Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na zpáteční cestu do Mostu vypálil Motor svému soupeři osm salv

Lepší zakončení roku 2015 si hráči ČEZ Motor České Budějovice nemohli přát. Do zápasu s posledním Mostem sice nevstoupili úspěšně, v polovině první třetiny však převzali otěže střetnutí a zatloukali do rakve soupeře jeden hřebíček za druhým. Severočeši nakonec odjeli s debaklem 2:8.

Ospalý úvod střetnutí poprvé narušili zajímavou akcí hokejisté Mostu. V páté minutě se při přečíslení dostal ke střele Alinč, domácí brankář však ještě nemusel zasahovat. Paradoxně tomu bylo o chvíli později, kdy mostecký veterán seděl na trestné lavici. Pokus Kubinčáka při dalším z úniků však skončil na Bláhovi.

Devátá minuta už ale byla časem, kdy se poprvé měnilo skóre utkání. Po Kubinčákově akci se puku chopil Ondřej Havlíček, jenž využil zaváhání budějcké obrany a z těžkého úhlu přesně pověsil puk horní tyč. Vedení posledního celku tabulky však dlouho netrvalo. Babka byl v pásmu silný na puku, na úrovni brankové čáry jej poslal před branku, kde clonil Luboš Rob a šikovnou tečí usměrnil kotouč mezi betony Horáka.

Minutu nato už se Motor mohl těšit z vedení. Po vítězném vhazování Pajiče přebral puk Chovan, podél mantinelu jej zavážel až za brankovou konstrukci, na poslední chvíli ale zvolil překvapivou přihrávku mezi kruhy, kde byl připravený Lukáš Květoň, jenž svou střelu se štěstím dostal za záda mosteckého muže s maskou. Na konci třetiny ještě inkasoval tvrdý hit Rob a samostatný únik neproměnil Nouza, do kabin tak šli domácí jen s těsným náskokem. 

Do druhé části už nastoupili Jihočeši v tlaku. Při další přesilové hře se ale neujala dělovka Zíba od modré čáry. Zodpovědnost tak na sebe vzal Michal Švihálek, který ukořistil kotouč ve středním pásmu a vynikající individuální akci zakončil stahovačkou do prostoru před brankoviště, odkud mu nedělalo problém přesně zakončit.

V polovině zápasu přišla další krásná scéna z holí českobudějovických hokejistů, jejím režisérem byl tentokrát Kuchejda. Svůj průnik do útočného pásma zakončil přesnou přihrávkou na Nouzu, jenže ten ztroskotal na levém betonu Horáka. A ke druhému zásahu v duelu se nedostal ani Rob, který o dvě minuty později stál sám před gólmanem Mostu. Ten se ale nenechal nachytat.

Když na konci sedmatřicáté minuty neuspěl Babka se svým pokusem zpoza klece, přispěchat se čtvrtou brankou musel Roman Vráblík. Ten se prosadil při početní výhodě střelou od modré čáry, jež prošla až do sítě. Domácí hráči se tak před třetí periodou uklidnili a vytvořili si velmi nadějný náskok. 

Hned na jejím začátku ale České Budějovice nabídly soupeři dvě přesilové hry, které mohly být dobrou příležitostí ke srovnání. Přesto se zvládl při té druhé prosadit Motor. Nouza vybojoval za brankou puk pro svého parťáka Josefa Straku, jenž nabídnutou příležitost s přehledem zužitkoval střelou nad beton rozhozeného Horáka. Mostecký muž s maskou byl z inkasovaného gólu hodně frustrován a snažil se svou hůl zlomit o konstrukci. Ani v tom však nebyl úspěšný.

Vystřídán byl Moučkem o minutu později, když jeho frustrace vygradovala podražením českobudějovického hráče. Nabídnutou přesilovou hru navíc domácí s přehledem využili. Do ideální pozice si na začátku devětačtyřicáté minuty sjel Roman Vráblík a tvrdý projektil od modré čáry našel svou cílovou destinaci.

Představení třetího celku WSM Ligy pokračovalo i ve dvaapadesáté minutě při vyloučení Kubinčáka. Vyšperkovanou kombinaci založenou Kuchejdou ve vlastním pásmu korunoval po přihrávce Straky nádherným zakončením Tomáš Nouza. O něco podobného se později snažil v samostatném úniku i Guman, ale toho Mouček vyniknout nenechal.

V čase 55:03 padla do mostecké klece osmá branka. Krátce po své první trefě se znovu prosadil Tomáš Nouza. Z těžké pozice mu Kuchejda naservíroval puk do vyložené pozice, ze které nešlo odkrytou svatyni minout. Drobnou korekci konečného výsledku obstaral sedmadvacet sekund před koncem duelu Tomáš Rod, jenž dopravil za záda Bláhy střelu Hory.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Ustáli jsme první třetinu. Povedlo se nám dát nějaké góly v přesilovkách, v oslabení, při hře pět proti pěti. V tomhle směru to byl dobrý zápas. Takový se asi jen těžko prohraje.

Josef Beránek (HC Most): Já si myslím, že začátek nebyl špatný, povedlo se nám dát gól. Obraz hry se potom ale změnil, domácí projevili svou kvalitu. Potřebovali jsme dát nějaký kontaktní gól, ale ty jsme pak dostávali my. 

Rok 2016 otevřou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice 4. ledna na ledě Rytířů z Kladna. O dva dny později přivítají v Budvar Aréně v atraktivním souboji Duklu Jihlava. Zápas začíná v 17:30.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 8:2 (2:1, 2:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Rob (Babka, Zíb), 13. Květoň (Chovan, Pajič), 26. Švihálek (Guman, Mikyska), 40. Vráblík (Straka, Kuchejda), 46. Straka (Nouza), 49. Vráblík (Straka, Nouza), 52. Nouza (Straka, Kuchejda), 56. Nouza (Kuchejda, Žovinec) - 9. Havlíček (Kubinčák, Smolka), 60. Rod (Hora, Havlíček). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Coubal. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Marek, Rob, Babka - Guman, Mikyska, Švihálek - Žálčík. Trenér Petr Rosol.

HC Most: Horák (47. Mouček) - Hora, Cvrk, Zeman, Strejček, Kokeš, Havelka, Pokorný, Vacek - Kubinčák, Havlíček, Smolka - Tauš, Alinč, Slavíček - Rod, Hanzl, Písařík - Mical, Rindoš, Nedrda. Trenér Josef Beránek.

Pořadí WSM Ligy po 36. kole: 1. Kladno (75 bodů), 2. Jihlava (73), 3. MOTOR (71), 4. Slavia (63), 5. Kadaň (57), 6. Přerov (57), 7. Prostějov (56), 8. Třebíč (52), 9. Litoměřice (52), 10. Havířov (50), 11. Ústí nad Labem (50), 12. Benátky nad Jizerou (37), 13. Šumperk (35), 14. Most (28).

Foto Dominik Svoboda

Štítky Madeta Motor České Budějovice, FK Baník Most, Tomáš Nouza, Josef Straka, Luboš Rob, Roman Vráblík, Ondřej Havlíček, hokejista, HC Most, Lukáš Květoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zpáteční cestu do Mostu vypálil Motor svému soupeři osm salv  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.