Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spravedlnost zvítězila. Jihlavská jatka na motoráky neplatila

Příchod na led těsně před úvodním buly ani tvrdá hra plná zákeřných faulů. Vlčí smečka z Jihlavy zkoušela na jihu Čech urvat body za každou cenu, domácí bojovníci si však nenechali nic líbit a zaslouženě zvítězili v poměru 3:2. Motor se tak v průběžné tabulce dostal před Duklu na druhé místo.

Aktivní vstup do utkání se motorákům vyplatil. Krátce po úvodním buly objel branku hostů Chovan, skulinku mezi Honzíkovým betonem a tyčkou ale nenašel. Zato souhra Nouzy s Josefem Strakou v 5. minutě už gólem skončila. Domácí útočník objevil kapitána jihočeského celku na pravém kruhu, kde se zkušený hráč vymanil ze sevření obránců Dukly, najel před branku a bekhendem zakončil - 1:0.

Další přesné trefy se zaplněná hala v úvodní dvacetiminutovce už nedočkala, přestože oba týmy měly několikrát výhodu přesilové hry. Jihlavským i budějckým hokejistům chyběla produktivita, zejména Pajič se v 16. minutě právem sám na sebe zlobil, když místo odkryté sítě trefil jenom horní tyčku.

Vyhrocené momenty se na ledě odehrály o dvě minuty později. Nevybíravý zákrok Kohouta skončil zraněním brankáře Jihočechů Davida Gáby, jenž nemohl došlápnout na jednu nohu a z ledu byl odveden. Údajně by se mělo jednat „pouze“ o výron kotníku. Jeho místo mezi tyčemi zaujal Ondřej Bláha, faulující hostující mladík dostal trest pět minut a do konce.

Plná emocí byla prostřední část hry. Tvrdá a mnohdy až velice zákeřná hra Jihlavy, kterou rozhodčí Jílek spíše benevolentně toleroval, svěřencům trenéra Rosola nesvědčila a největším trestem byla kromě zranění obránce Bohunického vyrovnávací trefa Josefa Skořepy ve 24. minutě. Tomu do jízdy namazal z pravého křídla Důras a hostující útočník nastavenou hokejkou z první překonal Bláhu.

Budějčáci dobývali svatyni Dukly marně, přitom střela Chovana z otočky i nebezpečný pokus Nouzy z bezprostřední blízkosti měly gólové parametry. Při Motoru naopak stáli ve 33. minutě všichni svatí, kdy pokus v oslabení unikajícího Diviše jen těsně minul horní tyčku.

Motorákům se v úvodu závěrečné periody povedlo přesně to, co potřebovali. Pouhých jedenáct sekund od prvního buly vypálil Květoň, brankář Honzík jeho pokus neudržel a Michal Chovan dorazil kotouč do jihlavské klece. České Budějovice vedly 2:1.

A na konci čtyřiačtyřicáté minuty to bylo o dva. Žálčík střílel od modré, Luboš Rob clonil před brankovištěm a jeho teč usměrnila projektil jeho spoluhráče do sítě. Utkání přesto Jihlavští zdramatizovali. V čase 49:55 namazal Diviš zpoza branky nekrytému Lukáši Jíchovi a tomu se povedlo snížit na 2:3 z pohledu mužstva z Vysočiny.

Vypjatý závěr se spoustou hádek, kdy vůči výrokům sudích protestovala celá domácí lavička, nakonec Motor zvládl. Tlak Jihlavy, která hrála skoro minutu power-play, ustál bez inkasovaného gólu a potřetí v řadě vyprodaná Budvar Aréna mohla začít slavit.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Hokej s Jihlavou je důrazný. Ale to, co se stalo s Gábou, je velká prasárna. Udělat faul na gólmana mimo hru, za to by si ten hráč zasloužil velký distanc. Jinak diváci viděli v parádní atmosféře tvrdou hru, kluky chválím za bojovnost, hlavně tedy pět našich beků a Bláhu, jenž do zápasu skočil rovnýma nohama.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Vyprodaná aréna viděla výborné utkání z obou stran. Domácí byli v závěru šťastnější a tři body tady zůstaly. Nás to mrzí, přijeli jsme odehrát náš hokej, který bolí. Bohužel se ale vracíme s prázdnou.“

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Straka (Nouza, Kuchejda), 41. Chovan (Květoň, Pajič), 44. Rob (Žálčík, Kříž) - 24. Skořepa (Důras, Flek), 50. Jícha (Diviš, Melenovský). Rozhodčí: J. Jílek - Šperl, M. Jílek. Vyloučení: 4:8, navíc Kohout (JIH) 5 minut + OK. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (18. Bláha) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Rob, Babka - Marek, Mikyska, Švihálek - Guman. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Honzík (Škarek) - Zadražil, Dobrovolný, Baránek, Grebenjuk, Kaláb, Šafář, Štebih, Parýzek - Diviš, Březina, Anděl - Jícha, Flek, Beránek - Melenovský, Kohout, Skořepa - Malec, Důras. Trenér Petr Vlk.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 38. kole: 1. Kladno (81 bodů), 2. MOTOR (74), 3. Jihlava (74), 4. Slavia (66), 5. Kadaň (60), 6. Přerov (60), 7. Prostějov (57), 8. Havířov (56), 9. Ústí nad Labem (56), 10. Litoměřice (54), 11. Třebíč (50), 12. Benátky nad Jizerou (40), 13. Šumperk (37), 14. Most (33).

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Madeta Motor České Budějovice, Michal Chovan, Česko, Josef Straka, HC Dukla Jihlava, Petr Rosol, Luboš Rob, Josef Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spravedlnost zvítězila. Jihlavská jatka na motoráky neplatila  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.