Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V přátelském veteránském utkání mezi Motorem a Táborem padlo třiadvacet branek

Již podruhé se utkali „staří chlapci“ českobudějovického Motoru a Tábora. První utkání se hrálo loni v prosinci, kdy tým z jihočeské metropole zvítězil jasně 12:1. Tentokrát to byl však zápas úplně o něčem jiném. Táborští se celý zápas drželi, ale nakonec padli 10:13.

Hráči z Tábora přijeli k odvetě do Budvar arény daleko lépe fyzicky připraveni a na ledě to bylo znát. Své věhlasnější soupeře proháněli, co to jen šlo, a také první třetinu zvládli lépe, když vyhráli 2:1. A to především díky Janu Šťastnému v brance, který se stal téměř černou můrou Českobudějovických.

V druhé části začali prodávat své zkušenosti hráči, kteří dříve působili v extralize, reprezentaci či NHL. Ujali se vedení 6:3, které už nepustili. Ačkoliv se hodně zapotili, protože Tábor se v žádném případě nevzdával.

V závěrečné periodě padlo na obou stranách po sedmi brankách a diváci se skvěle bavili. Mohlo jich padnout ještě více, ale domácí hokejisté začali hrát až příliš exhibičně a své akce přehrávali. Toho Táborští využívali a nekompromisně trestali. Na přesné střely, například hrajícího kouče Františka Ševčíka, byl Dědič v domácí brance krátký.

Nejlepším kanonýrem večera byl ale domácí Václav Král, který zaznamenal čtyři přesné zásahy.

Celou povedenou akci zakončila společná večeře všech hráčů v restauraci Budvar arény.

Old Boys Motor Č. Budějovice - Old Boys VS Tábor 13:10 (1:2, 5:1, 7:7)

Branky: 2. Rosol, 17. Král, 20. Sailer, 25. Král, 25. Butál, 30. Turek, 31. Král, 32. Král, 33. Butál, 33. Bednařík, 38. Turek, 43. Sailer, 45. Bednařík - 6. Ševčík, 13. Rižák, 18. Šimeček, 31. Liška, 31. Zelinka, 36. Liška, 39. Šimeček, 40. Ševčík, 43. Fencl, 44. Tenkl. Rozhodčí: Mertl. Diváci: 60.

Old Boys Motor Č. Budějovice: Dědič - Dvořák M., Bláha P., Radouch, Ťoupal K. - Kotalík, Bednařík, Sailer, Rosol, Turek F., Král V., Fousek, Butal, Klosse.

Old Boys VS Tábor: Šťastný J. - Adamec, Špale, Berger, Pospíšil, Liška R., Prštický - Zelenka, Ševčík Fr., Rižák, Fencl, Jankovský, Kadilák, Bouška, Zelinka, Šimeček, Tenkl, Bačo, Zenkl.

Autoři

Štítky Tábor, Madeta Motor České Budějovice, Václav Král, František Ševčík, Budvar aréna, Jan Šťastný, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V přátelském veteránském utkání mezi Motorem a Táborem padlo třiadvacet branek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.