konečné skóre zápasu na 6:3.

Čtvrtý zápas série znamenal pro celek z Vysočiny konec sezóny. V emočně velmi vypjatém utkání sice bruslaři šli už ve druhé minutě zásluhou Kozlíka do vedení, ale ještě v první části vyrovnal Stanislav Polodna. Naděje Havlíčkova Brodu na prodloužení sezóny pak zvýšil Endál, ale kohouti zásluhou Ondřeje Lišky opět vyrovnali. Po zbytek zápasu už kralovali Jihočeši. Výbornými zákroky držel svůj tým Klestil a jeho spoluhráči navíc byli střelecky produktivní. Postupně se trefili Blažek, Havran, Zayml a Boháč a kohouti tak mohli slavit výhru 6:2.

Na koho narazí HC Tábor v semifinále, ještě není jasné. Vítěz základní části z Kolína má totiž nečekané problémy s plameny ze Žďáru nad Sázavou. Tato série se bude rozhodovat až v pátém zápase. Pokud by postoupil Kolín, změří kohouti síly s Kobrou Praha, v opačném případě pak na Jihočechy čeká Žďár nad Sázavou. Jasno bude v pátek.

Štítky kohout, HC Tábor, Lukáš Endál, TJ SC Kolín, Radek Seidl, Michal Klíma, Žďár nad Sázavou, semifinále, HC Kobra Praha, Ondřej Liška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druholigový Tábor postoupil do semifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.